Hava Durumu

#Başkan Aydın

Yeni Marmara Gazetesi - Başkan Aydın haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Başkan Aydın haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Başkan Aydın: “Çocuklarımıza özellikle de kız çocuklarımıza çok değer vermemiz gerekiyor” Haber

Başkan Aydın: “Çocuklarımıza özellikle de kız çocuklarımıza çok değer vermemiz gerekiyor”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ‘11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü kız çocuklarıyla birlikte pasta keserek kutladı.   Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ‘11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde ilçede yaşayan kız çocuklarını unutmadı. Sönmez İlkokulu ve Kükürtlü Sanayi ve Ticaret İlkokulu’nda öğrenim gören kız öğrencilerle Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde bir araya gelen Başkan Aydın, tüm kız çocuklarının gününü kutladı. Üzerinde ‘Dünya Kız Çocukları Gününüz Kutlu Olsun’ yazılı pastayı öğrenciler ile birlikte kesen Başkan Aydın, çocuklar tarafından yoğun sevgi gösterisi ile karşılandı. Pasta kesiminin ardından çocuklar Başkan Aydın’a teşekkür çiçeği verdi.  "Çocukların geleceğe güvenli bakabilmesi için 7/24 çalışıyoruz"  Osmangazi Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen programdaki konuşmasına, 'çocuklarımız iyi ki varlar' diyerek başlayan Başkan Aydın, "Bugün burada 11 Ekim doğumlu çocuklarımız var. Aynı zamanda Ekim ayında doğanlar da bulunuyor. Bugünü bütün dünyadaki kız çocuklarımızın doğum günü olarak kutluyoruz. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun. Çocuklarımıza, özellikle de kız çocuklarımıza çok değer vermemiz gerekiyor" dedi.  "Kız çocuklarımız başımızın tacı"  Kız çocuklarının iyi bir eğitim almalarını ve güçlü bireyler olacak şekilde yetiştirilmelerini çok önemsediklerini ifade eden Başkan Aydın, "Yarın Ayça Azak Gündüz Bakımevi ve Kreşi'nin açılışını yapacağız. Ülkemizin şu anda içinden geçtiği süreci maalesef üzülerek takip ediyoruz. Bu gidişatın son bulması ve kız çocuklarımızın geleceğe daha özgüvenli ve güvenli bakabilmeleri için Osmangazi Belediyesi olarak 7/24 çalışmaya devam ediyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Kız çocukları da baştacımız. Benim de bir kızım ve oğlum var. Çocuklarımız iyi ki var. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun" diye konuştu. 

“Emekçiler mutlu olursa Osmangazi mutlu olur”  Haber

“Emekçiler mutlu olursa Osmangazi mutlu olur” 

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, güne temizlik işçileriyle kahvaltı yaparak başladı.   Başkan Aydın, Osmangazi'nin 136 mahallesini daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek için gece gündüz demeden çalışan emekçi personel ile bir araya geldi. Gün ağarmadan Çukurca Mahallesi'ndeki şantiye merkezini ziyaret edenAydın, temizlik personeline simit ve çay ikram ederek aynı sofrada kahvaltı yaparken, yenilenen toplu iş sözleşmesinin müjdesini de verdi.  “Emekçiler mutlu olursa Osmangazi mutlu olur”  İşçinin ve emekçinin her zaman yanında olduklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın,“Güne, temiz bir Osmangazi için gece gündüz büyük bir fedakarlıkla çalışan temizlik görevlisi arkadaşlarımızla başladık.İşçilerimizin yeni toplu sözleşmesini geçtiğimiz günlerde imzaladık. Hayırlı olsun, Allah utandırmasın. Türkiye'deki ekonomik şartların,enflasyonun ve hayat pahalılığının ne kadar sıkıntılı bir sürece doğru gittiğini hepimiz biliyoruz. Emekçi arkadaşlarımızın enflasyon karşısında ezilmesine müsaade edemeyiz. Osmangazi ve Bursa,sizler sayesinde güzelleşecek, temiz olacak. Siz emekçiler mutlu olursanız, Bursa ve Osmangazi'de yaşayanlarda mutlu olacak. Bizde bütün şartları zorlayıp, sendika temsilcileriyle anlaşmamızı yaparak imzaları attık. İnşallah hepimiz için hayırlı ve iyi bir çalışma dönemi olur. Verimli şekilde mesai yaparak hep birlikte güzel hizmetlere imza atarız” dedi.  Yeni zam müjdesini duyunca büyük bir coşku yaşayan belediye işçileri, emeklerinin ve alın terinin karşılığını maaş bordrosuna yansıtmasından dolayı Başkan Erkan Aydın'a teşekkür etti.Başkan Aydın, sıcak sohbetin ardından günün ilk ışıklarıyla birlikte temizlik personelini görev yerlerine uğurladı. 

