Hava Durumu

#Balık

Yeni Marmara Gazetesi - Balık haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Balık haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ayağı kayıp 3 metreden düşen adam, mahsur kaldığı alandan operasyonla kurtarıldı Haber

Ayağı kayıp 3 metreden düşen adam, mahsur kaldığı alandan operasyonla kurtarıldı

Antalya'da balık tutmak için falezlerden inerken kayalıktan düşerek bacağını kıran kişi, itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.   Olay, saat 09.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Gençlik Mahallesi'nde bulunan falezlerde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, falezlerde bulunan Antalya'nın ilk elektrik santralinin bulunduğu noktaya balık tutmak için inen Alparslan Barış Arıcan (38), ayağı kayarak yaklaşık 3 metrelik yükseklikten düştü. Bacağı kırılan ve acı içinde kıvranan Arıcan, ilk olarak telefonla ulaştığı bir akrabasından yardım istedi.  İp ve sedye ile bulunduğu yerden çıkartıldı  Arıcan'ın belirttiği yere gelen yakını bacağının kırık olması ve çıkışın neredeyse imkansız olması nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradı. İhbar üzerine verilen adrese itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 112 Acil Sağlık ve AFAD ekipleri Arıcan'ı kırık olan bacağa ilk müdahaleyi yaptı. Ardından sedyeye alınan ve acı içinde kıvranan Alparslan Barış Arıcan, ip yardımıyla ekipler tarafından bulunduğu yerden çıkartılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.  "Her zaman geldiğimiz bir yer"  Arıcan'ın olay sonrası ilk olarak telefonla ulaşarak yardım istediği yakını Cüneyt Öz, sürekli balık tutmak için geldikleri bir yer olduğunu belirterek, "Her zaman gittiğimiz bir yer, balık tutmaya gelmişti. Muhtemelen hayvan pisliğine basıp kayıp düşmüş. Çünkü her zaman indiğimiz yer. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştık. Muhtemelen kayarak düştü. Ayağı kırılmış, ilk önce beni arayarak haber verdi. Sonra itfaiye ve AFAD'ı aradık" dedi.

Tezgahlarda kırlangıç ve kalkan bereketi Haber

Tezgahlarda kırlangıç ve kalkan bereketi

Karadeniz'de son yılların en bereketli sezonu yaşanırken tezgahlarda yaklaşık kırk yıldır ikisi bir arada pek görülmeyen kırlangıç ve kalkan bolluğu şaşırttı.   Daha önce kilosu bin 500 TL'den satılan kırlangıç balığı bol avlanmasıyla birlikte fiyatı 500-600 TL'lere kadar gerilerken, kalkan balığı da bin TL'den satılıyor.  Denizlerde 1 Eylül'de başlayan av sezonu 15 Nisan'da sona erecek. Sezonun bitimine az bir zaman kala, tezgahlarda özellikle kalkan ve kırlangıç bolluğu dikkat çekerken balıkçılar yaklaşık kırk yıldır kırlangıç ve kalkan balığını bir arada hiç bu kadar bol görmediklerini söyledi.  Balıkçılardan Süleyman Çakır, yaklaşık 40 yıldır ilk kez bu sezon kırlangıç balığının bol avlandığını belirterek "Bu sene kırlangıç çok bol çıktı. Kalkan'da 15-20 gün böyle biraz fazla çıkar daha sonra havyarını döker gider. Şu ana kadar Kalkan ve Kırlangıcı bir arada hiç bu kadar bol görmedim. Otuz kırk yıldır bu sektördeyim. Bu sezon gibi kırlangıç çıkmadı, bu sene çok bol çıktı. Daha önce kilosu bin 500 TL'ye satıyorduk şu anda 500-600 TL'ye düştü. Genelde Araklı, Akçaabat, Sürmene açıklarında avlanıyor. Kırlangıcın kafa kısmından çorba olur, geri kalanıyla da buğlama olur. Bundan sonrası için hamsi zaten yok, istavrit olur, hava iyi olursa mezgit olur. Şu anda tezgahlarda kalkan, kırlangıç, çupra, levrek, somon yer alıyor" dedi. 

