"Memur ve Emeklilere Yeni Yılda Zam: Enflasyon Rakamları Bekleniyor"

Milyonlarca memur ve emekli vatandaşımızın gözü kulağı, yeni yılda alacakları zam oranında.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2023 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2023 14:00
https://www.yenimarmaragazetesi.com/

Bu oran, Aralık ayı enflasyon verileriyle netleşecek. Toplu sözleşme zammı ve altı aylık enflasyon farkı hesaplamaları sonucu memur ve emeklilerin maaşlarına yansıyacak olan artış, Temmuz-Kasım dönemindeki %33.66'lık enflasyon oranı ve Ocak ayında öngörülen 'lik toplu sözleşme artışı dikkate alınarak hesaplanacak. Kasım ayı itibarıyla, enflasyon farkıyla birlikte maaş artışının yüzde 45 olacağı öngörülüyor. Aralık ayı enflasyonu bu orana ilave edilecek.

3 Ocak'ta açıklanacak resmi enflasyon rakamları, kesin zam oranlarını belirleyecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de bu oranlara göre zam alacaklar.

Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu enflasyon beklentisi %65.39 olarak belirlendi. Bu tahmin doğrultusunda, son altı aylık enflasyon oranının %38 olması bekleniyor. Bu durumda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 38 zamma hak kazanılabilir.

Kasım ayı itibarıyla, memur ve emekliler için yılın ikinci yarısına ilişkin 5 aylık zam oranı %33.65 olarak hesaplandı. Bu oran, 5 aylık dönemdeki enflasyon farkını temsil ediyor.