Selçuk Türkoğlu deniz kirliliğine karşı imza attı!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Gemlik'te deniz kirliliğine yol açmasına protesto ve tepki amaçlı yapılan imza kampanyasına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 20:29

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Gemlik'te deniz kirliliğine yol açmasına protesto ve tepki amaçlı yapılan imza kampanyasına katıldı.

 Selçuk Türkoğlu, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 

''Gemlik Kent Konseyi’nin düzenlediği, bölgedeki MKS şirketinin derin deşarj projesinin, büyük oranda deniz kirliliğine yol açmasına protesto ve tepki amaçlı yapılan imza kampanyasına Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ,Gemlik İlçe Başkanımız Halis Çelik ile birlikte katıldık. Başkan Sedat Akkuş ’un şahsında duyarlılık gösterenlerden Allah razı olsun. Deniz suyunun ısısını artıran, balık ölümleri başta olmak üzere su altı canlı yaşamını tehlikeye atan ve son yılların kabusu olan musilaja yol açan projede, bir de kapasite artırımına gidilecek olması tehlikenin boyutlarını daha da arttırıyor. Proje kapsamında denizden temin edilmesi planlanan soğutma suyu için günde 132 bin metreküp, ayda ise 3 milyon 960 bin metreküp deniz suyu çekilecek olması, bu suyun tekrar ısınmış olarak tekrar denize deşarj edilecek olması Gemlik Körfezi’nin de sonu demektir. Buna izin verilmesi kabul edilemez.'' dedi.

İşte o paylaşım,

Gemlik Kent Konseyi’nin düzenlediği, bölgedeki MKS şirketinin derin deşarj projesinin, büyük oranda deniz kirliliğine yol açmasına protesto ve tepki amaçlı yapılan imza kampanyasına Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt @cenginyurt52 Gemlik İlçe Başkanımız Halis… pic.twitter.com/6JY8txabfH

— Selçuk Türkoğlu (@YS_Turkoglu) September 16, 2024