Hava Durumu

#Ferudun Yılmaz

Yeni Marmara Gazetesi - Ferudun Yılmaz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ferudun Yılmaz haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Sanat ile bilim üniversite çatısı altında buluşuyor Haber

Sanat ile bilim üniversite çatısı altında buluşuyor

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) mezuniyet törenleri hız kesmeden devam ediyor. Tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında diploma almaya hak kazanan öğrenciler için törenler düzenleniyor.  Güzel Sanatlar Fakültesi de, 2022-2023 eğitim-öğretim dönemini başarıyla tamamlayarak mezun olmayı başaran öğrencilerine özel bir tören ile veda etti. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Şahin, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.  Sanat ile bilim üniversite çatısı altında buluşuyor  Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin üniversitenin kuruluş yılı itibariyle bakıldığında en genç fakültelerinden birisi olduğuna işaret etti. Fakültenin bilimsel niteliğinin yanı sıra, akademisyen sayısı, çalışmaları ve mezunları özelinde bakıldığında artık yavaş yavaş söz sahibi olmaya başladığını söyleyen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Hem güzel hem de en özel fakültelerimizden birisidir. Modern dünyaya genel anlamda baktığımızda bilginin üretildiği yerlerin üniversite olduklarını görüyoruz. Üniversitelerin de Güzel Sanatlar Fakültesi gibi son derece özel birimleri bulunuyor. Günlük koşturmacaların içerisinde yorulan insanın ruhunda oluşan gerilimin ortaya çıkardığı sorunlar sanatlar marifetiyle ortaya koyuluyor. Üniversite çatısı altında sanat ile bilimin eş güdüm halinde olması bizleri de mutlu ediyor. Bugün de böylesine güzel bir fakültemizin güzel bir günündeyiz. Buradan mezun olmayı hak eden tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, akademisyenlerimize ve ailelere teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Bireyin ve toplumun sanata ilgisi geliştiriliyor  Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Şahin ise tüm bölümlere özel yetenek sınavlarıyla öğrenci aldıklarını hatırlattı. Bugüne kadar 376 öğrenciyi mezun ettiklerini aktaran Dekan Şahin; “Bu eğitim-öğretim yılındaki kayıtlı öğrenci sayımız ise 208’dir. Fakülte olarak sanatsal, bilimsel ve mesleki bilgi birikimi ile tercih edilen bireyler yetiştirme vizyonuyla çalışıyoruz. Bir yandan da bireyin ve toplumun sanata ilgisini arttırmayı amaçlıyoruz. Desteklerini esirgemeyen üst yöneticilerimize, görevlerini fedakârlıkla yapan akademisyenlerimize ve idari personelimize en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ailelerimize emeklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizi de mezuniyetlerinden dolayı tebrik ediyor, yeni hayatlarında başarılar diliyoruz” açıklamasında bulundu. Fakülte ve bölümlerde derece yapan öğrencilerin anı belgesi ve teşekkür plaketi ile ödüllendirildiği program, katılan tüm öğrencilerin kep fırlatmasıyla tamamlandı. 

