Bu 2 Meme Token Balinaların Radarında!

Kripto para piyasasında meme tokenlar çok uzun zamandır popüler.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 11:20

Kripto para piyasasında meme tokenlar çok uzun zamandır popüler. Gerek popüler isimlerin desteği, gerek projelerin attığı adımlar gerekse de fiyat hareketleri meme token’lara olan ilgiyi taze tutuyor gibi görünüyor. Elde edilen son verilere göre ise 2 meme token’da balina hareketleri görülüyor. Balinaların ilgisi geleneksel finans piyasalarında olduğu gibi kripto para piyasasında da önem taşıyor.

Meme Token’lara Neden İlgi Var?

Meme tokenlar, çeşitli nedenlerden dolayı popülerlik kazandı.Örneğin, meme tokenlar, sosyal medya platformlarında yayılan viral içeriklerden güç alır. Bu tür tokenlar, genellikle mizahi veya alaycı bir temaya sahip olduğundan, kolayca dikkat çeker ve geniş kitlelere ulaşır. Bunun yanında meme tokenlar etrafında sıkı birer topluluk oluşur. Bu topluluklar, tokenların tanıtımını yapar ve daha fazla kişiyi yatırım yapmaya teşvik eder. Ayrıca, bu topluluklar içerisindeki etkileşimler, tokenların daha da popüler hale gelmesine yardımcı olur.

Ek olarak bir altcoin türü olan meme tokenlar genellikle düşük fiyatlarla piyasaya sürülür ve bu da yatırımcılara yüksek kazanç elde etme potansiyeli sunar. Özellikle bazı ünlü meme tokenlar, kısa sürede ciddi değer artışları göstermiş ve bu da diğer yatırımcıların ilgisini çekmiştir. Ayrıca meme tokenlar, genellikle karmaşık yatırım fikirlerine veya teknolojilere dayanmaz. Bu basitlik ve eğlenceli yaklaşım, kripto para piyasasına yeni girenler için çekici bir başlangıç noktası oluşturur.

Hangi 2 Meme Token Balinaların Radarında?

COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de ifade edildiği gibi

kripto para dünyasında “balina” olarak isimlendirdiğimiz büyük yatırımcılar, kripto para borsası Binance’e büyük miktarlarda Shiba Inu (SHIB) ve Pepe (PEPE) yatırdı.

0x42a adresiyle tanımlanan balina, yaklaşık 14 saat önce 18,12 milyon dolar değerinde 1,088 trilyon SHIB’ı kripto para borsası Binance’e yatırdı. Bu balinanın faaliyetlerine baktığımızda SHIB için alım yaptığı zaman diliminin Kasım ve Aralık 2023 olduğunu görüyoruz.

Buna karşılık, 0x837 olarak bilinen başka bir balina, yaklaşık üç saat önce Binance’e 7,83 milyon dolar tutarında 700 milyar PEPE yatırdı. Bu önemli yatırmaya rağmen, bu balina hala elinde 9,22 milyon dolar değerinde 800 milyar PEPE daha tutuyor.

Bu balinaların eylemleri çeşitli şekillerde yorumlanabilir. Bu kadar büyük miktarlarda SHIB ve PEPE‘nin Binance’e yatırılması, bu varlıklar üzerinde düşüş eğilimi olduğunu gösterebilir. Balinalar, ellerindeki varlıkları bir borsaya taşıyınca bu durum akıllara öncelikle bir satış hazırlığını getiriyor.

Kaynak: https://coin-turk.com/doge-ve-solana-degil-balinalar-bu-2-meme-coinde-buyuk-hareket-baslatti