Hava Durumu

#Ağrisi

Yeni Marmara Gazetesi - Ağrisi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ağrisi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gizemli hepatitle ilgili ilk ciddi uyarı geldi: Kusma, ishal, karın ağrısı... Haber

Gizemli hepatitle ilgili ilk ciddi uyarı geldi: Kusma, ishal, karın ağrısı...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İngiltere'de ortaya çıkan ve daha sonra 16 ülkede görülen nedeni belirsiz hepatit virüsünün belirtilerini taşıyanlar için "standart hijyen kurallarını uygulama tavsiyesinde bulundu. DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, "Kusma, ishal ve karın ağrısı gibi mide ve bağırsakla alakalı belirtileri olan her çocuğun basit hijyen kurallarını uygulaması ve düzenli olarak el yıkaması oldukça önemlidir." ifadesi kullanıldı. 170 ÇOCUKTA GÖRÜLDÜ Açıklamada, bu belirtilerin devam etmesi ve ağırlaşması durumunda tıbbi yardım alınması gerektiği belirtildi. DSÖ Araştırmacısı Dr. Philippa Easterbrook, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisinin dünkü basın toplantısında, hepatit virüsünün şimdiye kadar 16 ülkede 1 ay ve 16 yaş arası 170 çocukta görüldüğünü açıklamıştı. Easterbrook, virüs bulaşan çok az çocuğun Covid-19 aşısı yaptırdığı bilgisini paylaşarak, vakaların Kovid-19 aşılamalarıyla bir bağlantısı olmadığını vurgulamıştı. GİZEMLİ HEPATİT VAKALARI AKILLARA COVID-19'U GETİRDİ DSÖ, 16 Nisan'da yaptığı yazılı açıklamada, İngiltere'de 74 çocukta sebebi belirlenemeyen hepatit virüsü tespit edildiğini duyurmuştu. DSÖ'ye göre şimdiye kadar en az 170 çocuğa virüs bulaşırken, bu rakam Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'ne (ECDC) göre en az 190 olarak belirtildi. Virüsün tespit edildiği çocuklarda son bir aydır sarılık, ishal, kusma ve karın ağrısı gibi belirtilerin görüldüğü, 16 çocuğun ağır karaciğer iltihabı geçirmeleri nedeniyle karaciğer nakli yapılarak tedavi edildiği bildirilmişti. Hastalığın "gizemli" veya "nedeni belirsiz" olarak tanımlanması, akıllara Covid-19 virüsünü getirirken, yeni bir "küresel salgın" ihtimalini de gündeme taşıdı. Covid-19, henüz adı konulmadan önce "gizemli bir akciğer rahatsızlığı" olarak tanımlanıyordu.

GEBELİKTE BEL AĞRISI KABUSUNUZ OLMASIN Haber

GEBELİKTE BEL AĞRISI KABUSUNUZ OLMASIN

Gebelikte kilo alımı ve uterusun büyümesiyle birlikte lomber lordozun arttığını belirten Mehmetoğlu, 'Buna bağlı olarak karın kaslarında uzama ve tonus kaybı, bel kaslarında kısalma ve tonus artışı gelişir. Karın kasları vücut postürünü sağlamada yetersiz kalır, postürü bel kasları tek başına sürdürmeye çalışır. Ağırlık merkezi öne doğru kayar. Tüm bunlar omurgada aşırı yüklenme ve bel ağrısıyla sonuçlanır' dedi. Kiloya dikkat Mehmetoğlu, şöyle devam etti 'Akut ağrılı dönemde istirahat, hasta eğitimi, egzersiz, destekleyici korseler, fizyoterapi, ilaç tedavisi ve cerrahi tedavi seçenekleridir. Egzersizler gebelik ayına ve gebenin durumuna göre planlanmalı ve gebeliğinde 4. ayından sonra sırtüstü pozisyonda egzersizler yapılmamalıdır. Hamilelik öncesinde normal kiloda olmak, gebelik sürecinde kabul edilebilir sınırlar içerisinde kilo almak, sırt, bel ve karın kaslarının güçlü olması, yeterli kalsiyum ve D vitamini desteği, sık sık yürüyüş yapmak ve vücudun normal postürünü korumak bel ağrısının önlenmesinde önemlidir. Uzun süre oturmak ve ayakta sabit pozisyonda kalmaktan kaçınmak, gerekirse bir ayak altına basamak desteği kullanmak, otururken bel yastığı kullanmak, sık sık pozisyon değiştirmek, uygun topuk yüksekliğinde ayakkabı kullanmak, solunum ve gevşeme egzersizleri, düzenli yürüyüş ve hamilelik egzersizleri yapmak rahat bir hamilelik süreci geçirmenizi sağlar.'

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.