Şadi Özdemir: “Bursa Siyah İnciri gurur kaynağımız!”

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Nilüfer ilçesinde fazlada yetişen Bursa Siyah İnciri’nin tescillenmesiyle ilgili konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 21:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 21:54

Bursa'nın meşhur siyah inciri tüm dünyada ün kazanmaya devam ediyor. Bursa Siyah İnciri, bugün itibariyle resmen Avrupa Birliği tarafından tescillendi. Türkiye'nin Avrupa'da tescillenen 26. ürünü resmen Bursa Siyah İnciri oldu.

Sosyal medya hesabı üzerinden bu müjdeli haberi paylaşan isim ise Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir oldu.

Başkan Şadi Özdemir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Benzersiz lezzetiyle dünya çapında ün kazanan Bursa Siyah İnciri, Avrupa Birliği tescili alarak ülkemizin gurur kaynağı oldu. 

İlçemizde de bolca yetişen bu değerli lezzet, Türkiye’nin Avrupa’da tescillenen 26. ürünü olarak, tarımsal zenginliklerimizin uluslararası düzeyde bir kez daha takdir edilmesini sağladı. Şehrimize ve değerli üreticilerimize hayırlı olsun!" dedi.

İşte o paylaşım,

Benzersiz lezzetiyle dünya çapında ün kazanan Bursa Siyah İnciri, Avrupa Birliği tescili alarak ülkemizin gurur kaynağı oldu. ???????? İlçemizde de bolca yetişen bu değerli lezzet, Türkiye’nin Avrupa’da tescillenen 26. ürünü olarak, tarımsal zenginliklerimizin uluslararası düzeyde bir… pic.twitter.com/xsWF8ttlTy

— Şadi Özdemir (@SadiOzdmr) September 4, 2024