Fetullah Gülen Neden Öldü? FETÖ’nün Başına Kim Geçecek?

Türkiye’nin en kara gecelerinden birinin yaşandığı hain darbe girişiminin planlayıcısı FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 09:02

Türkiye’nin en kara gecelerinden birinin yaşadığı hain darbe girişiminin planlayıcısı FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü. 

Fethullah Gülen'in ölüm haberini, yeğeni Ebuseleme Gülen verdi.

Peki 83 yaşındaki Fethullah Gülen neden öldü? Fethullah Gülen’den sonra FETÖ’nün başına kim geçecek?

FETHULLAH GÜLEN NEDEN ÖLDÜ?

Fethullah Gülen’in ölümü ile ilgili Herkül isimli sayfanın x hesabından yapılan açıklamada herhangi bir detay verilmedi. Konu ile ilgili ilerleyen saatlerde doktorların açıklama yapacağı belirtildi. 27 Nisan 1941 tarihinde dünyaya gelen Fethullah Gülen 83 yaşındaydı. Ölen FETÖ terör örgütü lideri Fethullah Gülen’in, böbrek yetmezliği ve şeker hastalığının yanı sıra bunama hastalığı da vardı.

FETULLAH GÜLEN’DEN SONRA FETÖ’NÜN BAŞINA KİM GEÇECEK?

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından terör örgütü olarak adlandırılan fetö’nün başına bundan sonra kimin geçeceği ise Henüz belli değil. Son zamanlarda örgüt içinde birçok tartışma ve para kavgası olduğu biliniyor. Fethullah Gülen’in ölümü ile birlikte bu kavgaların daha da büyümesi bekleniyor.

YEĞENİ KİMİNLE ÇEKİŞİYOR?

Fetullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen'in liderlik için bastığı uzun zamandır biliyordu.

Kendisinin örgüt içerisinde ön plana çıkan ve Fetullah Gülen'in kardeşinin damadı olan Cevdet Türkyolu ile mücadele arasında olduğu konuşuluyor.

BAŞYÜCELER ŞURASI NEDİR, KiMLERDEN OLUŞUR?

Başyüceler Şurası, örgütün çekirdek ve tepe kadrosunu oluşturan kilit isimlerden oluşuyor. Bu isimler Adil Öksüz, Osman Şimşek, İsmail Büyükçelebi gibi isimlerden oluşuyor.

Bu isimlerden en çok öne çıkan isim İsmail Büyükçelebi.

MUHABİRİMİZ ULAŞTI

Muhabirimiz, örgütün itirafçılarından ve bir dönem içerisinde bulunan bir isme ulaştı.

İsmini vermek istemeyen şahıs, çekirdek kadrodan Osman Şimşek'i ve ailesinin iyi tanıdığını, kesinlikle kendisinin de bu işe niyetlenebileceğini ve çok tehlikeli bir isim olduğunu ifade etti.