Hava Durumu

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine 2024 Ek Zamı Açıklandı: En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ek zam müjdesinin ardından, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklileri için 2024 yılında verilen ek zam oranları ve en düşük emekli maaşı belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 13:04
Kaynak: FATMA ÖZTÜRK
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine 2024 Ek Zamı Açıklandı: En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik bir ek zam daha yapıldığını duyurdu.

2023 yılı enflasyon rakamlarının yüzde 64,77 olarak açıklanmasının ardından, memur ve memur emeklisinin maaş artış oranı yüzde 49,25 olarak belirlenmişti. Ancak, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranının daha düşük olması kamuoyunda bir beklenti yaratmıştı. Bu beklentinin üzerine Kabine Toplantısı'nda alınan kararla, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilave yüzde 5 ek zam yapılmasına karar verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Bu ek zammın ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin emekli maaşlarına yapılacak artış, memur emeklileriyle eşitlenmiş oldu. Ek zamdan kaynaklı farkların ödemesi ise Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde gerçekleştirilecek.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, 2024 yılında uygulanacak en düşük emekli maaşı ücreti 10 bin TL olarak belirlenmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.