Bursa'nın o üniversitesine ‘Turuncu Bayrak’ ödülü Haber

Bursa'nın o üniversitesine ‘Turuncu Bayrak’ ödülü

BUÜ Rektörlüğü; üniversitenin herkes için fiziki, eğitsel ve sosyal şartlarda erişilebilir bir yapı oluşturulması hedefine yönelik yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor. Ayrım gözetmeksizin her birimde yürütülen faaliyetlerin sonunda üniversitede eğitim-öğretim çalışmalarında engeller bir bir ortadan kaldırılıyor. FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ’NE ‘TURUNCU BAYRAK’ ÖDÜLÜ Son dört yılda erişilebilirlik düzeyini yükseltme amacına yönelik çalışmalar yürüten BUÜ’de, çeşitli birimler ve yapılar için erişilebilirlik değerlendirmeleri yapılıyor. Bu faaliyetleri YÖK Başkanlığı’nın oluşturduğu çerçevede gerçekleştiren BUÜ Yönetimi, belirlenen eksiklerin tamamlanması hususunda da çok sayıda adım attı. Bu çerçevede 2022-2023 döneminde 12’si mekânda erişilebilirlik, 7’si ise eğitimde erişilebilirlik hususunda olmak üzere toplam 19 başvuru gerçekleştiren BUÜ Yönetimi, toplam 14 başvuruda ödüle aday olmaya, Fen Edebiyat Fakültesi özelinde isemekânda erişilebilirlik ödülü (Turuncu Bayrak) almaya hak kazandı. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğluile Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Ü. Mustafa Kurt, ödül adaylıklarını ve bayrak ödülünü Senato Toplantısı esnasında ilgili birim yöneticilerine takdim etti. Başarıdan dolayı fakülte yöneticileri ve tüm emeği geçenleri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz,erişilebilirlik hedefini gerçekleştirmek üzere faaliyetlerin devam ettirileceğinin altını çizdi. Yılmaz, bu yolda daha fazla kazanım elde etmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Veteriner hekim adayları beyaz önlüklerini giydi Haber

Veteriner hekim adayları beyaz önlüklerini giydi

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’ndegerçekleştirilen 2023-2024 Beyaz Önlük Giyme Törenine Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Veteriner Fakültesi DekanıProf. Dr. Bayram Şenlik, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Pampu, Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal,akademisyenler ile öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz öğrenci ve ailelerine seslenerek; “Kıymetli öğrencilerimiz ve saygıdeğer aileler, son derece değerli bir üniversiteye gelmiş bulunuyorsunuz. Türkiye’deki 23 araştırma üniversitesi arasında yer alan üniversitemiz, farklı alanlarda nitelikli eğitim veren bir yükseköğretim kurumudur. Veteriner Fakültemiz de yine ülkedeki en iyi fakülteler arasındaki yerini çoktan sağlamlaştırmıştır. Son derece özel bir yere sahip olan fakültemiz, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra araştırma ve bilimsel proje geliştirme konusunda da kendisini geliştirmiş çok sayıda akademisyeni bünyesinde barındırmaktadır. Akreditasyon, yayın ve akademik performans alanlarında da kalıcı başarılara imza atmış fakültemizin ulusal ve uluslararası alandaki saygınlığı her geçen gün artmaktadır. İyi bir üniversiteye ve değerli bir fakülteye geldiniz. Son derece özel bir mesleğe adım atıyorsunuz. Hepinize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. “DOĞRU BİR TERCİH YAPTINIZ” Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bayram Şenlik ise veteriner hekimliğin, çeşitli alanlarda hizmet üreten son derece köklü bir meslek olduğunu vurguladı. Bu mesleğin bir mensubu olduğu için mutlu ve gururlu olduğunu belirten Prof. Dr. Bayram Şenlik; “Sevgili öğrenciler; veteriner hekimlik mesleği mensupları arasına hoş geldiniz. Kesinlikle doğru bir tercih yaptınız ve kesinlikle doğru yerdesiniz. Çünkü her biri alanında uzman olan, son derece kıymetli öğretim üyelerinin bulunduğu, oldukça geniş bir hayvan hastanesinin ve çeşitli hayvan türlerinin bulunduğu büyük bir çiftliğe, et ve süt üretim tesislerine sahip, mezunlarının hemen hemen her alanda öncelikli olarak tercih edildiği, akredite bir fakülteye geldiniz. Bugün giyeceğiniz beyaz önlükler ile değerli bir mesleğe ilk adımlarınızı atmış olacaksınız. Sorumluluklarınız artacak. Zorlu ve uzun bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bu yolda kendinizi geliştirmeye devam etmeniz ve asla yılgınlık göstermemeniz gerekmektedir. Değerli aileler sizler de fedakârlıklar ile evlatlarınızı buraya kadar getirdiniz. En iyi eğitimi alacaklarına hiç şüpheniz olmasın. Buradan mezun olmanın ayrıcalığını ve gururunu yaşayacaklar. Akademisyenlerimize de emeklerinden ötürü şimdiden teşekkür ediyorum. Yeni dönem hepimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Program; öğrenci temsilcisi Esra Sari’nin konuşması, fakülte öğrencileri Şirin Filiz ve Ennour Oğraş’ın konseri, Prof. Dr. Türel Özkul’un sunumu ve beyaz önlüklerin giydirilmesinin ardından sona erdi.

