Çocuklarınızın Bayılacağı Sağlıklı Tatlı: Evde Meybuz Nasıl Yapılır?

Evde meybuz yapmak oldukça kolay ve eğlencelidir. İşte adım adım evde meybuz yapımı:

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 22:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 22:10
https://www.yenimarmaragazetesi.com/

Malzemeler:

2 su bardağı taze meyve (çilek, şeftali, karpuz, ananas gibi) 1 su bardağı su veya meyve suyu 2-3 yemek kaşığı bal veya şeker (isteğe bağlı) 1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı, meyvelerin rengini koruması için) Meybuz kalıpları veya dondurma çubukları

Yapılışı:

Meyveleri Hazırlayın: Taze meyveleri iyice yıkayın ve doğrayın. Çilek gibi küçük meyveleri doğramadan da kullanabilirsiniz.

Karışımı Hazırlayın: Meyveleri bir blender veya mutfak robotuna koyun. Üzerine su veya meyve suyunu ekleyin. Tatlandırmak için bal veya şeker ve limon suyunu da ekleyin.

Karıştırın: Blender veya mutfak robotunu kullanarak meyveleri pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.

Kalıplara Dökün: Hazırladığınız meyve püresini meybuz kalıplarına veya küçük plastik bardaklara dökün. Eğer plastik bardak kullanıyorsanız, karışımı döktükten sonra dondurma çubuklarını ortasına yerleştirin.

Dondurun: Kalıpları dondurucuya yerleştirin ve en az 4-5 saat, tercihen gece boyunca donmasını bekleyin.

Servis Edin: Meybuzlar tamamen donduktan sonra kalıplardan çıkararak servis edebilirsiniz. Plastik bardak kullanıyorsanız, bardağı sıcak suya birkaç saniye tutarak meybuzu kolayca çıkarabilirsiniz.

İpuçları:Farklı meyveleri karıştırarak kendi özel tariflerinizi oluşturabilirsiniz.Daha kremalı bir meybuz için karışıma biraz yoğurt veya süt ekleyebilirsiniz.Meybuzları süslemek için taze meyve dilimleri veya nane yaprakları kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!

4o