Müge Anlı 'da İtiraf Edilen Cinayette Karı- Kocaya Müebbet Cezası.

Toplumda büyük yankı uyandıran Erdal Sakız cinayeti davasının sonuçlandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 18:57

Karasu'da Yaşanan Trajik Olay Sakarya'nın Karasu ilçesinde, 19 Kasım 2022 tarihinde kaybolan ve sonrasında Hendek ilçesindeki ormanlık alanda ölü bulunan Erdal Sakız'ın cinayet davası sonuçlandı. Aynı aileden iki tutuklu ve bir tutuksuz sanığın yargılandığı dava, Sakarya'nın sakinlerini derinden etkileyen bir trajediye dönüştü.

Mahkeme Kararı: Ağırlaştırılmış Müebbet Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında, mahkeme heyeti kararını verdi. Erdal Sakız'ın ölümüne sebep olan karı-koca sanıklar, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Davanın tutuksuz sanığı olan çocuk ise beraat etti.

Olayın Detayları ve Gözaltı Süreci Erdal Sakız, evinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamamış ve araştırmalar sonucunda vurulmuş halde bulunmuştu. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Sakız'ın arkadaşı E.K., eşi L.K. ve oğlu S.K. gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Sanıkların Savunması ve İddialar Duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar son savunmalarını yaptı. Tutuksuz yargılanan S.K., kendisinin ve ailesinin masum olduğunu, olayın suç örgütleri tarafından işlendiğini iddia etti. Tutuklu sanık L.K., gözaltı süresince yaşanan baskıları ve ifadelerin nasıl alındığını anlattı. E.K. ise, Erdal Sakız ile aralarında husumet olmadığını, olayın başkaları tarafından işlendiğini savundu.

Mahkeme Heyetinin Gerekçeli Kararı Mahkeme, sanıkların savunmalarını ve delilleri değerlendirerek kararını açıkladı. Tutuksuz sanık S.K.'nın beraatine karar verilirken, Erdal Sakız'ı öldürmekle suçlanan E.K. ve L.K. ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.