Hava Durumu

Can Kıraç Son Yolculuğuna Uğurlandı: Cenazeye Ünlü İsimler Akın Etti

97 yaşında hayatını kaybeden iş insanı Can Kıraç, Bebek Hümayun-u Abad Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Kıraç'ın cenazesi, siyaset, spor ve medya dünyasından pek çok ünlü ismin katılımıyla gerçekleşti. İpek Kıraç’ın sosyal medyada yaptığı duygusal paylaşım ise dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 17:02
Kaynak: HANDAN EFE
Can Kıraç Son Yolculuğuna Uğurlandı: Cenazeye Ünlü İsimler Akın Etti

Koç Holding'in kuruluş ve büyüme sürecinde önemli rol üstlenen iş insanı Can Kıraç, hayatını kaybetti. 97 yaşındaki Kıraç, sağlık sorunları nedeniyle bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Kıraç’ın cenazesi bugün Bebek Hümayun-u Abad Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Aşiyan Mezarlığı’na defnedildi.

Cenaze törenine Kıraç ailesinin yanı sıra siyaset, spor ve medya dünyasından pek çok isim katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, tarihçi İlber Ortaylı ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un da aralarında bulunduğu kalabalık bir topluluk, Kıraç’a son görevini yerine getirdi.

Koç Holding’in sosyal medya hesaplarından yapılan taziye mesajında, “Kuruluş ve büyüme sürecinde önemli rol üstlenen, kıymetli büyüğümüz Can Kıraç'ın vefatını derin bir üzüntüyle karşıladık. Can Kıraç’ı, yaşamı boyunca ülkemize, topluluğumuza ve iş dünyasına yaptığı katkılarla daima hatırlayacağız. Tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Cenaze sonrası konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Can Kıraç, Türk sanayisinin çok önemli isimlerinden bir tanesiydi. Bir Cumhuriyet sevdalısıydı, bir eğitim gönüllüsüydü. Koç ailesinde çok önemli görevler üstlendi. Türkiye çok önemli bir entelektüelini kaybetti. Yeri kolay kolay doldurulamayacak bir büyüğümüzü kaybettik.” dedi.

Can Kıraç’ın yeğeni İpek Kıraç, sosyal medya paylaşımında “Canım Amcam, seni çok ama çok özleyeceğiz. Hayatlarımızı hep neşenle, gülüşünle, rengarenk kişiliğinle güzelleştirdin, özelleştirdin. Işıklarda uyu, hep kalbimizdesin.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.