Hava Durumu

#Derbi

Yeni Marmara Gazetesi - Derbi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Derbi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Jose Mourinho İlk Derbisinde Nasıl Sonuç Alacak? Haber

Jose Mourinho İlk Derbisinde Nasıl Sonuç Alacak?

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Galatasaray maçıyla birlikte sarı-lacivertlilerin başında ilk derbisine çıkacak. 61 yaşındaki teknik adam, kariyerinde Portekiz, İngiltere, İtalya ve İspanya'da 7 farklı takımla dünyanın önemli rekabetlerinde büyük maç heyecanı yaşadı.  Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray, 21 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'de Ülker Stadyumu'nda karşılaşacak. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, sarı-lacivertlilerle sezon ilk derbi maçına çıkacak. Sezon başında takımın başına geçen Mourinho, Süper Lig'de oynadığı 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik elde ederek 13 puan topladı.  Mourinho'nun büyük maç tecrübeleri  Jose Mourinho, teknik direktör olarak görev yaptığı Portekiz, İngiltere, İtalya ve İspanya'da birçok büyük maçta kulübede yer aldı. Portekiz'deki yıllarında Benfica - Sporting Lizbon derbisinin yanı sıra Porto - Benfica ve Porto - Sporting Lizbon rekabetlerine de çıktı.  İngiltere'de iki farklı dönemde Chelsea'yi çalıştıran deneyimli teknik adam, daha sonra Manchester United ve Tottenham kulüplerinde görev yaptı. Mourinho, Londra ve Manchester derbilerinde rakiplerine büyük üstünlük kurdu. İngiltere'nin en büyük rekabetlerinden Manchester United - Liverpool karşılaşmalarında ise 4 kez boy gösterdi.  İtalya'da 2.5 sezon Roma, 2 sezon da Inter'de görev yapan başarılı teknik adam; Inter - Milan ve Roma - Lazio derbilerine çıktı. 'Derby d'Italia'da ise Juventus'a karşı 5 kez rakip oldu.  Mourinho, Real Madrid'i çalıştırdığı İspanya macerasında Atletico Madrid'e karşı da büyük üstünlük kurdu. Bu süreçte Barcelona ile oynanan 'El Clasico' heyecanı da yaşayan Portekizli teknik direktör, La Liga, İspanya Kral Kupası, İspanya Süper Kupa ve UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 17 kez rakip oldu. 

Kadıköy'de 62. Derbi Randevusu Haber

Kadıköy'de 62. Derbi Randevusu

Fenerbahçe ile Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de 21 Eylül Cumartesi günü yapacakları derbiyle Kadıköy'de 62. kez karşı karşıya gelecek.  Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe - Galatasaray derbisi heyecanı cumartesi günü yaşanacak. Sarı-lacivertlilerin ev sahipliğinde oynanacak mücadelede ezeli rakipler, Kadıköy'de 62. kez kozlarını paylaşacak. Fenerbahçe Stadı'nın inşaat çalışmaları sonrası 1982 yılında yeniden hizmete girdiği dönemden bugüne taraflar 61 derbi oynandı. Bu süreçte sarı-lacivertliler 30 galibiyet elde ederken, sarı-kırmızılılar 12 kez galibiyet sevinci yaşadı. 19 maçta ise eşitlik bozulmadı. Fenerbahçe'nin iç sahada attığı 113 gole, Galatasaray 72 golle karşılık verdi.  Fenerbahçe, bu süreçte yapılan maçların 7'sinde gol atamazken; bu müsabakaların 3'ü son 4 sezonda yaşandı. Kadıköy'de yapılan maçların sadece 5'i golsüz tamamlandı.  Lig maçları  Ezeli rakipler arasında Kadıköy'de oynanan 41 lig maçında Fenerbahçe 24 kez sahadan galip ayrılırken, Galatasaray 8 müsabakada 3 puana uzandı. 9 derbi ise berabere sonuçlandı. Ülker Stadyumu'ndaki lig maçlarında sarı-lacivertliler 76 kez fileleri havalandırırken, sarı-kırmızılılar 40 gol kaydetti.  21 yıllık yenilmezlik serisi 2020'de son buldu  Fenerbahçe, 2000'li yılların başından itibaren Galatasaray'a sahasında büyük üstünlük kurdu. Sarı-kırmızılıların 22 Aralık 1999 tarihinde 2-1'lik sonuçla kazandığı maçın ardından sarı-lacivertliler rakibine 23 derbide kaybetmedi. Fenerbahçe, 20'si Süper Lig, 3'ü Türkiye Kupası olmak üzere çıktığı 23 müsabakada 15 galibiyet alırken, 8 kez de berabere kaldı. Cimbom, bu seriyi ise 23 Şubat 2020 tarihinde 3-1'lik sonuçla kazanarak sonlandırdı.  İki ezeli rakibin Kadıköy'de oynadığı son 10 lig maçında 3'er galibiyetleri bulunurken, 4 mücadele ise berabere tamamlandı. 

Fenerbahçe - Galatasaray Derbi Tarihi Belli Oldu Haber

Fenerbahçe - Galatasaray Derbi Tarihi Belli Oldu

Trendyol Süper Lig'de 5. ve 6. haftanın programı belli olurken, 6. haftadaki Fenerbahçe - Galatasaray derbisi 21 Eylül Cumartesi günü oynanacak.   Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) resmi internet sitesinden Trendyol Süper Lig'de 5 ve 6. haftanın programları açıklandı. Ligin 6. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Ülker Stadyumu'nda oynanacak derbi 21 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'de başlayacak. 5. haftada Trabzonspor'un Beşiktaş'ı ağırlayacağı mücadele ise 15 Eylül Pazar günü saat 20.00'de oynanacak.  Ligin 5. haftasını Göztepe, 6. haftasını ise Başakşehir BAY geçecek.  Süper Lig'de 5. ve 6. haftanın programları şöyle:  5. hafta  14 Eylül Cumartesi  17.00 Sivasspor - Gaziantep FK  17.00 Samsunspor - Konyaspor  20.00 Bodrum FK - RAMS Başakşehir  20.00 Galatasaray - Çaykur Rizespor  15 Eylül Pazar  17.00 Kayserispor - Eyüpspor  17.00 Kasımpaşa - Fenerbahçe  20.00 Alanyaspor - Hatayspor  20.00 Trabzonspor - Beşiktaş  16 Eylül Pazartesi  20.00 Antalyaspor - Adana Demirspor  6. hafta  20 Eylül Cuma  20.00 Hatayspor - Bodrum FK  21 Eylül Cumartesi  17.00 Konyaspor - Sivasspor  20.00 Fenerbahçe - Galatasaray  22 Eylül Pazar  17.00 Çaykur Rizespor - Samsunspor  17.00 Kasımpaşa - Antalyaspor  20.00 Adana Demirspor - Alanyaspor  20.00 Beşiktaş - Eyüpspor  23 Eylül Pazartesi  20.00 Göztepe - Kayserispor  20.00 Gaziantep FK - Trabzonspor 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.