Hava Durumu

#Engel

Yeni Marmara Gazetesi - Engel haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Engel haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yüzde 90 engeli olan Mert Can, Amsterdam’da sergi açtı! Haber

Yüzde 90 engeli olan Mert Can, Amsterdam’da sergi açtı!

 Gaziantep'te üniversite öğrencisi Mert Can Altun, yüzde 90 fiziksel engeline rağmen yapay zeka kullanarak Amsterdam'da bir sergi açtı. Sosyal medyada izlediği bir video sayesinde yapay zeka ile tanışan Altun, aldığı destek ve sağlanan imkanlar sayesinde büyük bir başarıya imza attı.  “Hayal gücümü yansıtacağım bir şey buldum”     Altun, yapay zeka ile tanışmasını, sosyal medyada izlediği bir içerik üreticisinin videosu sayesinde sağladı. İçerik üreticisinin yazıyı resme dönüştüren yapay zekasını tanıttığı videoyu izlerken, “İşte bu benim alanım” dediğini aktaran Mert Can, “Hayal gücümü yansıtacağım bir şey buldum. O günden sonra yapay zeka teknolojisini öğrenmeye başladım ve bu alanda kendimi geliştirdim. Yapay zeka yardımıyla sanat eserleri ve sinematografik işler üretmeye başladım. Klavye kullanımında yaşadığım zorlukları ise bir çeviri programının sesli yazma özelliği ile aştım. Yapay zekâ programları sayesinde hazırladığım eserler Amsterdam’daki The Grey Space in the Middle sanat galerisinde sergilendi. Bu uluslararası başarı ile çok mutlu oldum. Geleceğimle ilgili hep kötü düşünüyordum ama bu sergi bana umut verdi. Şu anda Göbeklitepe ile ilgili bir bilim kurgu filmi çekme hayalim ve hedefim var. Bu hedef için senaryo derslerinde kendini geliştirmeye devam ediyorum. Sanatsal alanda kendini geliştirmek isteyenlere, hayal güçlerini kullanmalarını ve yapay zeka programlarını öğrenmek için sosyal medya videolarını izlemelerini tavsiye ediyorum. Fiziksel engelime rağmen, üniversitenin öğretim üyelerinin desteğiyle de kendini geliştirme fırsatı buldum” dedi.  Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema üçüncü sınıf öğrencisi Mert Can Altun’un hikayesi, fiziksel engellerin aşılabileceğini ve yapay zekanın güçlü bir araç olabileceğini gözler önüne seriyor. 

