Pratik ve Lezzetli: Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

Evde fırında sütlaç yapımı adım adım tarif! Pratik ve lezzetli sütlaç tarifi ile sofralarınızı tatlandırın. Detaylar yazımızda!

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 22:23
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 22:23
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Fırında sütlaç, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz fırında sütlaç tarifi:

Malzemeler: 1 su bardağı pirinç 1,5 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı pirinç unu veya normal un 1 paket vanilya Yarım su bardağı su Tarçın (üzeri için) Yapılışı: Pirinci yıkayıp süzün. Bir tencereye alın ve üzerine yarım su bardağı su ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pirinçler pişerken başka bir tencerede sütü kaynatın. Kaynayan sütün içine pişirdiğiniz pirinçleri ekleyin. Şeker, vanilya ve pirinç ununu (veya normal unu) sütün içinde eriyene kadar karıştırarak ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Pişen sütlaç karışımını fırın kabına dökün. Üzerini tarçınla süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, sütlaçın üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirerek servis yapın.