Hırçın Karadeniz, bu sezon cömert yüzünü gösterdi Haber

Hırçın Karadeniz, bu sezon cömert yüzünü gösterdi

Samsunlu balıkçılar, yedi yılda bir görülen bereketli sezondan herkesin memnun olduğunu söyledi.  Hırçın Karadeniz, bu sezon cömert yüzünü gösterdi. Balık sezonu, palamut bolluğuyla başladı. Palamudun ardından hamsi, istavrit, mezgit, barbun ve çinekop da yüz güldürdü. Balıkçılar, nadir görülen bu bereketli sezonu geride bırakıyor.  Samsunlu balık satıcısı Onurcan Köse, bu sezonun herkes için güzel geçtiğini ifade etti. Köse, "Balık piyasası Ramazan dolayısıyla durgun geçiyor. Hamsi, istavrit ve mezgit kilogram başına 150 liradan satılıyor. Barbun ve somonun kilosu ise 200 liradan alıcı buluyor. Levrek 300 TL, çipura 350 TL, kalkan balığı ise kilogram başına 800 TL'den alıcı buluyor. Sezon 15 Nisan'da sona erecek ancak Ramazan nedeniyle av sezonu bitmiş gibi bir durum söz konusu. Az miktarda balık çıktığı için teknelerin çoğu kıyıda bekliyor. Az da olsa gelen balıkları müşterilere sunuyoruz" dedi.  "Bu bolluk 7 senede bir yaşanıyor"  Bu av sezonunun hem tutan hem satan hem de vatandaş için çok iyi geçtiğini belirten Köse, "Uzun bir süre palamut sattık, sonrasında ise 2 ay boyunca hamsi sattık. Çinakop, barbun, mezgit ve istavrit de bu sene oldukça bol oldu. Vatandaş da bolluk nedeniyle balığa doydu. Bu sene yalnızca tezgahta lüfer görmedik. Lüfer hariç tüm balık çeşitleri bol miktarda çıktı ve satışa sunduk. Bu bolluk 7 senede bir yaşanıyor. Önceki senelere göre bu sezon daha iyi geçti. Balık boldu ve fiyatlar oldukça uygundu. Av yasağından sonra ise tezgahta somon, alabalık, levrek, çipura, sazan, yayın, kefal, akbalık ve uskumru gibi balıkları satacağız" diye konuştu.  1 Eylül'de başlayan av sezonu, 15 Nisan itibarıyla sona erecek. 

Limanlara demirleyen balıkçılar gelecek sezon için şimdiden teknelerini ve ağlarını bakıma aldı Haber

Limanlara demirleyen balıkçılar gelecek sezon için şimdiden teknelerini ve ağlarını bakıma aldı

 Denizlerde 15 Nisan'da başlayacak av yasağına kısa bir süre kala balıkçılar denizlerde hamsinin neredeyse bitmesiyle beraber erken "Paydos" edip teknelerini limana demirleyerek ağlarını ve teknelerini bakıma almaya başladı.   Balık av sezonunun bitimine kısa bir süre kala sezonu kapatan Trabzonlu balıkçılar, teknelerini limana çekti. Bu sezon bol şekilde avlanan palamuttan umduğunu bulan balıkçılar hamside ise istenilen avı gerçekleştiremedi. Trabzon'daki farklı limanlara demirleyen bazı balıkçılar gelecek sezon için şimdiden teknelerini ve ağlarını bakıma alırken, bazıları da Orkinos avı için Akdeniz'e gitmeye hazırlanıyor.  Yoroz limanına demirleyen gemi sahiplerinden Emrehan Köroğlu bu sezon balıkçılık adına iyi geçtiğini belirterek, "Bu sezon bizim açımızdan güzel geçti. Kötü demeyelim iyi geçti. Palamut avı oldukça iyiydi. Palamut avından sonra hamsi avına başladık. Aslında hamsi pek beklemiyorduk ancak biraz hamsi avı da oldu. Balık olmayınca ve çıkan balık da masraflarımızı karşılamayınca paydos ettik. Son dönemde hamsi ve istavrit vardı, onlar da daha sonra olmayınca bitirdik. Şu anda ağlarımızın bakımı ve tamiri ile uğraşıyoruz, yakında biter. Tekrar nasipse 1 Eylül'de tekrar palamut avına başlayacağız" dedi.  Erken paydosun sebebi hamsinin bitmesi  15 Nisan'a kadar tekne tamiratıyla ilgilenip sezonu kapatacaklarını dile getiren balıkçı tayfalarından Harun Genç, "Artık balık avına çıkma sona erdi. Bu sene bereketliydi, palamut bayağı oldu. Hamsi de oldu ama geçtiğimiz yıllara nazaran biraz daha az oldu. Erken paydos etmemizin sebebi biraz da hamsiye bağlı oldu. Hamsi avı olması gerektiği gibi olmayınca biz de bitirdik. Bu süre zarfında da ağlarla ilgilenip sezonu tamamen kapatacağız" diye konuştu.  "Son 10 yıla bakınca sezon iyi geçti"  Hamside sezonun bittiğini istavritin de bitmeye yaklaştığını kaydeden balıkçı tayfalarından Taner Kul ise "Biz genelde hamsi avına çıktığımız için hamsi de bittiği için demirledik. Ağımızı temizledik, eksik olan yerleri de tamamlayıp önümüzdeki sezona hazır etmeye çalışıyoruz. Son 10 yıla bakarsak sezon iyi geçti. Bol şekilde palamut vardı, insanlar doyasıya yedi. Hemen hemen bu zamanlarda paydos ediyoruz. Bundan sonra ağ tamirlerinin ardından orkinos kotası olanlar orkinos avına gidecekler. Biz burada bir aylık bir sürede bakımlarımızı yapacağız. Daha sonrasında ise ya başka gemilerin ağlarını yapmaya gideceğiz ya da orkinos avına gideceğiz" dedi.  Öte yandan denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için 1 Eylül'e kadar sürecek yasak 15 Nisan'da başlayacak. 