2. Yapay Zekâ Zirvesi'ne yoğun ilgi Haber

2. Yapay Zekâ Zirvesi'ne yoğun ilgi

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Yapay Zekâ Zirvesi’nin açılış törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, akademik ve idari personel, sektör temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Araştırma Üniversiteleri arasında yer alan BUÜ’nün hedeflerine ulaşabilmesi için düşünen ve üreten gençlere ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Globalleşen dünyada teknolojiye sahip olan ülkelerin her zaman bir adım önde bulunduğunun altını çizen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Ar-Ge yapmak, proje üretmek ve bu projelerden çıktılar elde etmek üniversitelerimizin temel görevleri arasında yer alıyor. Katma değer oluşturan eğitim kurumları aynı zamanda devletine ve milletine katkı sağlamış oluyor. Teknoloji üretmenin yolu bilgiden geçiyor. Üniversite olarak nitelikli eğitim-öğretim faaliyetleri sağlamanın yanı sıra öğrencilerimize bilimi, araştırmayı, proje yapmayı ve bu projeleri ürüne dönüştürmenin yollarını gösteriyoruz. Son yıllarda girişimci öğrencilerimizin sayısı artıyor. Yapay zeka konusuna gençlerimizin yakın ilgisi var. Bu ilgiyi projeye dönüştürmeleri ve iş dünyasının ilgisine sunmaları için Teknoloji Transfer Ofisimiz ve ULUKOZA markamız ile mümkün kılıyoruz. Yakın zamanda ULUTEK Teknopark’ımız bünyesinde bu alanda girişimlerini markalaştıran ve iş dünyasına adıma atan gençlerimiz oldu” diye konuştu. YOĞUN İLGİ Yaklaşık 50 yıllık bir akademik ve bilimsel deneyime sahip olduklarını kaydeden Rektör Yılmaz, “Üniversitemizde kendi alanında dünyanın en iyi hocaları arasında yer alan akademisyenlerimiz var. Bu hocalarımız hem eğitimin niteliğini yükseltiyor, hem de bilimsel gelişimde öncü roller üstleniyor. Genç akademisyenlerimize de güzel bir örnek teşkil ediyor. Öğrencilerimiz de bu hocalarımızın marifetiyle bilimi ve teknolojik gelişimleri yakından takip edebiliyor. Bugün gerçekleştirilen Yapay Zekâ Zirvesi’ne öğrencilerimizden yoğun bir ilgi olduğunu görmek bizleri son derece mutlu etti. Programa emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. Yapay Zekâ Topluluğu Başkanı Derya Babul ise yaptığı açılış konuşmasında sosyal alanda etkinlik düzenlemenin yanı sıra teknik anlamda projeler geliştirip eğitim kampları düzenlediklerini kaydetti. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri Zirve ile alanında uzman kişi ve firmaları öğrenciler başta olmak üzere tüm yapay zekâ meraklılarıyla buluşturduklarını söyleyen Babul, yapay zekânın birçok sektör üzerindeki etkilerinin, geleceğinin ve hayattaki yerinin farklı yönleriyle ele alındığını ifade etti. 2. Yapay Zekâ Zirvesi’nde; Ron Dijital’den Eşref Faruk Yel - Yapay Zekâ Projelerinde Girişimcilik, Karsan’dan Haydar Vural - Yapay Zekâ Projelerinden Öğrenilmiş Dersler, TÜBİTAK’tan Ruşen Akkuş Halepmollasi - Bulut Bilişim Büyük Veri ve Yapay Zekâ Uygulamaları, SocRadar’dan Ensar Şeker - Siber Sınırlar: Yapay Zeka ile Güvenliğin Geleceğini Şekillendirmek konulu sunumlar yaptı. Açık Atölye, Ron Dijital ve Merga Yazılım ile Teknoloji Transfer Ofisi firmaları fuaye alanında katılımcılarla buluşturulduğu zirveyi binlerce öğrenci ziyaret etti.

