Hava Durumu

Dolandırıcılık Soruşturmasında Seçil Erzan'a 216 Yıl Cezası Talebi

İstanbul'da özel bir bankanın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi'nde spor dünyasının tanınmış isimleri, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan da dahil olmak üzere 18 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 11:23
Kaynak: Seçiniz
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Dolandırıcılık Soruşturmasında Seçil Erzan'a 216 Yıl Cezası Talebi

HABER / NURCAN ŞENER

Savcılık, bankacı Seçil Erzan ve altı şüpheli hakkında "Özel Belgede Sahtecilik" ve "Nitelikli Dolandırıcılık" suçlarından dava açtı. Seçil Erzan'ın 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Diğer şüpheliler için ise cezalar 4 yıl 6 aydan 97 yıl 6 aya kadar değişiyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ve Buse Terim dahil olmak üzere 18 kişi şikayetçi olarak bulunuyor. Şüpheliler arasında Buse Terim'in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak gibi isimler de yer alıyor.

İddianamenin Kabulü

İddianame, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şüpheliler önümüzdeki günlerde mahkemeye çıkarılacak. İddianamede, şikayetçi Bülent Çeviker'in Levent Büyükdere Caddesi Şubesi müdürü olarak çalışan şüpheli Seçil Erzan'ın, 31 Mart 2023 tarihinde kişisel güven ilişkisine dayanarak 2 milyon doları değerlendirmesi amacıyla elden aldığını ve 3 Nisan 2023 tarihinde 3 milyon doları iade edeceğini bildirdiğini ancak şube müdürüne ulaşmaya çalışsa da ulaşamadığını belirttiği; bu durumu bankaya bildirdiği, banka tarafından soruşturma yapıldığı ve Seçil Erzan'a ulaşılmaya çalışıldığı, ancak ulaşılamadığı; bu nedenle Erzan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.