Hava Durumu

#Enflasyon

Yeni Marmara Gazetesi - Enflasyon haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Enflasyon haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Son Dakika! TÜİK Ekim Ayı Enflasyon Verilerini Açıkladı Haber

Son Dakika! TÜİK Ekim Ayı Enflasyon Verilerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 4 Kasım 2024 Pazartesi bugün saat 10:00 itibariyle Ekim ayına dair enflasyon rakamlarını açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 4 Kasım 2024 Pazartesi bugün saat 10:00 itibariyle Ekim ayına dair enflasyon rakamlarını açıkladı. Kurumdan yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi: Tüketici Fiyat Endeksi, Ekim 2024 Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %48,58, aylık %2,88 arttı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Ekim 2024 Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %32,24 arttı, aylık %1,29 arttı TÜFE'deki (2003=100) değişim 2024 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %2,88, bir önceki yılın Aralık ayına göre %39,77, bir önceki yılın aynı ayına göre %48,58 ve on iki aylık ortalamalara göre %62,02 olarak gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup %26,14 ile ulaştırma oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise %93,66 ile eğitim oldu. Yİ-ÜFE (2003=100) 2024 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %1,29 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %27,17 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %32,24 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %43,93 artış gösterdi. Buna göre, TÜFE'deki değişim 2024 yılı Ekim ayında  bir önceki aya göre %2,88, bir önceki yılın Aralık ayına göre %39,77, bir önceki yılın aynı ayına göre %48,58 ve on iki aylık ortalamalara göre %62,02 olarak gerçekleşti.

Zehra Kiraz: Haber

Zehra Kiraz: "Enflasyon muhasebesi, mali müşavirler ile mükellefleri karşı karşıya bırakıyor" 

GİAT İcra Kurulu Üyesi ve Mali İşler Komitesi Başkanı SMMM Zehra Kiraz hayata geçirilen enflasyon muhasebesi uygulaması hakkında değerlendirmelerde bulundu.    Kiraz yaptığı açıklamada, ''Enflasyon muhasebesi uygulaması alt yapısı oluşturulmadan hayata geçirildiği için SMMM'ler ile vergi mükelleflerini karşı karşıya bıraktı. Açıkçası milyonlarca vergi mükellefini doğrudan ilgilendiren böyle bir uygulamanın alt yapısının sağlam bir zemine oturtulmadan bir anda hayata geçirilmesi ve çok kısıtlı bir zaman dilimi içerisinde bunun uygulanmasının beklenmesi zaten iş yükü yeterince ağır olan Mali Müşavirlerin sırtında ki yükü daha da katmerli hale getirdi. TÜRMOB'un  bu uygulamaya ilişkin haklı uyarılarını bir çok kez ve farklı platformlarda yapmasına rağmen ne yazık ki bu uyarılar dikkate alınmadı. Gelinen noktada piyasalarda ki sıkışıklık nedeniyle zaten zor günler geçiren özellikle küçük ve orta ölçekte ki vergi mükellefleri bu uygulama ile daha büyük sıkıntıların içerisine itilmiş oldu.'' dedi. Enflasyon Trendi Düşüşteylen Uygulamanın Zamanlaması Doğru Olmadı  Zamanlamaylada ilgili konuşan Kiraz, ''Enflasyonun iki yıllık süreçte ki en hararetli dönemlerinde bile hayata geçirilmeyen bu uygulamanın enflasyon düşüş trendine girmişken uygulamaya alınması zamanlama açısından da doğru olmadı. Piyasalar yavaş yavaş güven kazanırken bu uygulamanın hayata geçirilmesi hem vergi mükelleflerini ve piyasaları hem de bu uygulamayı yapacak olan Mali Müşavirleri tedirgin etti. Mali müşavirler ile vergi mükelleflerinin bu şekilde karşı karşıya bırakılması doğru değil. Bu noktadan hareketle TÜRMOB' un yaptığı uyarıların dikkate alınması ve enflasyon muhasebesinşn böyle bir dönemde uygulanmaması gerektiğini düşünüyorum. Maliye Bakanımızın ülkede ki mali disiplinin sağlanması ve ekonomik verilerin düzeltilmesi yönünde ki gayretli çalışmaları piyasalarda pozitif etki oluşturmuşken bu olumlu havanın dağılmaması adına enflasyon muhasebesi uygulamanması kararının yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor " dedi.

