OSMAN SAFFET AROLAT KİMDİR? OSMAN SAFFET AROLAT HAYATI..

Osman Saffet Arolat, 1942 yılında Ankara'da doğmuş bir gazeteci ve yazardır.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2023 15:35
https://www.yenimarmaragazetesi.com/

HABER / İSMAİL KEMAL KEMANKAŞ

İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nde yüksek öğrenim görmüştür. Gençlik yıllarında çeşitli gençlik hareketlerine katılmış, broşürler ve afişler hazırlamış, sendika gazeteleri çıkarmıştır.

Gazetecilik kariyerine 1962 yılında amatör olarak Ankara'da "Öncü" gazetesinde başlamış, ardından 1965 yılında profesyonel gazetecilik hayatına atılmıştır. Gazetecilik kariyeri boyunca haber ajansları, yabancı radyo muhabirliği, televizyonculuk gibi farklı alanlarda çalışmıştır. Aynı zamanda "Dünya Gazetesi"nde yayın yönetmenliği yapmış ve ekonomi yazarı olarak tanınmıştır.

Osman Saffet Arolat, gazetecilik kariyerinin yanı sıra "Babıâli Anılarım" ve "Bir Gençlik Liderinin Anıları" gibi kitaplarda anılarını yazmıştır.

Ne yazık ki, 22 Ekim tarihinden itibaren tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesi'nde vefat etmiştir. Gazetecilik dünyasının duayen ismi olarak tanınan Osman Saffet Arolat'ın vefatı birçok kişiyi üzmüş ve meslektaşları tarafından başsağlığı dileklerinde bulunulmuştur. Anma töreni, 1 Kasım Çarşamba günü saat 11.00'de Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenecektir.