Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan "Güneş Vergisi" Videosuna Sert Uyarı

10 Temmuz 2024 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal medyada yayılan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in adıyla yapay zeka kullanılarak oluşturulan sahte "güneş vergisi" videosuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 01:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 01:12
https://www.yenimarmaragazetesi.com/

Yapay Zekayla Oluşturulan Sahte Video:

Söz konusu videoda, Bakan Şimşek'in bir televizyon programında, Fethiye ve Ölüdeniz gibi turistik bölgelerde "güneşlenme ve denize girme vergisi" alınması gerektiği şeklinde ifadeler kullanıldığı görülüyor. Ancak, Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu video içeriğinin tamamen yapay zeka ile oluşturulduğunu ve gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bakanlık Açıklaması:

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sayın Bakanımızın konuk olduğu bir yayına yapay zeka ile seslendirme eklendiği ve vergi konulu gerçek olmayan içeriklerin sosyal medyada paylaşıldığı görülmüştür. Yapay zeka ile oluşturulmuş, gerçek dışı bu tarz içeriklere itibar edilmemesi önemle rica olunur."

Sosyal Medyada Geniş Yankı:

Bu sahte video, kısa sürede sosyal medyada gündem haline geldi ve birçok kişi tarafından paylaşıldı. Bakanlık, vatandaşları bu tür yapay zeka ile oluşturulan yanıltıcı içeriklere karşı uyardı ve bilgi doğrulama süreçlerine daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı.