Hava Durumu

Seçim Gününde Sosyal Medyada Sıkı Denetim: Özel Ekip Göreve Hazır!

31 Mart'ta Türkiye'de yerel yönetimler için yapılacak seçimler öncesinde, sosyal medyada manipülatif ve yanıltıcı bilgilere karşı özel bir ekip görevlendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2024 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2024 15:57
Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Seçim Gününde Sosyal Medyada Sıkı Denetim: Özel Ekip Göreve Hazır!

31 Mart'ta Türkiye'de yerel yönetimler için yapılacak seçimler öncesinde, sosyal medyada manipülatif ve yanıltıcı bilgilere karşı özel bir ekip görevlendirildi. Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Müdürü Sezen Yeşil, Facebook ve Instagram platformlarında yanıltıcı bilgilerle mücadele etmek için uzmanlaşmış ekiplerin oluşturulduğunu açıkladı. Bu takımlar, seçim sürecinde gerçek dışı içeriklerin yayılmasını engellemek amacıyla, yapay zeka ve dijital teknolojileri kullanarak etkin bir denetim sağlayacaklar.

Yeşil, manipülasyon ve yanıltıcı reklamlara karşı sert tedbirler alındığını, dijital olarak oluşturulmuş veya değiştirilmiş içeriklerin açıkça işaretleneceğini belirtti. Bu sayede, kullanıcılar reklam içeriklerinin gerçekçi olup olmadığını kolayca anlayabilecek. Ayrıca, yanıltıcı bilgileri yayma girişiminde bulunan reklamlar, doğruluk kontrolüne tabi tutularak gerekli durumlarda yayından kaldırılacak.

Meta, dünya genelindeki bilgi doğrulama ağı ile yanlış bilgilere karşı küresel bir mücadele yürütüyor. Türkiye'de de Dogrula.org ile iş birliği yaparak, dijital medya okuryazarlığını artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor. Seçimlerin dürüstlüğünü korumak adına yapılan bu çabalar, seçim sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Meta, reklam verenlerden kimlik ve yer doğrulaması talep ederek, reklamların şeffaflığını artırıyor ve kullanıcılara, görmek istemedikleri reklamları engelleme imkanı sunuyor. Bu önlemlerle birlikte, seçim günü sosyal medyada yayılacak yanıltıcı bilgilere karşı etkin bir mücadele yürütülecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.