Putin’den emir geldi , Amerika ve Doğu Akdeniz kararı çıktı!

Rusya’nın Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika’nın Doğu Akdeniz’e uçak göndermesinin ardından karşılık olarak hipersonik taşıma kapasitesi olan Rusya savaş uçaklarının Karadeniz’e devriye atması için emir verdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2023 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2023 13:13
https://www.yenimarmaragazetesi.com/

HABER / BÜŞRA ÇAKIR ADALI

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği Baptist Hastanesi’ne hava saldırısında en az 1000 kişinin yaşamını yitirmesinden sonra bütün dünyada yankılar hala devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Amerika’ya karşı bir hamle geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den , Amerika’ya Karşı Nükleer Hamle Geldi

 İsrail tarafından hastaneye yapılan saldırıyı, “ Korkunç bir olay, felaket ve trajedi” olarak gören Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karadeniz için yeni bir karar aldı.

Vladimir Putin, İsrail’e karşı olan desteğini her defasında yeniden hatırlatarak Doğu Akdeniz’e  USS Gerald Ford ve USS Dwight D. Eisenhower isimli iki uçak gemisini gönderdi Amerika’ya karşılık olarak, hipersonik Kinzhal füzelerini taşıma kapasitesine sahip MiG-31 savaş uçaklarını Karadeniz’de karakol görevi yapmak için devriye gezmelerini emretti.

“Rusların Hipersonik Füzeleri Akdeniz’deki Amerika Uçak Gemilerine Ulaşabilir”

1000 kilometre menzile ve nükleer başlık taşıma kapasitesi olan Kinzhal füzeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “ Karadeniz’de yer alan gemimizden fırlatılan hipersonik füzeler Akdeniz’de bulunan Amerika gemilerine ulaşabilir. Bu bir gerçek, tehdit olarak görmeyin” ifadelerine yer verdi.