Hava Durumu

İnan Kıraç: İş Dünyasının Başarılı ve Tecrübeli İsmi

İş dünyasının tanınmış isimlerinden biri olan İnan Kıraç, hayatı, iş kariyeri ve sosyal faaliyetleri ile toplumun ilgisini çekmeyi başarmış bir isimdir. İşte, İnan Kıraç hakkında bilinmesi gerekenler:

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2023 15:32
Kaynak: Seçiniz
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
İnan Kıraç: İş Dünyasının Başarılı ve Tecrübeli İsmi

HABER / FATMA ÖZTÜRK

Kişisel Hayatı:

1937 yılında Eskişehir’de dünyaya gelen Kıraç, Galatasaray Lisesi'nde eğitim aldıktan sonra Londra City College of Business’te eğitimine devam etmiştir. İnan Kıraç, Türkiye'nin önde gelen iş adamlarından Vehbi Koç’un kızı Suna Koç ile evlidir ve çiftin İpek adında bir kızları bulunmaktadır.

İş Hayatı:

1961 yılında Koç Holding’in bir firması olan Ormak AŞ’de iş hayatına atılan Kıraç, kariyerine 1966 yılında Otoyol AŞ Genel Müdürü olarak devam etti. Uzun yıllar Koç Holding’de çeşitli üst düzey yönetici pozisyonlarında görev yapan Kıraç, iş dünyasında kendisine sağlam bir yer edinmiştir.

Sosyal ve Kültürel Faaliyetler:

İnan Kıraç, sadece iş dünyası ile sınırlı kalmayıp, eğitime de katkı sağlamış bir isimdir. 1981 yılında Galatasaray Eğitim Vakfı'nı kurdu ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) da kurucuları arasında yer aldı.

Türkiye Otomobil Girişim Grubu:

Kıraç, Türkiye Otomobil Girişim Grubu'nun beş ortağından biri olarak da bilinir. Ancak, 2012 yılında sağlık sorunları nedeniyle projeden ayrılmıştır.

İnan Kıraç, hem iş dünyasındaki başarıları hem de sosyal ve kültürel alandaki katkıları ile tanınan saygın bir iş insanıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.