Melih Güner, 23 yıllık Ak Parti iktidarında bir Ak Partili Belediye Başkanının, şafak operasyonlarıyla gözaltına alınarak yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığını görmediklerini belirtti.
"Adalet Herkes İçin Olmalı"
Güner, açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Bir yolsuzluk varsa devlet tabii ki hesap sormalı. Devletten beklenen de zaten budur. Ancak bizden olanlar göz ardı edilir, başkasına her türlü yaptırım uygulanır anlayışı bu milletin tepkisine sebebiyet vermektedir." dedi. Yeniden Refah Partisi'nin sürekli olarak adaletin sağlanması noktasında mesaj verdiğini belirten Melih Güner, adil paylaşım ve yargı konularında adaletin eksik olduğunu vurguladı.
"Adalet Yoksa, Güven de Yok"
Yeniden Refah Partisi'nin söylemi gereği, adaletin yalnızca bir kesime değil, her vatandaşa eşit şekilde uygulanması gerektiğine dikkat çeken Güner, "Biz yönetimde, paylaşımda ve yargıda adalet olmadığını defalarca dile getirdiğimiz gibi, şimdi de tekrarlıyoruz. Adaletin sağlanmadığı bir ortamda toplumda güven duygusunun inşa edilmesi de imkansızdır" şeklinde konuştu.
Güner, yolsuzlukla mücadele ve adaletin sağlanması adına Yeniden Refah Partisi'nin üzerine düşeni yapacağını söyledi.