Kredili Ev Almak Hayal Oluyor! Haber

Kredili Ev Almak Hayal Oluyor!

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Haziran ayı konut satış istatistiklerinde en dikkat çeken detayların başında ipotekli konut satışları geldiğini ifade eden Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, ipotekli konut satışları Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,4 azaldığını söyledi.   Özellikle son beş yılda hızlı artan konut fiyatlarının ve konut satışlarının 2024 yılı itibariyle yavaşladığını ve bunun sebeplerinin başında konut kredisi faizlerinin yükselmesi geldiğini belirten Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, "Yükselen kredi faizleri ve nakit birikimi olan vatandaşların mevduat getirisini tercih etmesi inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Diğer yandan ise konut kredisi kullanarak ev almak isteyenlerin önüne çıkan en büyük engelde konut kredi faizleri oldu. İstatistiklere bakıldığında konut satışlarında aylık olarak yaklaşık yüzde 50 oranında ipotekli konut satışı gerçekleşirdi. Ancak son açıklanan Haziran 2024 verilerinde bu oranın yüzde 8,6 olduğunu görüyoruz. Bu hem inşaat sektörü hem de gayrimenkul sektörü için kırmızı alarm anlamı taşıyor. Eğer yılın son çeyreğinde konut kredisi için yeni bir düzenleme ya da kampanya yapılmazsa sektörde ciddi sorunlar yaşanabilir" dedi.  Konut sektörü enflasyonla mücadele ediyor  Artan inşaat maliyetlerinin konut satış fiyatlarına tam olarak yansıtamayan ve konut satışlarında yaşanan durağan seyir sebebiyle aranılan çıkışı yapamayan inşaat sektörü özellikle enflasyonla mücadele konusunda büyük zorluklar yaşadığını ifade eden Aydemir, "Gayrimenkul fiyatlarında 2024 yılında ortalama yüzde 30 oranında bir artış yaşanırken açıklanan enflasyon rakamları ise yüzde 70 olduğu için gayrimenkul yatırımcıları konut almak yerine mevduat getirisini tercih ediyor. Sıfır ve ikinci el konut satışlarının en yoğun olarak kullandığı internet platformlarınında sektördeki yavaşlamadan etkilendi. İlan sayıları artarken, hızlı bir talep olmadığı için ilanlarının yayın süreleri uzadı. Ortalama bir ilanın yaklaşık 45 ila 60 gün yayında kalması gerekirken, bu sürenin 75 ila 90 güne çıktı. Ancak, 2024 yılının son çeyreğinden umutluyuz" diye konuştu. 

(BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez'den Enflasyon Açıklaması Haber

(BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez'den Enflasyon Açıklaması

