Hava Durumu

#Buünün

Yeni Marmara Gazetesi - Buünün haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Buünün haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

BUÜ’nün Horizon Europe Proje başarıları artarak devam ediyor Haber

BUÜ’nün Horizon Europe Proje başarıları artarak devam ediyor

BUÜ’nün Avrupa Birliği’ne yönelik proje başarıları her geçen gün artıyor. Farklı fakülte ve programlarda görev yapan akademisyenlerin yürüttüğü bilimsel çalışmalar önemli ölçüde destek almaya devam ediyor. Son olarak İİBF İşletme Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Aylin Poroy Arsoy’un koordinatörlüğünü üstlendiği proje, Avrupa Komisyonu tarafından HORIZON-WIDERA-2021-ACCESS-03-01 çağrısı çerçevesinde yaklaşık 1,5 milyon Euro tutarında destek almayı başardı. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un onayı, desteği ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Derda Küçükalp’in, Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Şenay’ın, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Cansev’in ve BUÜ Teknoloji ve Transfer Ofisinin bilgisi ve desteği dahilinde yürütülecek olan REMODEL projesi çerçevesinde, Universidad de Leon (İspanya) ve Atlantic Technological University (İrlanda) ortak olarak görev alacak ve BUÜ İİBF bünyesinde “Yenilikçi İş Modeli Laboratuvarı” oluşturularak Üniversitedeki Ar-Ge kapasitesinin güçlendirileceği vurgulandı. Projede, Prof. Dr. Aylin Poroy Arsoy (Koordinator - İİBF/İşletme Bölümü), Prof. Dr. Nuran Bayram Arlı (İİBF / Ekonometri Bölümü), Prof. Dr. Çağatan Taşkın (İİBF / İşletme Bölümü), Prof.Dr. Sevda Gürsakal (İİBF / Ekonometri Bölümü), Doç. Dr. Yasemin Ertan (İİBF / İşletme Bölümü), Doç. Dr. Elif Yücel (İİBF / İşletme Bölümü), Doç.Dr. Mehlika Saraç (İİBF / İşletme Bölümü), Öğr.Gör. Tuba Bora Kılınçarslan (Karacabey MYO / Muhasebe ve Vergi Uygulamaları), Arş.Gör.Dr. Onur Öztürk (İİBF / İşletme Bölümü), Arş.Gör. Mine Aydemir Dev (İİBF / Ekonometri Bölümü), Arş. Gör. Burak Meydancı (İİBF / İşletme Bölümü) ve Doktora Öğrencisi Kamuran Üstün (İİBF / Maliye Bölümü) görev yapacak. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da böylesi prestijli bir projenin kabul edilmiş olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Rektör Kılavuz, başta projenin koordinatörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Aylin Poroy Arsoy olmak üzere tüm ekibi tebrik ederek, başarılarının daim olması temennisinde bulundu.

BUÜ’nün hak sahibi olduğu patent sayısı 60’ı buldu Haber

BUÜ’nün hak sahibi olduğu patent sayısı 60’ı buldu

BUÜ Yönetimi, görev süresi içerisinde akademisyenlerin projelerine odaklanarak patentleştirilmesi mümkün olan çalışmaları mercek altına aldı. 12 Mart 2020 yılında çalışmalarına başlayan Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Değerlendirme Komisyonu ile birlikte Teknoloji Transfer Ofisi vasıtasıyla yapılan araştırmalar neticesinde 3 yıl içinde Üniversitenin hak sahibi olduğu patent sayısı 60’a çıkarıldı. Ulusal ve uluslararası patentleri alınan projelerin hak sahipliğini üstlenen Üniversite, iş dünyasından gelen talepler üzerine bazı patentlerin hak sahipliğini satarak hem akademisyenlere hem de öz gelirine katkı sağlamayı başardı. Üniversitenin akademik ve bilimsel değerinin arttırılması hedefiyle bu çalışmaya odaklandıklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “50 yıla yaklaşan bir akademik bilgi birikimine sahibiz. Elimizdeki bilimsel çalışmaların katma değere dönüştürülmesi ülkemiz ve üniversitemiz açısından büyük bir önem taşıyor. Son derece kıymetli çalışmalar yürüten akademisyenlerimiz var. Bu akademisyenlerimizin çalışmaları bir süre sonra kendilerine sıradan gibi geliyor. Teknoloji Transfer Ofisimiz vasıtasıyla hocalarımızın projelerini inceleyince anladık ki son derece kıymetli çalışmalar yapılmış. Bunların patentini almak istediğimizi belirtiyoruz. Onların da izin ve desteği ile üniversitemizin hak sahibi olduğu patent sayımızı 3 yılda 60’a çıkardık. Üniversite tarihi boyunca da başvurulan ulusal ve uluslararası patentlerin sayısı 346 iken, bunların 143 adeti tescil edilerek belge almıştır. Bu verileri de büyük yatırımlar yaparak devreye aldığımız AVESİS veri tabanı sayesinde ortaya çıkardık. Yakın zamandaki hedefimiz de 1 yıl içerisinde üniversitemizin hak sahibi olduğu patent sayısını 100’e ulaştırmak ve hatta mümkünse geçmek” dedi. Patenti alınan projeleri iş dünyası ile paylaştıklarını ve ilgilenen olduğu takdirde hak sahipliğini belli bir ücret karşılığında devrettiklerini de açıklayan Rektör Kılavuz, “Sürekli gelişen ve yenilenen dijital bir çağda yaşıyoruz. Sektör fark etmeksizin teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaya gayret eden bir iş dünyası var. İşte burada bizim patentlerimiz devreye giriyor. Akademisyenlerimizin patentli projelerini sanayicilerimiz ve iş dünyası temsilcilerine iletiyoruz. Uygun görülen olursa hak sahipliğini alıyorlar. Buradan üniversitemiz kazanıyor, akademisyenimiz kazanıyor, iş dünyası kazanıyor. Büyük resme baktığınız zaman ülke ekonomisi ve bilim dünyasının kazançlı çıktığını da görebilirsiniz. 3,5 yıllık görev süresi içinde 5 patentimizin hak sahipliğini devrederek ticarileştirdik. Yeni patentler almaya devam edeceğiz. Çok büyük bir akademik birikime sahibiz. Bu birikimin değerlendirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.