Hava Durumu

TÜRKİYE'NİN SCHENGEN VİZESİ MÜCADELESİ: 2023 VERİLERİ NE DİYOR?

Avrupa Komisyonu, 2023 yılı Schengen vize başvuru verilerini paylaştı ve Türkiye'nin bu alandaki durumu dikkat çekici

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 21:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 21:16
Kaynak: FERHAT ŞAHİN
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
TÜRKİYE'NİN SCHENGEN VİZESİ MÜCADELESİ: 2023 VERİLERİ NE DİYOR?

TÜRKİYE'DEN GELEN BAŞVURULAR VE RED ORANLARI

Türkiye'den en çok Schengen başvurusu Yunanistan ve Almanya'ya yapıldı. Ancak, başvuruların reddedilme oranı oldukça yüksek. 2023 yılında, Türkiye'den gelen başvuruların reddedilme oranı yüzde 16.1'e yükseldi. Bu oran, İran'ın yüzde 30'luk red oranının hemen ardından geliyor. Türkiye'nin yüksek red oranı, vatandaşların Schengen vizesi almakta yaşadığı zorlukları gözler önüne seriyor.

EN ÇOK RED VEREN ÜLKELER

2023 yılında, Schengen vize başvurularını en çok reddeden ülke Fransa oldu. Fransa, aldığı başvuruların yüzde 26.6'sını reddetti. Bu, toplamda 436 bin 893 başvuru anlamına geliyor. İspanya ise yüzde 15.3 oranıyla ikinci sırada yer aldı ve toplamda 251 bin başvuruyu reddetti. Almanya, İtalya ve Hollanda da red oranlarında üst sıralarda yer aldı.

ESTONYA, TÜRKİYE'DE BAŞVURULARI EN ÇOK REDDEDEN ÜLKE

Türkiye'den gelen Schengen başvurularını en çok reddeden ülke Estonya oldu. Estonya'nın Ankara Temsilciliği, başvuruların yüzde 42.5'ini reddetti. Geçen yıl da ilk sırada yer alan Estonya, belgelerin yeterli olmaması ve başvuran kişinin asıl varış noktasının Estonya olmadığından şüphe duyulması gibi nedenlerle yüksek red oranına sahip.

Danimarka'nın Ankara Temsilciliği, yüzde 39.40'lık red oranıyla ikinci sırada yer alırken, Yunanistan'ın Ankara Temsilciliği yüzde 38.5'lik red oranıyla üçüncü sırada yer aldı. Finlandiya ve İspanya da yüksek red oranlarıyla dikkat çekti.

EN AZ RED ORANI YUNANİSTAN'IN EDİRNE TEMSİLCİLİĞİNDE

Yunanistan'ın Edirne Temsilciliği, başvuruların sadece yüzde 2.3'ünü reddederek en düşük red oranına sahip oldu. Bu temsilciliği Slovakya'nın Ankara Temsilciliği ve İtalya'nın İzmir Konsolosluğu takip etti.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.