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, 1 Ocak ile 30 Haziran 2024 tarihleri arasında tencere enflasyonunun yüzde 32,3 olarak gerçekleştiğini açıkladı. Geçen yıl aynı dönemde bu oran yüzde 76,93 olarak gerçekleşmişti.   BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez, Haziran ayı tencere enflasyonu verilerini kamuoyu ile paylaştı. Dernek üyelerinden alınan verilere göre, 1-30 Haziran tarihlerinde tencere enflasyonu yüzde 2,5 olarak gerçekleşti. Dönmez, “Ocak-Haziran arasındaki 6 aylık tencere enflasyonu yüzde 32,3 oldu. Geçen yılın aynı döneminde yüzde 76,93 olan tencere enflasyonu, bu yıl önemli ölçüde azaldı. Bu iyiye işaret. Ancak uygulanan maddi sıkılaşma politikaları sebebiyle tahsilat sorunumuz önceki yıllara göre oldukça arttı. Ayrıca krediye ulaşmak da zorlaştığı için tüm sektörlerde olduğu gibi likidite sorununu biz de derinden yaşıyoruz” dedi.  Dönmez, küresel ısınma ve savaşların dünya genelinde gıda krizine yol açtığını belirterek, bu olumsuzlukların Türkiye'de tarıma daha fazla önem verilmesi gerektiğini açıkça ortaya koyduğunu ifade etti. Türkiye’nin dört mevsimi yaşayan, verimli tarım arazilerine sahip olma avantajını çok iyi kullanarak gıda krizini fırsata çevirme potansiyeli olduğunu söyledi.  Türkiye genelinde binlerce hektar arazi boş durumda olduğunu belirten Dönmez, bu yüzden üretim miktarı gıda talebini karşılamaya yetmediğini söyledi. Başkan Dönmez, şu ifadeleri kullandı:  “Eğer tarımsal ve hayvansal üretime yeterince destek sağlanırsa, Türkiye kendine yetecek gıda üretimini gerçekleştirmekle kalmaz. Yakın coğrafyasına daha fazla gıda ürünü ihraç edebilir. Bunun için öncelikle boş durumdaki tarım arazilerinin değerlendirilmesi gerekiyor. Çiftçi üretime teşvik edilmeli. Daha önce de belirttiğimiz üzere, boş bırakılan araziler devlet tarafından ekim yapacak çiftçilere kiralanmalı, ayrıca çiftçimize mazot ve gübre desteği sağlanmalıdır.” 

Bakan Şimşek, TBB 67. Genel Kurul Toplantısı'na Katıldı Haber

Bakan Şimşek, TBB 67. Genel Kurul Toplantısı'na Katıldı

Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) 67’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Amacımız dengeli bir şekilde bütçeyi düzeltirken yükün adil bir şekilde dağılımını sağlamak. Ama en önemli konu kayıt dışılıkla mücadele olacak. Bizim amacımız vergilendirilmemiş alan bırakmamaktır" dedi.  Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) 67'inci Olağan Genel Kurul Toplantısı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla Finans Kent merkezinde gerçekleşti. Genel Kurul toplantısına Bakan Şimşek'in yanı sıra, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ve çok sayıda iş adamı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program katılımcıların kürsü konuşması ile devam etti.  "Deprem aynı zamanda bütçede açığa sebep oldu"  TBB açılış konuşmasında konuşan Bakan Şimşek, "Gri listeden çıkmayı başardık. Önemli bir şey. Bugün de söyledim, genel kurulda hiçbir ülke itiraz etmedi. Oy birliğiyle çıktık hatta kararı herkes alkışladı. Neden, çünkü biz ülke olarak kara para aklama ve terörizmin finansmanını önemsiyoruz. Terörden en çok muzdarip olan ülke biziz. Dolayısıyla bizim bu konularda hassasiyetimiz var. Listeden çıkmasaydık da biz bu konularda maksimum çabayı göstermeye devam edecektik. Son 1 yıl içerisinde enflasyon yükseldi. Ama bu şaşırtıcı değil, çünkü geldiğimiz gün dedik ki ‘bizim bir geçiş dönemine ihtiyacımız var’. Neden, çünkü çok büyük bir deprem yaşamışız. Deprem Şubat’ta olmuş ama enkazın temizlenmesi ve inşaatların başlaması siz de takdir edersiniz ki yazı buldu. Beraberinde inşaat sektöründe işçilik ve malzeme dramatik bir şekilde arttı. Yerinden olan bir sürü vatandaşımız yakın şehirlere veya büyük şehirlere taşındı. O da kiralar üzerinde ilave bir baskı oluşturdu. Dolayısıyla deprem boyutuna dikkat. Deprem aynı zamanda bütçede açığa sebep oldu" dedi.  "Enflasyonu indirmemiz lazım"  Bakan Şimşek, "Adil gelir dağılımı için önce enflasyonu indirmemiz lazım. Enflasyon en adaletsiz vergi türüdür. Sabit gelirliler, yani asgari ücretlilerden emeklilerimize kadar tüm çalışanlarımızı biz enflasyona ezdirmedik ama enflasyon onlar için en zorlu en sıkıntılı makro ekonomik dengesizliktir. Bu sebepten dolayı onlar için enflasyonu kalıcı bir şekilde tek haneye sonra daha düşük tek haneye indirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.  "Bizim amacımız vergilendirilmemiş alan bırakmamaktır"  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Göreceksiniz yakında parti grubumuz meclise sunacak. Vergi düzenlemelerinin temelde vergide adaleti sağlamaya yönelik olduğunu, yükü dar gelirliye değil, yükün daha makul bir şekilde toplumun bütün bir kesimi tarafından paylaşılmasını ama özellikle sermaye kesiminin de yükü paylaşmasını sağlayacağız. Çünkü amacımız dengeli bir şekilde bütçeyi düzeltirken yükün adil bir şekilde dağılımını sağlamak. Ama en önemli konu kayıt dışılıkla mücadele olacak. Bizim amacımız vergilendirilmemiş alan bırakmamaktır" dedi. 

