Manchester City'nin Genç Yetenek Transferi

Manchester City'nin, 15 yaşındaki futbol yeteneği için İngiltere'de bir rekor olarak kabul edilen yedi haneli bir transfer ücreti ödemesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2023 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 12:25
https://www.yenimarmaragazetesi.com/

The Athletic'in raporuna göre, Manchester City ve Leeds United, bu genç oyuncu için anlaşmaya vardı. Sözleşme henüz sonuçlandırılmamış olsa da, Gorman'ın Etihad Stadyumu'na transfer olması bekleniyor.

Athletic'in haberine göre, bu durum aynı zamanda, 17 yaşından önce yetiştirilen oyuncular açısından akademilerin ne kadar kırılgan olduğunu da gösteriyor. Gorman, Eylül 2025'e kadar Leeds United ile profesyonel bir sözleşme imzalama hakkına sahip olacak. Bu, ona herhangi bir alanda gelişme özgürlüğü ve istediği kulüple anlaşma yapma hakkı tanıyacak.

Bu sezonun başında, henüz 14 yaşındayken İngiltere 16 Yaş Altı takımıyla ilk maçına çıkan Gorman, Premier Lig'de 18 Yaş Altı maçlarında iki gol atan en genç oyuncu rekorunu elinde bulunduruyor.

Manchester City ile sözleşme imzalamaya yakın olduğu söylenen Gorman'ın geleceği hakkında Leeds United, oyuncunun kulüpte kalacağı konusunda iyimser olduğunu belirtiyor.