Hava Durumu

Hamas Bm Güvenlik Konseyi'nin Ateşkes Kararını Kabul Etti: Müzakerelere Hazırız!

Hamas, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde kabul edilen ateşkes teklifini destekleyen tasarıyı kabul ettiğini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 14:25
Kaynak: ENGİN ÖZKONUK
Hamas Bm Güvenlik Konseyi'nin Ateşkes Kararını Kabul Etti: Müzakerelere Hazırız!

Hamas'ın üst düzey yetkilisi Sami Ebu Zuhri, Reuters'a yaptığı açıklamada, ateşkes teklifinin ayrıntılarına ilişkin müzakereye hazır olduklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas'ın ateşkes önerisini desteklemesini "umut verici bir işaret" olarak değerlendirdi. Ancak Blinken, asıl önemli olanın Hamas'ın Gazze'deki liderliğinden gelecek yanıt olduğunu vurguladı. Blinken, Gazze'de savaş sonrası planlara ilişkin görüşmelerin devam edeceğini ve teklifi ilerletme kararının Hamas'a ait olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da ateşkes teklifine bağlılığını teyit ettiğini belirtti. Blinken, "Bu durum ne kadar uzun sürerse çatışmanın yayılma ihtimali o kadar artacaktır" dedi.

BM Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden'ın 31 Mayıs'ta açıkladığı Gazze için ateşkes planına destek veren ve ABD tarafından hazırlanan tasarıyı kabul etmişti.

Kaynak: ENGİN ÖZKONUK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.