Protokole göre, Uludağ MYO’nun amiral gemisi Gıda Teknolojisi Programını en yüksek puanla kazanan ve kayıt yaptıran ilk 5 öğrenciye, Eker Süt tarafından aylık 600 TL burs verilecek.
Uludağ MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz’ü ziyaret eden Eker Süt İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Aydın Akyol ve Eker Süt Fabrika Direktörü Gökhan Kiraz, bursun yanı sıra ilgili bölümden başarıile mezun olan en az 10 öğrenciye istihdam sağlanacağının müjdesini verdi.
5 Ağustosta sona erecek üniversite tercih maratonu öncesiBursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa MYO ile Eker Süt A.Ş. arasında öğrencilere sağlanacak burs desteği konusunda protokol imzalandı.
Eker Süt İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Aydın Akyol ve Eker Süt Fabrika Direktörü Gökhan Kiraz, Uludağ MYOMüdürü Prof.Dr. Mehmet Öz, MYO Müdür Yardımcısı ve Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Öğr. Gör. Fatih Bilici ve Gıda Programı Başkanı Öğr. Gör. Dr. Neşe Özmen ile bir araya gelerek, yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilere verilecek burs ve istihdam konulu işbirliklerini görüştü.
EKER, HEM BURS HEM İSTİHDAM SAĞLAYACAK
Daha önce MYO’ya bağlı Süt Teknolojisi Bölümü öğrencilerine burs desteği sağlayan Eker Süt, bu bölümün kapanmasının ardından eğitim bursunu 2016 yılından itibaren Gıda Teknolojisi Bölümü’ne taşıdı.
10 yıldır verdiği desteğiyeni eğitim sezonunda da sürdürecek olan Eker Süt Ürünleri Gıda San. ve Ticaret A.Ş. ile B.U.Ü. Mustafakemalpaşa MYO arasında imzalanan protokol gereği, 2022 yılı ÖSYM yerleştirmeleri sonucu 40 öğrenci kontenjanının bulunduğu MYO Gıda Teknolojisi Programı’na kayıt yaptıracak ilk 5 öğrenciye, 10 ay boyunca ayda 600 TL eğitim bursu sağlanacak. Bunun yanı sıra söz konusu programdan mezun olacak en az 10 başarılı öğrenci, fabrika bünyesinde istihdam edilecek.
‘GEREKLİ KAPASİTE MEVCUT’
Uludağ MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Eker Süt yöneticilere teşekkür ederek, Mustafakemalpaşa’nın Gıda Teknolojisi Programı öğrencilerinin işyeri ve staj gibi uygulamalı eğitimle ilgili ihtiyaçlarını ve mezuniyetten sonra istihdamını sağlayabilecek kapasite ve yeterlilikte kurulu gıda sanayisine sahip olduğunu söyledi.
Gıda Teknolojisi Programı’nın, 1 Dr. Öğretim üyesi, 1 Dr. Öğretim Görevlisi ve 1 de Öğretim Görevlisi olmak üzere alanlarında yetkin 3 Gıda Mühendisi Öğretim Elemanı ile eğitim verdiğini belirten
Prof. Dr. Öz; “Gıda Teknolojisi programında teorik derslerin yanında, kimyasal ve fiziksel analiz laboratuvarı, mikrobiyolojik analiz laboratuvarı ve gıda üretim laboratuvarlarında uygulamalı dersler yürütülmektedir. Özellikle ilçe gıda sanayisinin yoğunlaştığı ürünler olan; salça, konserve, peynir, Kemalpaşa Tatlısı, reçel, turşu, sirke ve çeşitli unlu mamullerin üretim süreçlerini öğrenciler bizzat üreterek deneyimlemektedirler. Mustafakemalpaşa, Gıda Teknolojisi Programı öğrencilerinin işyeri ve staj gibi uygulamalı eğitimle ilgili ihtiyaçlarını ve mezuniyetten sonra istihdamını sağlayabilecek kapasite ve yeterlilikte kurulu gıda sanayisine sahiptir. Eker Süt, Tat Gıda, Martaş Gıda, Dink Gıda, MBH Süt, MKP Süt, Yavuzlar Süt fabrikaları öğrencilerimize bu yöndeki desteklerini sunmaktadırlar. Sektörlerin ihtiyacı olan ve mesleki bilgiye sahip, yetişmiş ara eleman sorununu karşılamaya yönelik eğitim ve öğretim süreçleri hem uygulamalı hem de teorik olarak Mustafakemalpaşa MYO bünyesindeki bölümlerde tüm öğrencilere verilmektedir” dedi.