Bakan Şimşek'ten Asgari Ücretle İlgili Şok Açıklama! Haber

Bakan Şimşek'ten Asgari Ücretle İlgili Şok Açıklama!

Şimşek, "Polonya hariç gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye’de asgari ücret düşük değildir" dedi. Ayrıca, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin muhalefetin popülist iteklemesiyle seçim sürecinde hayata geçirildiğini söyledi. Türkiye’de Asgari Ücret Düşük Değil Bakan Şimşek, son 20 yılda asgari ücreti reel olarak yüzde 5,5 artırdıklarını belirtti. "Türkiye’nin reel büyümesi ise yüzde 5,4. AK Parti döneminde asgari ücret dolar bazında ciddi bir artış gösterdi" dedi. Şimşek, "Asya’daki ülkelerle ve Latin Amerika ülkeleriyle karşılaştırıldığında, Polonya hariç gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye’de asgari ücret düşük değildir" ifadelerini kullandı. EYT Düzenlemesi ve Maliyet EYT ile ilgili muhalefete yüklenen Şimşek, "Geçen sene muhalefetin popülist iteklemesi ile seçim sürecinde EYT hayata geçirildi. Bu sene yıllık maliyeti 724 milyar TL. Milli gelirin yüzde 2’sine yakın bir rakamdan bahsediyoruz" dedi. KKM’de Vergi Avantajı Sona Eriyor Şimşek, Kur Korumalı Mevduat (KKM) ile ilgili de açıklamalarda bulundu. "KKM geçen sene zirvede 144 milyar dolara çıkmıştı, şu anda 64 milyar dolara indi. 44 haftadır KKM’de kesintisiz düşüş var. Şirketlerin KKM’deki vergi avantajı sona eriyor. Bireyler açısından da KKM’den kazanılan faiz gelirleri vergiye tabi olacak" dedi. Enflasyon ve Ekonomi "Vatandaşımız enflasyon düşüşünü hissetmeye başlayacak" iddiasında bulunan Şimşek, "Bu sene sonunda en kötü ihtimalle Merkez Bankası 38 olur ancak 42’ye kadar yolu var diyor. Önemli olan bu sene sonunda 40 civarına düşmesidir" diye konuştu. Yurtdışına Çıkış Harcı Artıyor Yurtdışı çıkış harcının artırılacağı konusuna değinen Şimşek, "23 yaşına kadar bu harcın alınmaması gündemde. İmkanı olanlardan vergi alınmasını taslağa aldık" dedi. Gri Listeden Çıkış Şimşek, Türkiye’nin FATF’ın gri listesinden çıkış kararının oy birliğiyle alındığını belirtti. "Gri listeye girmek kolay, çıkmak zor. Avrupa Birliği üyesi olup da bu listeden çıkamayan ülkeler var" dedi. DİSK-AR Raporu: Asgari Ücret Düşük DİSK-AR tarafından yayımlanan rapora göre, Türkiye, asgari ücret sıralamasında Avrupa’da sondan 6. sırada yer aldı. Raporda, "Türkiye’de euro cinsinden asgari ücret son 10 yılda yıllık ortalama yüzde 5,4 oranında artmıştır" denildi.