Aydın: “Hizmetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz” Haber

Aydın: “Hizmetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, vatandaşların talep ve isteklerini yerinde dinleyerek çözüm üretiyor.   Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Osmangazi ilçesinde yaşayan vatandaşların talep ve önerilerini yerinde dinliyor. Aydın, vatandaşların talepleri doğrultusunda Koğukçınar, Gülbahçe, Selamet ve Başaran mahallelerini ziyaret edip vatandaşların sorunlarını dinleyerek isteklerini yerine getirme sözü verdi. İlk olarak Gülbahçe Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Aydın, burada vatandaşların Gülbahçe Camii çevresinin kamulaştırma isteklerini dinledi. Aydın, vatandaşların cenaze namazlarında yer sıkıntısı nedeniyle cami etrafının kamulaştırılıp alan açılması talebini yerinde inceleyerek hizmet sözü verdi. Mahallede bulunan yeşil alanın da korunacağını ifade eden Başkan Aydın, daha sonra Başaran Mahallesi’ne geçti. Başaran Mahallesi sakinlerinin bankamatik ve parktaki bank talebini anında çözüme kavuşturan Başkan Aydın, ardından Koğukçınar Mahallesi’nde taksici esnafıyla kahvaltıda buluşarak esnafın talep ve sıkıntılarını dinledi.  Osmangazi’nin 136 mahallesini tek tek ziyaret ederek hizmetleri ortak akılla hayata geçireceklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Gülbahçe, Selamet ve Başaran mahallelerini ziyaret ederek muhtarlarımızla mahallelerdeki sorunları yerinde tespit ettik. Notlarımızı aldık, ilgili birimlerimize talimatlarımızı verdik. İnşallah kısa sürede mahallelerdeki sorunları yerine getireceğiz. Gülbahçe Camii’nin yanında bulunan binaların kamulaştırılmasıyla ilgili çalışmayı başlatıyoruz. Caminin etrafını açarak yurttaşlarımıza nefes alabilecekleri alan oluşturacağız. Bundan sonra da hizmetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.   Vatandaşlar da mahallelerine kadar gelip istek ve taleplerine dinleyip hizmet sözü veren Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti. Başkan Aydın, ziyaretlerini ise eğitime büyük destek veren Firuzan Altu’yu (92) ziyaret ederek sonlandırdı. 

