Ankara'da İstifa Depremi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Görevini Bırakıyor mu?

Ankara'da siyasi kulisler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği iddialarıyla çalkalanıyor. Bakan Koca'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifasını sunduğu söylentileri, başkentte hızla yayıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 16:56
https://www.yenimarmaragazetesi.com/

 Ankara kulislerinde, Bakan Koca'nın istifasının kesinleştiği yönünde güçlü iddialar da bulunuyor. 1 Temmuz Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında, Koca'ya katkılarından dolayı teşekkür edilip, yeni bakanın toplantıya katılacağı konuşulanlar arasında.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bugünkü programlarını iptal ettiği ve bakanlık koridorlarında derin bir sessizliğin hakim olduğu öğrenildi. Bakan Koca, Cuma namazını Üsküdar Küçükçamlıca'daki Çilehane Cami'nde kıldı ve cemaat tarafından istifa edip etmediği sorulduğunda, "Hayırlı olur inşallah" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Koca'nın istifasını sunduğu iddialarının ardından, Erdoğan'ın vereceği yanıt sonrası durumun netleşmesi bekleniyor. Kızılcahamam kampında partililer tarafından eleştirilen Koca'nın, istifa kararını bu kampta aldığı öne sürüldü. 

Bakan Koca, "Affınızı istemişsiniz, doğru mu?" sorusuna, "Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda" yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı ile görüşmesi hakkında ise, "Biz her zaman görüşüyoruz" dedi.

4o