Bakan Şimşek'ten enflasyon ve vergi mesajı Haber

Bakan Şimşek'ten enflasyon ve vergi mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı TV programında KKM, mevduat faizleri ve enflasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, 'KDV ve MTV'de artış olacak mı?' sorusuna da yanıt verdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları şu şekilde: "Programı eylül ayında kamuoyuna paylaştık. Fiilen daha erken başladı. Bizim şu anda uygulamakta olduğumuz program 3 yıllık program. Bizim programın 3 temel hedefi var. Enflasyonu tek haneye indirmek. Kademeli bir program anlayışı benimsedik. Birinci hedef dezenflasyondur, fiyat istikrarının sağlanmasıdır.  İkinci hedefimiz mali disiplinin yeniden tesis edilmesidir. Türkiye'nin bütçe performansı iyi ama geçen sene ülkemiz deprem felaketi yaşadı. Geçici olarak bütçe açığı arttı. Deprem harcamaları dahil bütçe açığının gelecek seneden itibaren yüzde 3'ün altına çekilmesi ana hedefimizdir.  Diğer bir önemli hedefimiz cari açığı uygulayacağımız politikalarla kalıcı bir şekilde milli gelire oranla yüzde 2.5'in altına çekmek. Dış borcu aşağı çekmek, Türkiye'nin rezerv birikimini kalıcı bir şekilde sağlamak.  DİKKAT ÇEKEN KKM AÇIKLAMASI: KADEMELİ ÇIKIŞ ÖNGÖRÜYORUZ  Bu yolculukta iki unsur daha ön plana çıkıyor. KKM'den çıkış stratejimiz var. Bir diğer hedefimiz makrofinansal istikrarın pekiştirilmesi açısından ihtiyaç duyduğumuz rezerv birikimindir. KKM'den piyasaları bozmadan kademeli bir çıkış öngörüyoruz.  'RİSK PRİMİ 300 CİVARINA İNDİ'  Bizim için önemli olan içeride ve dışarıda tüm kesimlerin, piyasa aktörlerinin bu programa inanmasıdır. Bunu risk priminde özetlendiği kanısındayım. Türkiye'nin risk primi 600-700 bandından 300 civarına indi. '60 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE REZERV ARTIŞI VAR'  Döviz dönüşümlü mevduatı dikkate alırsanız rezervlerdeki artış 60 milyar dolar civarındadır. 'CARİ AÇIK 35 MİLYAR DOLARA İNECEK'  Mayıs ayında 12 aylık cari açık 60 milyar doların üzerine çıkmıştır. Aralı kayında 45 milyar dolara geriledi. Buradan söylüyorum 2 aylık dış ticaret rakamına bakarsak 13.2 milyar dolarlık iyileşme var. Cari açık şubat, mart aylarında 35 milyar dolar aralığına inecek. 'ÖNÜMÜZDEKİ 12 AY ENFLASYON DÜŞECEKTİR'  Bugün enflasyon rakamı açıklanacak. Bugünkü enflasyon rakamı son 12 ayın enflasyon rakamıdır. Önümüzdeki 12 ayın enflasyon rakamı ile ilişkisi zayıftır. Önümüzdeki 12 ay enflasyon düşecektir. 'ENFLASYON MARTTAN İTİBAREN YENİ TRENDE OTURACAK'  Trend programla uyumlu bir şekilde. Geçen sene eylül sonrasına bakın, aylık enflasyona bakın net bir trend var. Trend bizim ortaya koyduğumuz hedef patikası ile uyumlu halde gidiyordu. Ocak ayında bir miktar yüksek çıktı. Çok sürpriz olmadı. Şubatta da bir miktar onun devamı olabilir ama marttan itibaren tekrar yeni baştan net bir trende oturacak. Bu trend bizim dezenflasyon patikamızla uyumlu hale gelecek.  