Hamsi Nasıl Pişirilir? Haber

Hamsi Nasıl Pişirilir?

Soğuyan deniz suyu ile birlikte lezzeti zirveye çıkan hamsi tezgahları süslerken, yıllardır balıkçılık yapan usta da en doğru pişirme yöntemlerini paylaştı.  Düzceli balıkçı Hülya Kılıç, doğru pişirme tekniğinin balığın lezzetini doğrudan etkilediğini söyledi. Hamsinin en iyi ızgarada piştiğini ancak tavada da oldukça lezzetli olduğunu belirten Kılıç, "En iyi hamsi mısır unuyla yapılır. Yağın miktarı çok önemli, fazla yağda pişirilirse sağlıksız olur ve lezzeti kaybolur. Hamsiyi pişirmeden önce iyice temizlemek şart" dedi.  "Sunum da önemli"  Hamsiyi pişirirken görselliğin de önemine dikkat çeken Kılıç, kendisinin balıkları "rüzgar gülü" şeklinde dizdiğini söyledi. Hülya Kılıç, "Ben görsele de çok önem veriyorum. Daha keyifli yensin diye hamsileri rüzgar gülü şeklinde diziyorum. İnsanlar kapağı açıp, tebessüm ettiklerinde mide doyar diye düşünüyorum" diye konuştu.  "Hamsi şu anda çok lezzetli"  Kılıç, önerilerine şöyle devam etti: "Balığın kafasını alıp, pırıl pırıl temizlenmesi gerekiyor. Bir tepsinin içine hamsiler konulmalı, biraz tuz ve mısır unu ile harmanlanarak tavaya dizilmeli. Hamsi pişirilirken yağı ve tuzu çok önemli, bu detaylar unutulmamalı. Hamsi şuanda lezzet olarak mükemmel durumda. Havalar soğudu, hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. Deniz suyu da soğudu. Bu yüzden hamsi çok lezzetli bir dönemde." 

Zıpkınla Balık Avlarken Canından Oldu Haber

Zıpkınla Balık Avlarken Canından Oldu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde denize giren ve boğularak yaşamını yitiren 42 yaşındaki adamın cansız bedeni Sahil Güvenlik Komutanlığı Dalgıçları tarafından denizden çıkarıldı. Zıpkınla balık avlamak için denize girdiği öğrenilen adamın son anları ise cep telefonu kamerasına yansıdı.   112 Acil İhbar Hattını arayan bir vatandaşın Manavgat Belediyesi Sorgun Çamiçi Halk Plajı'nda denize giren bir vatandaşın denizde kaybolduğu ihbarı, Manavgat Sahil Güvenlik Komutanlığı, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakolu ve 112 sağlık ekiplerini alarma geçirdi. İhbarda bulunan vatandaş, ailesiyle birlikte sahilde oturduğu sırada birisinin imdat diye bağırdığını, sesin geldiği yere baktığında 50-60 metre açıkta bir kişinin batıp çıktığını, kısa süre sonrada gözden kaybolduğunu dile getirdi.  Olay yerine gelen Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bot, olayın meydana geldiği yerin çevresinde yüzeyde arama yaparken, olayın meydana geldiği yerin kayalık olması ve botun tam olarak yanaşamaması nedeniyle Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığından dalgıç istendi.  50 metre açıkta ayağında tek paletle bulundu  Havanın kararmasının ardından Çamiçi Halk Plajına gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı Su Altı Arama Kurtarma Ekibi, ilk dalışında vatandaşların gösterdiği yerde 50 metre açıkta, yaklaşık 2 metre derinlikte kaybolan şahsın cansız bedenini buldu. Ekipler tarafından denizden çıkarılan şahsın üzerinde dalgıç kıyafeti olduğu, ayağındaki paletlerden bir tanesinin olmadığı görülürken, paletin kayalıklara sıkışmış olabileceği, şahsın da bundan dolayı boğulmuş olabileceği bildirildi. Boğulan kişinin cenazesi Cumhuriyet Savcısı ve Adli Tabibin incelemelerinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi.  Kim olduğu otomobilinde bıraktığı kimliğinden belirlendi  Diğer taraftan sahilde bulunan bir otomobilin çevredeki vatandaşlara ait olmadığı, boğulan şahsa ait olabileceği bildirilirken, otomobilin açılarak kontrol edilmesinin ardından hayatını kaybeden şahsın 42 yaşındaki Özgür Batır olduğu belirlendi.  Son anları kamerada  Öte yandan, Özgür Batır'ın denizdeki son anları is cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde Batır'ın dalgalar arasında mücadele etmesi yer aldı 

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
Yeni Marmara Gazetesi En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.