Hava Durumu

#Başarıları

Yeni Marmara Gazetesi - Başarıları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Başarıları haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

AKADEMİSYENLERİN TÜBİTAK PROJE BAŞARILARI DEVAM EDİYOR Haber

AKADEMİSYENLERİN TÜBİTAK PROJE BAŞARILARI DEVAM EDİYOR

BUÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kadir Çavdar, Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Züleyha Alper, Doç. Dr. İlker Mustafa Kafa ve Öğr. Gör. Dr. M. Okan Aydın’ın yürüttüğü 'Tıp Ve Hemşirelik Eğitimleri İçin Santral Venöz Kateterizasyon (SVK) Simülatörü Geliştirilmesi' başlıklı Ar-Ge projesi TÜBİTAK TEYDEB 1507 Kobi Ar-Ge Başlangıç Destek Programı çerçevesinde desteklenmeye değer görüldü. Proje ekibi tarafından ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 9 ay önce tıp eğitim teknolojileri alanında faaliyet göstermek hedefiyle kurulan SciTechSim Medikal Simülasyon Eğitim ve Yazılımları Tic. Ve San. Ltd. Şti. bünyesinde hazırlanan Ar-Ge projesi, TÜBİTAK TEYDEB 1507 Kobi Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında 979 bin lira hibe almaya hak kazandı. Toplam 18 ay sürecek proje çerçevesinde santral ven kateterizasyon simülatörünün, ultrasona uyumlu doku teknolojisi kullanılarak üretilmesi planlanıyor. Ekip, dünyadaki benzer medikal simülatörlerden farklı olarak sensör teknolojisi ile enjektör açısı ve doku penetrasyonunun da ölçülerek anlık geri bildirim sağlanması ve bu sayede komplikasyon riski yüksek olan bu girişimsel prosedürün en doğru koşullarda öğretilebilmesini hedefleyen bir simülatör geliştirmeyi planlıyor. SciTechSim şirketi, yenilikçi tıp eğitim teknolojilerinin geliştirilmesi konusunda gerçekleştirdiği bilimsel çalışmaların yanında tıp eğitiminde yaygın olarak kullanılan silikon bazlı modellerin yerlileştirilmesi hususunda da multidisipliner araştırmalar ve sektörel iş birlikleri yürütmeye devam ediyor.

BUÜ’nün Horizon Europe Proje başarıları artarak devam ediyor Haber

BUÜ’nün Horizon Europe Proje başarıları artarak devam ediyor

BUÜ’nün Avrupa Birliği’ne yönelik proje başarıları her geçen gün artıyor. Farklı fakülte ve programlarda görev yapan akademisyenlerin yürüttüğü bilimsel çalışmalar önemli ölçüde destek almaya devam ediyor. Son olarak İİBF İşletme Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Aylin Poroy Arsoy’un koordinatörlüğünü üstlendiği proje, Avrupa Komisyonu tarafından HORIZON-WIDERA-2021-ACCESS-03-01 çağrısı çerçevesinde yaklaşık 1,5 milyon Euro tutarında destek almayı başardı. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un onayı, desteği ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Derda Küçükalp’in, Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Şenay’ın, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Cansev’in ve BUÜ Teknoloji ve Transfer Ofisinin bilgisi ve desteği dahilinde yürütülecek olan REMODEL projesi çerçevesinde, Universidad de Leon (İspanya) ve Atlantic Technological University (İrlanda) ortak olarak görev alacak ve BUÜ İİBF bünyesinde “Yenilikçi İş Modeli Laboratuvarı” oluşturularak Üniversitedeki Ar-Ge kapasitesinin güçlendirileceği vurgulandı. Projede, Prof. Dr. Aylin Poroy Arsoy (Koordinator - İİBF/İşletme Bölümü), Prof. Dr. Nuran Bayram Arlı (İİBF / Ekonometri Bölümü), Prof. Dr. Çağatan Taşkın (İİBF / İşletme Bölümü), Prof.Dr. Sevda Gürsakal (İİBF / Ekonometri Bölümü), Doç. Dr. Yasemin Ertan (İİBF / İşletme Bölümü), Doç. Dr. Elif Yücel (İİBF / İşletme Bölümü), Doç.Dr. Mehlika Saraç (İİBF / İşletme Bölümü), Öğr.Gör. Tuba Bora Kılınçarslan (Karacabey MYO / Muhasebe ve Vergi Uygulamaları), Arş.Gör.Dr. Onur Öztürk (İİBF / İşletme Bölümü), Arş.Gör. Mine Aydemir Dev (İİBF / Ekonometri Bölümü), Arş. Gör. Burak Meydancı (İİBF / İşletme Bölümü) ve Doktora Öğrencisi Kamuran Üstün (İİBF / Maliye Bölümü) görev yapacak. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da böylesi prestijli bir projenin kabul edilmiş olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Rektör Kılavuz, başta projenin koordinatörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Aylin Poroy Arsoy olmak üzere tüm ekibi tebrik ederek, başarılarının daim olması temennisinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.