Başkan Aydın: Ağaçlandırma Çalışmalarına Katkı Vereceğiz Haber

Başkan Aydın: Ağaçlandırma Çalışmalarına Katkı Vereceğiz

Osmangazi Belediye Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısındaki sözlerine Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı tebrik ederek başlayan Başkan Aydın, geçtiğimiz günlerde Yolçatı Mahallesi'nde çıkan yangında zarar gören Uludağ Üniversitesi kampüsündeki yeşil alanın yeniden ağaçlandırılması için yürütülecek çalışmalara katkı vereceklerini ifade etti. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda gündem maddelerine geçilmeden önce, Osmangazi'yi her alanda çok daha iyi noktalara getirebilmek adına son bir ay içinde yapılan faaliyetler konusunda meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Meclisteki açılış konuşmasında Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya'ya karşı aldığı galibiyete de değinen Başkan Aydın, “A Milli Futbol Takımımız, beklentilerin üzerinde bir maç ortaya koyarak önemli bir galibiyete imza attı. Millilerimiz çeyrek final biletini aldı. İnşallah yollarına galibiyetle devam ederler. Bu yolun sonu final olur” diye konuştu. "Yangın bölgesine ulaşan ilk ekiplerden olduk" Türkiye'nin birçok noktası ile birlikte Bursa'da da çıkan yangınlar hakkında da konuşan Başkan Aydın, “Yaz ayları geldiğinde maalesef ülkemizin en önemli gündemi yangınlar oluyor. Ne yazık ki yangınların büyük bölümü, insan kaynaklı nedenlerden dolayı çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde Yolçatı Mahallesi'nde meydana gelen yangının da net bir şey olmamakla birlikte anız ya da çöp yakmaktan kaynaklı çıktığı düşünülüyor. Uludağ Üniversitesi'nin yaklaşık 200 hektarlık alanı maalesef ki kül oldu. Osmangazi Belediyesi olarak yangınların söndürülmesi için yürütülen çalışmalara gerek araçlarımızla gerekse ekiplerimizle destek verdik. Büyükorhan ilçesinde ve Yolçatı Mahallesinde çıkan yangına müdahale etmek için bölgeye ulaşan ilk ekiplerden olduk. AFAD daha bize ulaşmadan, bizler gelen ihbarlar üzerine ekiplerimizi bölgeye gönderdik. Su tankerlerimiz ve iş makinelerimiz söndürme çalışmalarına destek verdik. Yangın bölgesine erken ulaşmak çok önemli. Şiddetli rüzgar ile yangın hızlı bir şekilde geniş alanlara yayılabiliyor. Eğer Yolçatı'daki yangına hızlı müdahale edilmeseydi, yangının kampüs alanına ve yurtlara sıçramasının önüne geçilemezdi” dedi. "Ağaçlandırma çalışmalarına katkı vereceğiz" Uludağ Üniversitesi'nde yangından etkilenen alanın ağaçlandırılması için yürütülecek çalışmalara destek vereceklerini ifade eden Başkan Aydın, “Sonbahar mevsiminde yangın bölgesinin ağaçlandırılması için çalışmalar başlatılacak. Osmangazi Belediyesi olarak bizler de bu ağaçlandırma çalışmasına elimizden gelen desteği vereceğiz. İnşallah, bölgeyi tekrardan yeşil haline dönüştüreceğiz. Bursamıza bir daha geçmiş olsun diliyorum. İnşallah bir daha böyle felaketler yaşamayız” diye konuştu. Konuşmaların ve aylık faaliyet sunumunun ardından gündem maddelerinin görüşülmesiyle meclis toplantısı sona erdi.

Başkan Aydın:  “Yurttaşlarımıza verdiğimiz sözü yerine getirdik”  Haber

Başkan Aydın: “Yurttaşlarımıza verdiğimiz sözü yerine getirdik” 

