Hava Durumu

#Basketbol Süper Ligi

Yeni Marmara Gazetesi - Basketbol Süper Ligi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Basketbol Süper Ligi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Fenerbahçe, Şampiyonluk Maçında Haber

Fenerbahçe, Şampiyonluk Maçında

Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde A. Efes karşısında ilk 2 maçı kazanan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, yarın şampiyonluk maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, parkeden galip ayrılması halinde 11. şampiyonluğuna ulaşacak.  Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Fenerbahçe Beko, yarın saat 20.30'da A. Efes'i konuk edecek. Sarı-lacivertliler, seride ilk iki maçı kazanarak saha avantajını elde etti ve Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak müsabakaya şampiyonluk hedefiyle çıkacak. Final serisinin ilk maçını 85-74 kazanan sarı-lacivertliler, yine deplasmanda oynadığı ikinci karşılaşmadan da 101-70'lik skorla galip ayrıldı.  Sezonu çifte kupayla kapatacak  Bu sezon Türkiye Kupası Finali'nde A. Efes'i (67-80) mağlup ederek kupayı müzesine götüren Jasikevicius'un öğrencileri, EuroLeague'de ise Final Four oynama başarısı gösterdi. Fenerbahçe, yarın rakibini mağlup etmesi durumunda sezonun ikinci kupasını müzesine götürecek.  Ligde ilk şampiyonluğu 1991 yılında elde eden sarı-lacivertliler, daha sonra sırasıyla 2007, 2008, 2010, 2011, 2014, 2016, 2017, 2018 ve 2022 yıllarında ipi göğüsledi. Kanarya, parkeden galip ayrılması halinde tarihinin 11. şampiyonluğuna ulaşacak.  Jasikevicius tarihe geçecek  Sezona Yunan başantrenör Dimitris Itoudis yönetiminde başlayan sarı-lacivertliler, kasım ve aralık aylarında yaşadığı mağlubiyet serileri sonrası Itoudis ile yollarını ayırarak takımın başına Sarunas Jasikevicius'u getirdi. Litvanyalı koçun göreve gelmesiyle birlikte galibiyet yüzdesini arttıran Fenerbahçe, EuroLeague'de ilk 6 sırada tamamlayarak play-off oynama hakkı elde etti, Süper Lig'de ise 25 galibiyet, 5 beraberlikle normal sezonu ikinci sırada tamamladı. Profesyonel kariyerinde üst seviye takımlarında oynayan ve 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe'ye gelen Sarunas, burada geçirdiği bir sezonda hem Türkiye Kupası hem de Türkiye Ligi şampiyonluğu yaşadı. Bu sezon ise takımının başında şampiyonluğa çok yaklaşan Jasikevicius, bu başarı elde etmesiyle birlikte hem sporcu hem başantrenör olarak şampiyonluk yaşayacak ve adını tarihe yazdıracak.

P. Karşıyaka’dan üst üste 7. galibiyet Haber

P. Karşıyaka’dan üst üste 7. galibiyet

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden P. Karşıyaka, 12. hafta karşılaşmasında Samsunspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi P. Karşıyaka, 82-80 kazandı. Bu sonuçla birlikte yeşil-kırmızılılar, Basketbol Süper Ligi’ndeki üst üste 7. galibiyetini elde etti. Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan P. Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, yoğun tempoda, yorgunlukla ve rotasyonla oynarken kazanmanın önemli olduğunu belirterek, “Kazandığımız için mutluyum. Son periyodda fazla sayı yedik ve Samsun'un geri dönmesine izin verdik. Almanya'da da ikinci yarı tümden durmuştuk ve maalesef çok iyi oynadığımız bir maçı kaybetmiştik. Bugün şartlar biraz farklıydı. Bazı oyuncularımız rotasyon içinde önemli katkılar verdi ama katkı alamadığımız oyuncularımız da oldu. Rakibimiz de taraftarın da desteğiyle zor atışlar da buldu. Sonda belki hatalar yaptık ama oyunu kontrol etmeyi başardık. Her gün oyunumuzu ve beraberliğimizi geliştirip yola devam ediyoruz. Bizim uzun oyuncularımızdan Furkan 2002'li, Vernon 2001'li, Hakan ise 2000'li. Bu oyuncular çok genç oyuncular ama onları da geliştirip sistemimize katarak, kazanan bir takım olarak yola devam ediyoruz. Tabii ki maçta fark açıldığında hiç kapanmasın istiyoruz ama bugün rakibimize de saygı duymak lazım, fark sadece kendi hatalarımızdan kapanmadı, onlar da sonuna kadar oyunda kalma başarısı gösterip zor atışları sayıya çevirdiler. Bu akşam Errick McCollum'ı da dinlendirme şansımız oldu. Artık bu maçı düşünmeyip, tamamen salı günü Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımız maça konsantre olacağız” dedi.

