Gazze'de Operasyon: Kassam Tugayları İsrail Askerlerini Esir Aldı!

Gazze'de Hamas'ın operasyonunda İsrail askerlerinin esir alındığı bildirildi. Çatışmada ölü, yaralı ve esirler var. İsrail ise bu iddiaları reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2024 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2024 19:54

Gazze Şeridi'nde hareketli dakikalar! Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'de düzenledikleri bir operasyonda İsrail askerlerinden yeni esirler aldıklarını duyurdu. El-Kassam'ın Sözcüsü Ebu Ubeyde, yaptığı görüntülü açıklamada, "Cumartesi akşamı öncesinde Kassam savaşçıları, İsrail askerlerini Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki bir tünele çekerek komplike bir operasyon gerçekleştirdi," dedi.

Cibaliya'daki tünellerde pusuya düşürülen İsrail askerleriyle sıfır mesafeden çatışmaya girildiğini belirten Ebu Ubeyde, gelen takviye güçlere de patlayıcılarla saldırılar düzenlendiğini kaydetti. Çatışma sonunda, İsrail askerlerinin ölü, yaralı ve esir olarak ele geçirildiği ve ellerindeki askeri mühimmata el konulduğu açıklandı.

27 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlatılan kara savaşı sırasında İsrail askerlerinden esirler alınmasının ilk kez gerçekleştiği belirtilirken, esir askerlerin sayısı hakkında bilgi verilmedi. Öte yandan, İsrail Ordu Sözcüsü Daniey Hagari, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, askerlerin esir alındığına ilişkin açıklamaların doğru olmadığını iddia etti.