Çalışan Annelere Büyük Müjde! Doğum İzni 1 Yıla Çıkıyor, Kreş ve Kira Yardımı Geliyor!

Çalışan anneleri sevindirecek yeni destek paketi geliyor! Doğum izni süresi 4 aydan 1 yıla çıkacak, kreş ve kira yardımı yapılacak. Doğum oranlarındaki düşüşe karşı alınan bu tedbirler, AK Parti MYK toplantısında gündeme alındı. Peki, destek paketi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte detaylar:

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 18:18
https://www.yenimarmaragazetesi.com/

Doğum İzni 1 Yıla Çıkıyor

AK Parti’nin son MKYK toplantısında, ücretli doğum izninin 4 aydan 1 yıla çıkarılması önerildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu düzenlemeye destek vererek, "Bu konuda asla klasik maliye olarak hareket etmeyeceğiz. Bize ne düşerse varız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a konu ile ilgili çalışmalar yapılması talimatı verdi.

Kreş ve Kira Yardımı

Destek paketinde sadece doğum izni değil, çalışan annelere yönelik kreş ve kira yardımları da bulunuyor. Özellikle 0-3 yaş grubu çocukların gelişimine önem verilerek, bu süreçte annelerin desteklenmesi hedefleniyor. İkinci ve üçüncü çocuğa yönelik devlet destekleri de gündemde.

Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Destek paketinin ne zaman yürürlüğe gireceği henüz netleşmese de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda hızlı hareket edilmesi talimatı verdiği biliniyor. Çalışan annelerin hayatını kolaylaştıracak bu düzenlemeler, kısa sürede hayata geçirilecek.