Hava Durumu

#Asayiş Şube Müdürlüğü

Yeni Marmara Gazetesi - Asayiş Şube Müdürlüğü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Asayiş Şube Müdürlüğü haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

'Sazan Sarmalı' Yöntemiyle Dolandırıcılık Yapan 5 Şüpheli Yakalandı Haber

'Sazan Sarmalı' Yöntemiyle Dolandırıcılık Yapan 5 Şüpheli Yakalandı

Mersin'de sazan sarmalı yöntemiyle 1 milyon 384 bin 500 liralık dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 5 şüpheli gözaltına alındı.   İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğince yapılan çalışmalar neticesinde, B.G. isimli şahsın beraberindeki kişilerle birlikte 'sazan sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık yaptığı bilgisine ulaşıldı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda şüphelinin Yenişehir ilçesindeki adresine düzenlenen operasyonda, B.G. ile birlikte V.G.A., C.Ö., R.H. ve T.E. adlı kişiler gözaltına alındı. Zanlılardan B.G.'nin, 'bilişim yoluyla dolandırıcılık' suçundan kaydının olduğu ve bu suçtan dolayı arandığı ortaya çıktı.  Operasyonda ele geçirilen cep telefonlarının şifreleri çözülerek yapılan incelemelerde, şüphelilerin telefon üzerinden sazan sarmalı yöntemiyle cinsel şantaj, kendilerini uzlaşmacı avukat olarak tanıtma ve kapora dolandırıcılığı yaptıkları tespit edildi. Zanlıların bu şekilde 12 müştekiden toplam 1 milyon 384 bin 500 TL'lik dolandırıcılık yaptıkları belirlenirken, dolandırıcılık olaylarında kullanıldığı değerlendirilen 14 bin TL nakit para, banka kartları ve çok sayıda suçta kullanılan dijital materyaller ele geçirildi.  Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Duvarı Delip Hapis Cezasından Kaçmaya Çalıştı Haber

Duvarı Delip Hapis Cezasından Kaçmaya Çalıştı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği koordinesinde şafak vakti 130 ayrı adrese Özel Harekat polislerinin de destek verdiği operasyon düzenlendi. Yapılan operasyon ve şok uygulamalarda toplamda 113 aranan şahıs kıskıvrak yakalandı. Kasten öldürme suçundan hakkından 15 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı ise daha önceden deldiği duvardan kaçmak istediği sırada polis tarafından kıskıvrak yakalandı.  Hapis Cezasından, Deldiği Duvardan Kaçmaya Çalıştı Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği koordinesinde haklarında kasten öldürme, hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, kasten yaralama, dolandırıcılık, kaçakçılık, siber, cinsel saldırı, uyuşturucu madde ticareti gibi çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası ve yakalama kararları bulunan aranan şahıslara yönelik şafak vakti operasyon düzenlendi. Özel Hareket polislerinin de destek verdiği operasyonda toplamda 220 ekip katılırken 130 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.  Önceden deldiği duvardan kaçmaya çalıştı  Kasten öldürme suçundan hakkında 15 yıl 6 ay hapis cezası bulunan İ.K. daha önceden yine ailesine ait ama kullanılmayan ev ile kendi evi arasında bulunan duvarı deldi. Önüne dolap koyarak bunu kamufle eden İ.K. operasyon sırasında deldiği duvardan kaçmaya çalıştığı sırada polisin dikkati sayesinde kıskıvrak yakalandı.  Bursa il merkezinde yapılan şok uygulamalar ve eş zamanlı düzenlenen 130 ayrı adreste yapılan operasyonda toplam da 113 aranan şahıs yakalandı.  Çeşitli suçlardan hakkında 5 yıl ve 10 yıl arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 8 şahıs, 5 yıl ve altı hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan toplamda 43 şahıs kıskıvrak yakalandı.  Şüpheliler Bursa Emniyeti'nde  Şafak vakti düzenlenen operasyon sonrasında teker teker gözaltına alınan şahıslar, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.  Şahısların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kovulduğu düğünü bastı, rastgele ateş açtı! Haber

Kovulduğu düğünü bastı, rastgele ateş açtı!

Olay, dün saat 23.00 sıralarında, Menemen ilçesinde Kazımpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Metin S., içkili olarak gittiği düğünde sahneye çıkıp çok fazla istek parça talep ederek, uzun süre oynadı. Düğün sahibi, diğer davetlilerinde oynayacağını belirtip, Metin S.'den sahneden ayrılmasını istedi. Ancak Metin S.'nin aldırış etmemesi üzerine tartışma çıktı. Metin S., düğünden kovuldu. Bir süre sonra Metin S., yanında arkadaşı Lütfi H. (25) ile düğüne geri döndü. Metin S., 'Müziği kapatın' diye bağırıp, elindeki tüfek ve pompalıyla rasgele ateş etmeye başladı. Tüfekten çıkan saçmalar, 8 kişiye isabet etti. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla, Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Aytekin Elkalkmış, doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı. Diğer 7 yaralının ise hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. Polis, olayın ardından şüpheli Metin S. ve yanındaki arkadaşı Lütfi H.'yi gözaltına aldı. Şüphelilerin yanındaki toplam 2 pompalı tüfek ile 1 tabancaya da el konuldu. 'KUŞA ATEŞ EDER GİBİ KİM GELSE ATEŞ ETMEYE DEVAM ETMİŞ' Düğünde hayatını kaybeden Aytekin Elkalkmış'ın amcası belediye işçisi Çetin Elkalkmış (30), "Metin, düğüne geliyor. Burada herkes gibi oynuyor. Müzik bitince ısrarla oynamaya devam etmek istiyor. Düğün sahibi de başkalarının da sahneye çıkıp, oynayacağını belirtip, çıkmasını istiyor. Metin bunun üzerine, 'Tamam o zaman ben çıkıyorum ama siz göreceksiniz' deyip, ayrılıyor. Bir süre sonra pompalı tüfek ve tabanca ile dönüyor. İlk önce tabanca ile ateş ediyor. Tabancanın mermisi bitince pompalı tüfekle sanki kuşa ateş eder gibi kim gelse ateş etmeye devam ediyor. Ne yazık ki yeğenim başından vurulup hayatını kaybetti" dedi. Yeğenini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Çetin Elkalkmış, Metin S.'ye en ağır cezanın verilmesini istediğini de söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.