Emekli Oldu Kendini Hayır İşlerine Adadı Haber

Emekli Oldu Kendini Hayır İşlerine Adadı

Bursa'da yaşayan Nazım Gökçe, emekli olmasının ardından hayatını hayır işlerine adadı. 14 yıldır sokak sokak gezerek yaklaşık 9 ton kapak toplayan Gökçe, elde ettiği gelirle engellilere tekerlekli sandalye ve üniversitede okuyan öğrencilere bağışladı.   Bursa'da merkez Osmangazi ilçesinde yaşayan 2 çocuk babası Nazım Gökçe emekli olduktan sonra hayatını hayır işlerine adadı. Fabrikadan emekli olduktan sonra sokak sokak gezerek çöplerde bulduğu kapakları biriktiren Gökçe, geri dönüşüm merkezlerine satarak onlarca engellilerin yüzünü güldürdü. Engelli bireylere tekerlekli sandalye vermesinin yanı sıra eğitim öğrenim döneminde öğrencilere burs veren Gökçe, burs ücretini de çöplerden topladığı kapak geliriyle elde etti. Evinin bodrumunda yaklaşık 200 bine yakın kapak olduğunu belirten Gökçe, yeni aldığı tekerlekli sandalyeyi muhtarlık vasıtasıyla bir engelli vatandaşa bağışlayacağını söyledi.  9 milyon kapak topladı, 20'yi aşkın tekerlekli sandalye bağışladı  Emekliliğinin ardından hayatını insanlara yardım etmeye adadığını ve kapak toplayarak birçok kişiye fayda sağladığını söyleyen Nazım Gökçe, “14 yıldır kapak topluyorum. Bazen de yardım dernekleri için geri dönüşümler topluyorum. Emekli olduktan sonra kendimi hayır işlerine adadım. Benim hayatım çok kötü geçti, çocukluğumu bile yaşayamadım. Bir fabrikada 17 yıl boyunca hiç izin kullanmadan örnek bir vatandaş olarak çalıştım ve emekli oldum. Artık insanlara yardım ederek vakit geçiriyorum. Şu an 200 bine yakın kapak var. Belirli bir yoğunluğa oluşunca satıp tekerlekli sandalye alıyorum. İhtiyacı olanlara veriyorum. Bazı derneklere bağışladım. 14 yıl boyunca 20'yi aşkın tekerlekli sandalye bağışladım. Son aldığım tekerlekli sandalyeyi de mahalle muhtarımıza vereceğim ve bir engelli kardeşimize hediye edeceğiz. Bu güne kadar 8 milyonu aşkın kapak topladım, 9 milyona yaklaştım” diye konuştu. ​​​​​​​ Burs verdiği öğrenciler hayata atıldı  Geri dönüşüm malzemeleri toplayarak birçok öğrenciye burs desteği verdiğini ve okulu biten onlarca öğrencinin doktor, avukatlık gibi meslek sahibi olduğunu belirten Gökçe, “Kapak toplamak için çok emek harcıyorum, çöplerin içinden çıkarıyorum. Kirlilerse yıkıyorum. Evimin bodrum katında depoluyorum. Bu artık benim için bir aşk haline geldi. Bu artık benim hayatım oldu. İnsanları mutlu etmeyi seviyorum. Sadece tekerlekli sandalye almıyorum, eğitim öğretim dönemi öğrencilere burs veriyorum. Burs verdiğim öğrencilerden avukat, doktor olup çok iyi yerlere gelenler oldu. Onları gördükçe gururlanıyorum. Sokak hayvanlarına mama alıyorum. Herkese bir faydam dokunsun istiyorum” dedi. 

Yıldırım'da kültür sanata engel yok Haber

Yıldırım'da kültür sanata engel yok

Açıldığı günden bu yana düzenlediği eğitim programlarıyla 75 branşta, 100 bini aşkın kişiye hizmet veren Yıldırım Belediyesi, salgın sürecinde de eğitimlerine ara vermeden devam etti. Diksiyon, Drama, Etkili İletişim ve Beden Dili, İşaret Dili, Satranç, Zeka Oyunları, Hızlı Okuma, Hafıza Teknikleri, Sinema Atölyesi, İngilizce, Almanca kursları ile toplamda 11 branşta, 2716 kursiyerin eğitim almasını sağladı. Barış Manço Kültür Merkezi’nde, İstiklal Marşı’nın Eğitmen Ömür Dilekmen ve kursiyerlerinin işaret diliyle okumasıyla başlayan program, Diksiyon Eğitmeni Ayfer Yiğit Saraçoğlu ve kursiyerlerinin hazırladıkları diksiyon çalışması ile devam etti. Şiir dinletisi ve drama gösterimi ile izleyenlerin beğenisini toplayan programa yaklaşık 250 kişi katıldı. Sosyal mesafe ve maske kurallarının esnetilmeden uygulandığı programda, her branştan temsili 2 toplamda 22 kişiye sahnede sertifikaları takdim edildi. Yeni normalleşme süreciyle birlikte salgın dolayısıyla programda maske ve mesafe kurallarına ciddi şekilde dikkat edildiğinin altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Hayata geçirmiş olduğumuz kurslar ile Yıldırımlı vatandaşlarımızın kendilerini geliştirebilecekleri imkanlar sunmaya gayret gösteriyoruz. Salgın sürecinde binlerce hemşehrimiz için sürecin dezavantajlı durumunu online eğitimlerimiz ile avantaja çevirdik. Bu eğitimler ile vatandaşımız kendisini bir adım ileriye taşırken bizler de onların bu yolculuğunda yanlarında olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu istikamette hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Spor sevgisi engel tanımıyor Haber