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Kükürtlü Mahallesi'ne kazandırılan Nasrettin Hoca Parkı’nı hizmete açarak, seçimden önce mahalle sakinlerine vermiş olduğu sözü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.   31 Mart Yerel Seçimlerinden önce Osmangazi’yi karış karış gezerek yurttaşların istek ve taleplerini yerinde dinleyen Başkan Aydın, seçim döneminde söz verdiği projeleri bir bir yerine getiriyor. Kükürtlü Mahallesi’ne yaptığı ziyarette, mahalle sakinleri Başkan Aydın’dan Kükürtlü’ye bir park yapılması yönünde talepte bulundu. Vatandaşların istediği parkı seçimden sonra mahalleye kazandıracaklarının sözünü veren Başkan Aydın, seçimden kısa bir süre sonra sözünü yerine getirerek, Nasrettin Hoca Parkı’nı hizmete açtı. Osmangazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Nasrettin Hoca Parkı’nda 108 metre kare oyun alanı, 128 metre kare sert zemin ve 304 metre kare yeşil alan bulunuyor. Toplamda 504 metre kare alanda kurulan parkın içinde ayrıca yurttaşlar için dinlenme alanları da mevcut. Nasrettin Hoca Parkı’nın açılış törenine Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Mutlu Esendemir ve Sefa Yılmaz, belediye birim müdürleri ile mahalle sakinlerini katıldı. Başkan Aydın, açılış öncesi parkı gezerek salıncakta sallanan çocukları sallayarak mutluluklarına ortak oldu.  “Yurttaşlarımıza verdiğimiz sözü yerine getirdik”  Seçim öncesi verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Bu parkı tekrardan çocuklara ve Kükürtlü sakinlerinin hizmetine açtık. Bu parkın daha önceden bir hikayesi vardı. Bu park kapatılmak istenmişti. Milletvekilliği dönemimizde de geldik. Bu alanın mahallelimizin yararına kullanılması gerektiğini savunduk. Bu parkı bugün tekrardan hizmete açmak bize nasip oldu hayırlı olsun” dedi.  Mahallerine park kazandırdığı için Başkan Aydın’a teşekkür eden Kükürtlü Mahalle Muhtarı Canan Akın Erdem, “Bu park hizmete açıldığı için çocuklarımız ve biz mahalle sakinleri çok mutluyuz. Erkan Aydın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Park açılışına katılan vatandaşlar da, seçimden önce kendilerine verdiği sözü yerine getirdiği için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti. 

Başkan Aydın'ın Desteğiyle Küçük Muhammet Sağlığına Kavuştu Haber

Başkan Aydın'ın Desteğiyle Küçük Muhammet Sağlığına Kavuştu

 Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın tarafından hastane randevusu alınan ve ameliyat olduktan sonra sağlığına kavuşan 7 yaşındaki Muhammet Emin, Başkan Aydın'ı ziyaret etti. Küçük Muhammet'i sağlığına kavuşmuş olarak karşısında gören Başkan Aydın, büyük mutluluk yaşadı.   Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçim döneminde gerçekleştirdiği mahalle ziyaretleri sırasında 7 yaşındaki Muhammet Emin ile tanıştı. Nefes alma konusunda sıkıntı yaşadığını ve yakın zamana randevu alamadığı için hastaneye gidemediğini anlatan Muhammet'in biran önce muayene olabilmesi için gerekli girişimlerde bulunan Başkan Aydın, küçük çocuk için hastaneden randevu aldı. Doktorlar tarafından yapılan muayene sonucunda acil olarak ameliyat olması gerektiğine karar verilen küçük Muhammet, başarılı geçen ameliyatının ardından sağlığına kavuştu. Tedavisi tamamlanan küçük Muhammet, hastaneden taburcu olmasının ardından iyileşmesine imkan sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'a ailesiyle birlikte ziyarette bulundu. Sağlığına kavuşması için verdiği desteklerden dolayı Başkan Aydın'a teşekkür eden küçük Muhammet, iyileşmiş olmanın mutluluğunu Başkan Aydın'a sarılarak yaşadı.  Muhammet Emin'i sağlığına kavuşmuş olarak karşısında görünce büyük mutluluk yaşayan Başkan Aydın, küçük çocuğa sağlıklı bir hayat diledi. Başkan Aydın, Muhammet'in tedavi sürecinde kendilerine destek olan Bursa Uludağ Üniversitesi KBB Bölümünden Prof. Dr. Fikret Kasapoğlu'na ve CHP Bursa Sağlık Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Sabiha Adalı'ya da teşekkürlerini iletti. 

Başkan Aydın: “Bursa, Osmangazi’dir”  Haber

Başkan Aydın: “Bursa, Osmangazi’dir” 