Fenerbahçe'de kısmi görme kaybı Haber

Fenerbahçe'de kısmi görme kaybı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Basketbol Süper Ligi'nde Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan Beşiktaş maçında sahaya atılan maddelerden dolayı 22 yaşındaki oyuncu Yam Madar’ın gözünde kısmi görme kaybı şikayeti oluştuğunu açıkladı.  Sarı-lacivertlilerin resmi internet sitesinden konuyla yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere Erkek Basketbol Takımımız 2 Aralık Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynadığı karşılaşmanın ilk yarısında, ev sahibi takım tribünlerinden atılan çok sayıda cisimden bir tanesi sporcumuz Yam Madar’ın kafasına isabet etmiştir. Bu bölümde soyunma odasına gitmek durumunda kalan oyuncumuz, sağlık ekibimizin müdahalesi ve kendisinin bu yöndeki yoğun isteği sonrasında karşılaşmanın ikinci yarısına devam etmiştir. Karşılaşma sonrasında sporcumuzda kısmi görme kaybı şikayeti oluşmuştur. Yam Madar’ın durumu, yapılacak ileri tetkikler sonucunda netleşecektir. Oyuncumuz Yam Madar’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz. Bir basketbol maçında yaşanan tüm bu olaylardan hareketle; maçın her anında edilen küfürler bir yana tribünlerden atılan sayısız cisimle de sahadaki tüm bireylerin sağlığını tehdit eden bir ortam oluşmuştur. Bu ortamı oluşturanları ve bunun bir sporcumuzun yaralanmasına sebebiyet verecek noktaya gelmesine rağmen mücadeleyi devam ettiren müsabaka görevlilerini kınıyoruz. Asıl ve birincil sorumluluğu, spor alanlarında bu yaşananların hiçbir şekilde olmamasını, oluşması halinde ise ivedilikle son bulmasını sağlamak olan, başta Türkiye Basketbol Federasyonu olmak üzere tüm kişi ve kurumlardan; bu ortama sebebiyet veren şahıs ve şahısların tespit edilip gereken cezaların verilmesini, benzer utanç verici olayların tekrar etmemesi için en sert tedbirlerin alınmasını ve uygulanmasını bekliyoruz" denildi.

NBA'de Timberwolves, Warriors'ı yenerek üst üste 7. galibiyetini aldı Haber

NBA'de Timberwolves, Warriors'ı yenerek üst üste 7. galibiyetini aldı

NBA'de normal sezona 10 maçla devam edildi. Timberwolves, konuk olduğu Warriors'ı 3 sayı farkla geçerek art arda 7. galibiyetini elde etti. Minnesota Timberwolves'ta Karl-Anthony Towns, 33 sayı ve 11 ribauntla "double-double" yaparak galibiyette önemli rol oynadı. Ev sahibi ekipte ise Brandin Podziemski 23, Dario Saric 21 sayı kaydetti. 76ers'ın 8 maçlık galibiyet serisi sona erdi Doğu Konferansı lideri Philadelphia 76ers, konuk ettiği Indiana Pacers'a 132-126 yenildi. Bu mağlubiyetle 76ers'ın 8 maçlık galibiyet serisi son buldu. Philadelphia 76ers'ta Joel Embiid 39, De'Anthony Melton ise 30 sayı atarken bu performanslar galibiyet için yeterli olmadı. 76ers forması giyen milli basketbolcu Furkan Korkmaz, maçta 1 dakika 51 saniye süre alırken skora katkı veremedi. Indiana Pacers'ta ise Tyrese Haliburton, 33 sayı ve 15 asistle "double-double" yaparken Obi Toppin, 27 sayıyla oynadı. Cedi'den 6 sayı Oklahoma City Thunder, konuk ettiği San Antonio Spurs'ü 123-87 yendi. Spurs forması giyen Türk basketbolcu Cedi Osman, 6 sayı kaydetti. Spurs'ta Julian Champagnie ve Zach Collins ise 13'er sayı attı. Thunder'da Shai Gilgeous-Alexander, 28 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Sonuçlar Charlotte Hornets-Miami Heat: 105-111 Detroit Pistons-Atlanta Hawks: 120-126 Philadelphia 76ers-Indiana Pacers: 126-132 Brooklyn Nets-Orlando Magic: 124-104 Oklahoma City Thunder-San Antonio Spurs: 123-87 New Orleans Pelicans-Dallas Mavericks: 131-110 Utah Jazz-Portland Trail Blazers: 115-99 Denver Nuggets-Los Angeles Clippers: 111-108 Golden State Warriors-Minnesota Timberwolves: 101-104 Los Angeles Lakers-Memphis Grizzlies: 134-107

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.