Yenidoğan Çetesini Çökerten Savcı Yavuz Engin Kimdir?

Yenidoğan Çetesi tarafından makamında tehdit edilen ancak geri adım atmayan Savcı Yavuz Engin kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 21:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 21:52

Yenidoğan Çetesi tarafından makamında tehdit edilen ancak geri adım atmayan Savcı Yavuz Engin kimdir? 

Yenidoğan bebek Çetesi üyeleri tarafından makamında tehdit edilen ancak buna rağmen geri adım atmayan Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin herkes tarafından merak ediliyor. Türkiye’nin konuştuğu skandal olayda, çete üyeleri savcının makamına kadar giderek tehdit etme cesaretini göstermişlerdi.Ailesiyle tehdit edilen ancak buna rağmen geri adım atmayan Savcı büyük bir çeteyi çökertti.Savcının cesareti herkes tarafından takdir topladı.

Peki Yenidoğan çetesini çökerten Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin kimdir?

Savcı Yavuz Engin nereli kaç yaşında?

SAVCI YAVUZ ENGİN KİMDİR?

Yeni bebek çetesini çökerten Savcı olarak bilinen Yavuz Engin 1989 yılında Almanya’da dünyaya geldi. Daha sonra Türkiye’ye gelen ve eğitim hayatını da ülkesinde tamamlayan Yavuz Engin, ilk ve ortaöğretimini Bolu 50 yıl ana Ortaokulunda, lise öğrenimini ise Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Yavuz Engin 2008 yılında İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesine girdi. 2013 yılında buradan mezun olan Engin, İstanbul barosunda avukatlık stajını tamamladı. Yavuz Engin 2014 yılında ise Savcı adayı olarak mesleki kariyerine başladı. Staj süresini tamamlayan Engin, Savcı olarak Saruhanlı Cumhuriyet savcılığına atandı.

Savcı Yavuz Engin’in 2024 nisan ayında ise HSK tarafından Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı görevine terfi ettirildiği öğrenildi.