Osmangazi Belediyesi’nin ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma) Vakfı ile ortaklaşa düzenlediği çalıştayda, ilçenin tarihi dokusunu ayağa kaldıracak ve kent turizmine katkı sağlayacak konular ele alındı.   Osmangazi ilçesindeki tarihi mirası ayağa kaldırarak Bursa’ya daha fazla turist çekmeye yönelik bugüne kadar yapılan çalışmalara farklı bir boyut kazandırmak isteyen Osmangazi Belediyesi, bu çalışmaların ilk ayağı olan ‘Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılında Geçmişten Geleceğe Osmangazi’ çalıştayı düzenledi.  Osmangazi Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve oturum başkanlığını ÇEKÜL Vakfı Başkan Yardımcısı Yüksek Mimar Mithat Kırayoğlu’nun yaptığı çalıştayda Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin Vural Aslan ve Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Polat, belediye bürokrat ve personeliniBursa’nın tarihi ve geleceğe taşınacak tarihi mirasıyla ilgili bilgilendirdi.  Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın da katıldığı çalıştayda,  Osmangazi ilçe sınırlarında yer alan İpekyolu aksındaki Üftade HazretleriTürbesi çevresi,Hisar İçi, Arkeopark, Alaattin Cami çevresi, Filiboz Mescidi, Arkeopark etrafındaki sivil mimarı örneği yapıların kamulaştırılıp hizmete açılarakOsmangazi ve Bursa’da ortalama 1,8 gün olan turistlerin konaklama süresinin yapılan akademik çalışmayla 1haftaya çıkarılması hedefleniyor.  Aydın: “Bursa, Osmangazi’dir”  Osmangazi’nin 3 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Bir çok medeniyete başkentlik yapan kadim şehir Bursa’mızda biz yıllardır motto olarak Bursa, Osmangazi; Osmangazi ise Bursa’dır dedik. Bu sözün gerçek olarak ayağa kaldırılması lazım. Bugüne kadar yapılan çok değerli çalışmalar var. Bu yıllarca süren bir süreç. Önceden yapılanların üzerine yenilerini ekleyip bizden sonrakilerinde devam etmesi gereken bir süreç. Bu sürecin doğru yönetilmesi gerekiyor. Bu süreci yönetirken paydaşlarla birlikte yapılması gerekiyor. Ortak akıl ve bilimle, bilimin üniversite ayağında birikmiş bilgi ve tecrübelerin buraya aktarılması gerekiyor. Yurt dışı paydaşlarıyla da çalışacağız. Bizim yurtdışından bu projelerle ilgili destek ve fonları bulmamız gerekiyor. Bunun için de projenin katma değerini iyi anlatmanız gerekiyor. Her şeyden önemlisi sürdürebilir olması gerekiyor. Yabancının baktığı iş bu, evet milyarlarca Avro kaynak var o kaynağın içerisinde sizin sunduğunuz projelerin sürdürebilir, yaşatabilir, kültür ve tarihin ortaya çıkması gerekiyor. Ben hep söylüyorum. UNESCO tarih ve miras listesinde olan Tarihi Hanlar Bölgesi, Bursamız için büyük bir değer. Mesela İstanbul Kapalı Çarşı bu miras listesinde değil ama Bursa Kapalı Çarşı listede var. Bunun gibi Osmangazi’de İpekyolu aksında Üftade Hazretlerinin altındaki bölge, Hisar İçi, Arkeopark sivil mimarı örneği yapılar var.Bölgede kamulaştırılıp açılması gereken alanlar mevcut, orada turistleri çekebilecek bir çok alan var.Ortak akılla yapılacak çalışmalar ile turistlerin ortalama konaklama süresini 1,8 günden 1 haftaya çıkartmamız gerekiyor. Bu iş, elbirliğiyle yapılacak bir iş. Bu önemli çalışmaya katkı sağlayan değerli hocalarımız, dekanımız ve belediye personelimize teşekkür ediyorum” dedi.  Çalıştaya katılan akademisyenler ise tarihi mirasın korunmasına yönelik güzel bir proje için kendilerini bir araya getiren Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti. 