Spor sevgisi engel tanımıyor

Bebekken beşiğin ateşe devrilmesi sonucu ellerini kaybeden ve yaşadığı zorluklara rağmen abisinin yönlendirmesiyle taekwondoya başlayan Bayram Kayan, elde ettiği derecelerle tüm dünyaya örnek oldu. Açtığı okul ile geleceğin şampiyonlarını yetiştiren Kayan, şanlı Türk Bayrağı’nı gittiği her yerde dalgalandırmayı başardı. Salgın dönemine rağmen çalışmalarını bir an olsun bırakmayan milli sporcu, üçüncü kez dünya şampiyonluğuna hazırlandığını söyledi. 12 yıldır Milli Takım forması giyen Osmangazili sporcu, “17 yıl boyunca normal müsabık olarak tatamiye çıktım. 2009 yılında ise para taekwondo milli takımına seçildim. Azerbaycan ve Rusya’da üst üste dünya şampiyonu oldum. Bunun yanı sıra Avrupa ve Türkiye’de sayısız madalya kazandım. Heyecanımı hiçbir zaman kaybetmedim. Engelimden dolayı askerliğimi yapamadım fakat her müsabakadan dönüşümde askerler gibi karşılandım” dedi. Salgın sebebiyle 2020 yılından bu yıla ertelenen Dünya Şampiyonası’na kondisyon, kuvvet ve dayanıklılık ağırlıklı antrenman programıyla hazırlandığını anlatan başarılı sporcu, “İnşallah, normalleşme süreciyle müsabakamızı gerçekleştireceğiz. Böylece, yeniden Türk Bayrağı’nı göndere çektireceğim. Engellilerin en büyük amacı, ‘toplum içinde biz de yaşıyoruz’ diyebilmektir. Lütfen, bu tarz özel insanlar spora yönlensin. Bu sayede hem kendi hem de başkalarının hayatlarına dokunsunlar” diye konuştu. Bayram Kayan, kendilerine her zaman destek vermesinden dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

YILDIRIM’DA MÜZİK EĞİTİMİNE ‘ENGEL’ YOK Haber

YILDIRIM’DA MÜZİK EĞİTİMİNE ‘ENGEL’ YOK

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini gösteren koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında eğitime ara veren Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek Hizmet Müdürlüğü bünyesinde engelli ve dezavantajlı grupları topluma kazandırmayı hedefleyen Müzik Akademisi, eğitimlerine online ortamda yeniden başladı. Eğitimlerini her koşulda yeniden sürdürmek isteyen Müzik Akademisi eğitmenleri, engelli ve dezavantajlı öğrencileriyle online ortamda bulaşarak ilk derslerini gerçekleştirdi. Müzik Akademisi’nin 4 eğitmeni keman, piyano, gitar, bağlama, ritim ve koro olmak üzere 6 branşta, 195 öğrenci ile online ortamda buluşarak ilk derslerini başarılı bir şekilde tamamladı. MÜZİK EĞİTİMİNDE ONLİNE DÖNEM Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir yandan temizlik ve dezenfekte çalışmaları gerçekleştirirken diğer yandan da Engelsiz Yaşam Okulu Müzik Akademisi kursiyerlerinin eğitimini aksatmamak için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Engelsiz Yaşam Okulu’muz dezavantajlı gruplarımızın hayata tutunması ve fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini göstermek adına bizler için oldukça önemli bir proje. Müzik Akademimizde de özellikle zihinsel, bedensel ve görme engelliler, otistik ve downsendromlu vatandaşlarımız aldıkları sanat eğitimleri sayesinde dört duvar arasından çıkarak hayatın içerisinde yer alabiliyorlar. Bu anlamda bizlerdekoronavirüs tedbirleri kapsamında eğitimlerimize online olarak devam etmeye başladık. Hayata tutunmak, kendilerini kanıtlamak isteyen dezavantajlı kardeşlerimize borcumuzu, yerel yönetim olarak onları destekleyerek, yanlarında olarak ödemeye çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayatta hep mutlu olmaları için onlara destek veriyoruz. Biz güçlü toplumu vicdan sahibi olmasıyla, dezavantajlı kesimlere gösterdiği şefkatle değerlendiriyoruz. Belediye olarak bakışımız duyarlı bir yerel yönetim olabilmek” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.