Hava Durumu

Resmi Gazete'de Yayımlandı: Çalışma Saatleri Değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karar ile petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetlerinde çalışan işçilerin çalışma saatleri değiştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik, bu sektördeki işçi çalışma saatlerini yeniden düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 16:38
Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK
Resmi Gazete'de Yayımlandı: Çalışma Saatleri Değişti!

Yeni Düzenlemeler Neler Getiriyor?

Kesintisiz Çalışma:
Petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetleri 24 saat boyunca kesintisiz olarak devam edebilecek. Bu sayede sektördeki üretim ve verimliliğin artırılması hedefleniyor.

Vardiyalı Çalışma Sistemi:
Petrol işçileri, 24 saat içerisinde iki işçi postası şeklinde çalışacak. Bu sistemle daha esnek çalışma saatleri sunularak iş-yaşam dengesi sağlanması amaçlanıyor.

Gece Çalışması Düzenlemesi:
Petrol işçilerinin yazılı onayları alınarak 7,5 saatin üzerinde gece çalışmaları mümkün olacak. Bu düzenleme ile vardiyalı çalışma sisteminin esnekliği artırılarak işgücü daha etkin kullanılabilecek.

Hangi Meslek Gruplarını Kapsıyor?

Bu değişiklikler, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu uyarınca yürütülen petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetlerinde çalışan işçileri kapsıyor. Karar, bu faaliyetlerin gerçekleştirildiği iş yerlerindeki çalışmaları düzenliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 29 Haziran 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik ile petrol sektöründe önemli değişiklikler getirdi. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren bu karar, sektörde üretim ve verimliliği artırmayı amaçlıyor.

Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.