Osmangazi Belediyesi Kurban Bayramı Hazırlıklarını Tamamladı Haber

Osmangazi Belediyesi Kurban Bayramı Hazırlıklarını Tamamladı

Osmangazi Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramını huzur içinde geçirmesi ve dini vecibelerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi adına hazırlıklarını tamamladı. İlçedeki kapalı ve açık pazar alanları kurban kesim yeri olarak düzenlenirken, belediye personeli de bayram süresince vatandaşlardan gelecek istek, talep ve şikayetler doğrultusunda teyakkuz halinde olacak.   Osmangazi Belediyesi, Kurban Bayramı süresince kurbanlıkların temiz ve hijyenik şartlarda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli tedbirleri aldı. Gerek hayvan yetiştiricilerine, gerekse kurbanlık alacak vatandaşlara güvenilir, sağlıklı ve kaliteli hizmet sunmak isteyen Osmangazi Belediyesi, Veysel Karani Mahallesi’nde yer alan Modern Kurban Satış ve Kesim Tesisi’nin yanı sıra Geçit Mahallesi’nde de bir kurban bir satış noktası oluşturdu. 3 bin 500 büyükbaş, 7 bin de küçükbaş hayvan kapasitesine sahip Veysel Karani Modern Kurban Satış ve Kesim Tesisi, bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanındaki yetiştiricilerinin, hayvanlarını satmak için bir numaralı tercihi oldu. Geçit Mahallesi’nde oluşturulan kurban pazarı ise 4 bin 600 büyükbaş ve 5 bin küçükbaş hayvan kapasitesi ile hem hayvan yetiştiricilerinin hem de kurban almak isteyen vatandaşların hizmetinde olacak.  Osmangazi Belediyesi, vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak kesmelerini sağlamak için ilçedeki 23 kapalı ve açık pazar yerini de kurban kesim alanı olarak düzenledi. Bağlarbaşı, Kükürtlü, Yeşilova, Emek, Dikkaldırım, Küçükbalıklı, Hamitler, Doğanevler, Alacahırka, Sırameşeler, Yunuseli Geçit (Gündüz Sok), Geçit (1. Gediz Sok), Soğanlı-Çirişhane, Soğanlı, Yenibağlar, Hürriyet, Ziraat Pazarı, Panayır, Yunuseli-Akyıldız, Yenikent, Alemdar, Demirtaş mahallelerinde bulunan kapalı ve açık pazar yerlerinin yanı sıra Geçit Mahallesi’nde kurulan kurban satış noktası ile Veysel Karani Modern Kurban Satış ve Kesim Tesisi de kurban kesim noktaları olarak belirlendi. Kurban kesim yerleri, Zabıta, Çevre Koruma ve Kontrol, Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkililerinden oluşan ekipler tarafından bayram süresince denetlenecek ve kurbanlıkların hijyenik ortamda kesilmeleri sağlanacak.  Kesim yerleri, çevre ve toplum sağlığını olumsuz etkileyecek durumlardan arındırılarak, genel sağlık şartlarına uygun olarak düzenli şekilde dezenfekte edilecek. Kesim yerlerinde bayram süresince kötü görüntülerin oluşmaması için Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri görev yapacak. Kesim yerleri bayram süresince tankerle sürekli olarak yıkanacak. Her pazar alanında büyük çöp konteynerleri yer alacak. Çalışmalar bayram süresince her saat sürecek. Osmangazi Belediyesi'nin almış olduğu tedbirler sayesinde vatandaşlar kurbanlarını sağlıklı ve hijyenik şartlarda kesme fırsatı bulacak. Vatandaşlar bayram süresince herhangi bir sıkıntı durumunda 444 16 01 numaralı telefonu arayarak istek, talep ve şikayetlerini iletebilecek.  Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, halk sağlığının korunması amacıyla bayram öncesi şekerleme, unlu mamul üretimi yapan imalathaneler ile satış noktalarına yönelik yoğun denetimler gerçekleştirilecek. Ekipler ayrıca bayram süresince de herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için özellikle kurban satış ve kesim noktalarında denetimlerine devam edecek.  Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Osmangazililerin dini vecibelerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmeleri ve huzurlu bir bayram geçirmeleri adına her türlü tedbiri aldıklarını ifade etti. Vatandaşların Kurban Bayramı’nı en güzel şekilde geçirmelerini sağlamak adına belediyenin tüm imkanlarını seferber ettiklerini dile getiren Başkan Aydın, hem çevre hem de halk sağlığı için belirlenen kurban kesim alanlarının kullanması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.