Yıllık enflasyon yüksek kalacak. 2024'ün ilk yarısı dahil enflasyon yüksek kalacak dedik.  2024'te geçici olarak enflasyonu besleyen bir sürü faktör ortadan kalkacak, para politikası çalışacak. Kurda reel olarak değersizleşme öngörmüyoruz. Deprem etkisi sistemden çıkacak. Biz enflasyonun ineceğini düşünüyoruz.  Maliye politikası ayağında biz enflasyonu yükseltecek adım atmayacağız.   SEÇİM SONRASI YENİ VERGİLER GELECEK Mİ?  Biz vatandaşımıza da, piyasamıza da, iş alemimize de sürpriz yapmayacağız. OVP'de vizyon ne ise onu uygulayacağız. NE diyor programda, vergi ile ilgili sadece biz vergi istisnalarını gözden geçireceğiz diyor. O istisnalardan verimli olmayan, etkin olmayanlarla ilgili bir çalışma yapacağız diyor. Burada KDV genel artışı olmayacak, kurumlar vergisi genel oranda artış olmayacak, gelir vergisi oranlarında genel bir artış olmayacak, MTV'de yeni bir düzenlemeyi aklımızın ucundan bile geçirmedik. Seçim sonrasında KDV, kurumlar vergisi, gelir vergisi, MTV'de düzenleme gündemimizde değil.  Piyasalarda belirsizliği artırmak, seçime yönelik olarak spekülatif amaçlı bir sürü iddia ortaya konuluyor. Koyanların bir kısmı da saygın olması gereken kişilikler. BÜTÇE GELİŞMELERİ HAKKINDA Gelir idaresi ile çalışıyoruz. Bütçe açığını öngördüğümüz program hedefinin çok altına çekmek için yoğun bir çaba içerisinde olacağız. Bütçe açığını kalıcı bir şekilde milli gelire oranla yüzde 3'ün altına çekeceğiz." 'MEVDUAT FAİZLERİ YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE'  Mevduat faizleri geçen sene 20'li rakamlarda, şu anda 50'nin üzerinde. Dolayısıyla TL'yi destekleyen bir politika seti var.  Lira itibar kazanacak, reel olarak değer kaybetmeyecektir.   FONLARA VERGİ DÜZENLEMESİ OLACAK MI?  Biz yetkiyi alırken gelir vergisinin üst limitine kadar dedik. Üst limit yüzde 40 ama hangi tedbiri hangi sırala ile hangi dozda uygulayacağımız hususu ayrı bir husus. Biz başından beri ne yapılması gerektiğini biliyoruz. Biz piyasaları tedirgin edecek adım atmayız.   Vergide adalet üzerinde çalışacağız. Bizim ne borsaya ne başka bir alana piyasayı bozacak vergi düzenlemesi gündemimizde değil. KKM'den çıkışı bile biz kademeli yapıyoruz ve piyasayı bozmadan. 'KKM'DEN ÇIKAN TL MEVDUATA GİTTİ'  KKM'den çıkmayı önemsiyoruz. Ama kademeli olacak, acelemiz yok, piyasayı bozmadan yapacağız. Geçen sene ağustos ortalarında KKM'de zirveyi bulduk. Bugün 2.3 trilyona indi yani 1.1 trilyon lira azaldı bu önemli.  TL mevduatı 12 puan civarında arttı. Ağırlıklı olarak KKM'den çıkan TL mevduata gitti. 'KKM'DEN ÇIKIŞI BAŞARACAĞIZ' Ağustostan bu yana 27 haftadır kesintisiz KKM düşüyor. Demek ki KKM cazip olmaktan çıkmaya başlamış. O konuda rahatım, inanıyorum ki biz KKM'den çıkışı başaracağız. Dezenflasyonda başarının ön koşulunu daha yerine getireceğiz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.