Müsavat Dervişoğlu: ''Parayla dağıtılmış vatandaşlıkların tamamı iptal edilecek!''

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, ''para karşılığı dağıtılan vatandaşlıklar'' iddiasıyla bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 20:25

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Türkiye'de bu zamana kadar, para karşılığı ve rüşvetle alınmış vatandaşlıklar, hükümetin Suriyelilere verdiği vatandaşlıkların iptali için yargı yoluna gidiyor.

Basın açıklamasında konuşan Dervişoğlu, ''Hiç kimse unutmamalıdır ki Türkiye bir kupon arazi, Türk Vatandaşlığı da eşantiyon değildir!'' dedi.

Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu, sert bir açıklamanın ardından resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamayı şu sözlerle paylaştı,

''Açmış olduğumuz dava sonucunda, hukukun tecelli etmesiyle; Yüzbinlerce sığınmacı ve yabancıya hükûmet tarafından dağıtılan vatandaşlıkların tamamı iptal edilecektir. Türkiye bir kupon arazi, Türk vatandaşlığı ise eşantiyon değildir. İYİ Parti olarak; Türkiye'nin bir mülteci kampı hâline gelmesine asla izin vermeyeceğiz!'' dedi.

Açmış olduğumuz dava sonucunda, hukukun tecelli etmesiyle; Yüzbinlerce sığınmacı ve yabancıya hükûmet tarafından dağıtılan vatandaşlıkların tamamı iptal edilecektir. Türkiye bir kupon arazi, Türk vatandaşlığı ise eşantiyon değildir. İYİ Parti olarak; Türkiye'nin bir mülteci… pic.twitter.com/7Q6aWGtGP2

— Müsavat Dervişoğlu (@MDervisogluTR) October 1, 2024