Bursa’nın 17 ilçesi ile daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için ilçelerde de ulaşımdan altyapıya, çevreden sosyal tesislere kadar her alanda yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, en fazla göç veren ilçelerden Büyükorhan’a değer katacak yatırımları da hız kesmeden sürdürüyor.
İlçeye girmeden önce İsmetiye Mahallesi sınırlarında genelde olumsuz işler için kullanılan eski tesisler, ayrıcalıklı bir tesise dönüştürüldü. Yaklaşık 400 metrekarelik eski tesis; bakım onarım işleri kapsamında, tadilat ve çevre düzenleme çalışmaları yapılarak yenilendi. Restoran olarak revize edilen tesis, göl manzarası eşliğinde hem ilçe sakinlerinin hem de ilçeye gelen misafirlerin keyifli zaman geçirebilecekleri bir mekana dönüştü.
ALTYAPIYA DEV YATIRIM İlçede içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları imalatı ile altyapıyı güçlendiren Büyükşehir Belediyesi, ilçeye kazandırılan ileri biyolojik atık su arıtma tesisinde de çalışmalara hız verdi. Bugüne kadar Büyükorhan’a 8 adet arıtma tesisi, 99 kilometre kanalizasyon ve yağmursuyu hattı, 198 kilometre isale hattı, 1 sulama göleti ve 1 sulama tesisi kazandıran BUSKİ tarafından yaptırılan ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi günlük 2.074 metreküp kapasiteli olacak ve kentsel atıksular biyolojik prosesler ile arıtılacak. Proje kapsamında idari bina, koku binası, blower binasının kaba inşaatları tamamlandı. Biofosfor havuzunun inşaatı da biterken, havalandırma havuzu ve havalandırmalı kum ve yağ tutucu yapılarının inşaatları hızla devam ediyor. Tesisin devreye alınmasıyla Büyükorhan Barajı, Sadağı Kanyonu, Orhaneli Çayı ve Çınarcık Barajı’nın su kalitesinde iyileşme sağlanacak. Yaklaşık 57 milyon TL’ye mal olacak tesis, Büyükorhan’ın Cumhuriyet, Hocahasan, Orhan ve Merkez mahalleleri başta olmak üzere, yaklaşık 3 bin kişiye hizmet verecek. Atıksular UV dezenfeksiyon sisteminden geçirildikten sonra deşarj edilecek. Arıtma sonucu oluşan arıtma çamuru ise çamur yakma tesisinde bertaraf edilecek.
BÜYÜKORHAN’A DÜĞÜN SALONU Büyükorhan Belediyesi mülkiyetindeki alanda, bin 870 metrekare inşaat alanına sahip düğün salonu, çok amaçlı olarak her türlü sosyal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapacak. İnşaatın devam ettiği ve zeminde 7 dükkanın bulunacağı binanın birinci katında düğün salonu, mutfak, bebek bakım odası ve tuvaletler, ikinci katında ise gelin odası, bay-bayan mescit, abdest alma yerleri ve tuvaletler ile idari personel odası yer alacak. Aynı zamanda bina içerisinde, BUSKİ irtibat ofisi de bulunacak.