Tansiyonu Olanlara Uyarı: Limon Tüketimi Tehlikeli Olabilir

Tansiyonu yüksek olan kişiler için limon tüketimi dikkat gerektiren bir konu haline geldi. Uzmanlar, yüksek tansiyon hastalarının limon yerken özel önlemler almaları gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2024 22:36
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2024 22:36

Yapılan açıklamalara göre, limondaki yüksek C vitamini ve asit içeriği, tansiyonu yüksek kişilerde bazı sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Limonun idrar söktürücü etkisi nedeniyle vücuttan potasyum atılımı hızlanabiliyor ve bu da tansiyonu daha da yükseltebiliyor.

Uzmanlar, yüksek tansiyon hastalarının limon tüketiminden kaçınmaları veya çok dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor. Limon yerine başka tuzsuz ve potasyumca zengin meyveler tüketmeleri tavsiye ediliyor. Ayrıca limon tüketimi sırasında kan basıncının yakından izlenmesi gerektiği vurgulanıyor.

Tansiyonu dengede tutmak için limon gibi asidik besinlerden uzak durmanın önemli olduğu, sağlık uzmanları tarafından dikkat çekiliyor. Yüksek tansiyon hastaları için limon tüketimi söz konusu olduğunda, doktorlarına danışarak hareket etmeleri öneriliyor.