Hava Durumu

CAN ATAKLI’NIN ŞEHİT BABASINA SÖZLERİ OLAY YARATTI!

Türkiye'de yaşanan bir olayda, gazeteci Can Ataklı'nın, şehit babası Mehmet Aslan'a yönelik söylediği sözler tartışma yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2023 04:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2023 04:58
Kaynak: ENGİN ÖZKONUK
CAN ATAKLI’NIN ŞEHİT BABASINA SÖZLERİ OLAY YARATTI!

Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan'ın babası Mehmet Aslan, oğlunun cenazesinde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilgili eleştirilerde bulunmuş ve Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya özgürlük taleplerine tepki göstermişti.

Can Ataklı ise canlı yayında Mehmet Aslan'ın bu sözlerine tepki göstererek, "Kavala'ya ve Öcalan'a özgürlük isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz' diyor. Kimsin lan kimsin? Şehit babası olunca canının istediğini söylemeye hakkın mı var?" ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamalar, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı buldu ve tartışmalara neden oldu.

Şehit ailelerine yönelik bu tür ifadeler, Türkiye'de genellikle duyarlılık ve hassasiyet gerektiren konular olarak kabul ediliyor. Şehitler ve aileleri, toplumun her kesimi tarafından büyük saygı ve hürmetle anılıyor. Bu bağlamda, gazetecilerin ve kamuoyu figürlerinin bu tür hassas konularda daha ölçülü ve saygılı bir dil kullanmaları bekleniyor. Ataklı'nın sözleri, bu nedenle kamuoyunda tepkilere neden oldu ve eleştirildi.

HABER:ENGİN ÖZKONUK

Kaynak: ENGİN ÖZKONUK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.