Başkan Özdemir, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı belirlemek için yaptığı çağrıya dikkat çekerek, bu sandıkların yalnızca oy kullanılan yerler değil, aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sahip çıkma iradesinin sembolü olduğunu ifade etti.
Başkan Özdemir, 23 Mart’ta iki sandığın kurulacağını duyurarak, “1 numaralı sandık CHP üyelerinin oy kullanacağı sandık, 2 numaralı sandık tüm vatandaşlarımızın oy kullanabileceği dayanışma sandığı” şeklinde açıklamada bulundu. Özdemir, bu tarihi günde herkesin demokrasiye sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptı.
“Demokrasiye sahip çıkmak için eşini, dostunu, komşunu al, gel! Teşvik et, eşlik et!” diyerek, Bursalıları sandıklara davet eden Başkan Özdemir, bu oylamanın sadece bir parti içi tercih değil, aynı zamanda halkın demokrasiye olan bağlılığını gösteren önemli bir adım olduğunun altını çizdi. Başkan Özdemir, 23 Mart’taki oylamanın her bir oyla bir demokrasi mesajı vereceğine inandığını ifade etti.
Bursalıların ve CHP üyelerinin büyük ilgi gösterdiği bu çağrı, 23 Mart’taki sandıkların demokrasiye sahip çıkma adına büyük bir anlam taşıyacağını belirten Özdemir, herkesin katılımını beklediklerini söyledi.