Üniversite-Sanayi işbirliği! Savunma sanayii projelerine üniversiteden destek Haber

Üniversite-Sanayi işbirliği! Savunma sanayii projelerine üniversiteden destek

Türkiye’deki 23 Araştırma Üniversitesi arasında yer alan BUÜ, akademik faaliyetlerin yanı sıra bilimsel çalışmalarını da bu doğrultuda ilerletiyor. Farklı alanlarda iş dünyası temsilcileriyle ortak projeler yapan üniversite yönetimi, BUÜ Teknoloji Transfer Ofisi öncülüğünde teknoloji ve Ar-Ge üzerine faaliyet yapan özel sektör temsilcileriyle yeni protokoller imzalamayı sürdürüyor. Savunma sanayiinde projeler yürüten AntaliaGroup ile BUÜ Uygulamalı Mekanik ve İleri Malzemeler Araştırma Grubu arasında bir mutabakat metni imzalandı. Gerçekleştirilen imza törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, AntaliaGroup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Adıgüzel, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yazıcı, BUÜ Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Nihal Sağlam ile firma yöneticileri katıldı. BUÜ’nün yüklenmiş olduğu Araştırma Üniversitesi misyonu doğrultusunda üniversite-sanayi işbirliği konusunda özel bir çaba sarf ettiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, tüm akademik ve bilimsel çalışmalarda ilk olarak bu hedefi gözettiklerinin altını çizdi. Türkiye’nin sanayileşme hamlesi doğrultusunda yerli ve milli teknolojinin geliştirilmesi için yoğun bir mücadele verdiğini vurgulayan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünde, kendi teknolojisini üreten bir ülke konumuna geldik. Üniversite olarak bizler de yerli ve milli hamleler doğrultusunda çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren gerek Araştırma Üniversitesi olmamızın getirdiği sorumluluk, gerekse de ülkemizin kalkınma hamlesine verebileceğimiz destekler mahiyetinde nitelikli projeler üretmeye çalışıyoruz. Bugün imzalayacağımız protokol, savunma sanayinde yürütülebilecek işbirliğinin esaslarını kapsıyor. Birlikte güzel projeler üretebileceğimizi ve bu işbirliğinin büyüyerek nitelikli çalışmalara vesile olacağına inanıyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. AntaliaGroup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Adıgüzel ise firma olarak Türk savunma sanayiinin geliştirilmesinde yerli teknoloji konusunda üniversitelerle işbirliği yapmaya özen gösterdiklerini söyledi. Bursa Uludağ Üniversitesi ile yürütülecek projelerin farklı vizyonlar geliştirilmesine vesile olacağına inandığını kaydeden Mehmet Adıgüzel, işbirliği imkânı için üniversite yönetimine teşekkürlerini iletti. Programın son kısmında BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile AntaliaGroup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Adıgüzel hazırlanan mutabakat metnine birlikte imza attı.

Hoş geldiniz üniversiteliler! Bursa'nın kampüsünde şölen havası Haber

Hoş geldiniz üniversiteliler! Bursa'nın kampüsünde şölen havası

Ülkenin yarınları olan gençlere büyük önem veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin de yanında olmaya devam ediyor. Öğrenci Topluluklarının da katılımıyla bu yıl 7’ncisi yapılan ‘Üniversitene Hoş geldin Şöleni’, Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde yoğun katılımla başladı. Alanda kurulan öğrenci toplulukları stantlarını gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, öğrencilerle sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Şölenin açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kendisinin de mezunu olduğu Uludağ Üniversitesi'nde böyle bir etkinliğe aracılık etmekten son derece mutlu olduğunu söyledi. Bursa gibi kültür, sanat ve tarih şehrinde okumanın önemli bir ayrıcalık olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, öğrencilere seslenerek, “Bu yıllar çok çabuk geçecek. Hiçbir şey anlamayacaksınız. Ve belki de ilerleyen yıllarda, 'ya keşke şunları da bunları da yapsaydım' diyeceksiniz. Biz belediye olarak gençlerimize çok önem veriyoruz. Lütfen şehir adına, ülke adına, geleceğimiz adına, üretin. Biz de sizlere destek verelim, katkı verelim. Yeni gelen arkadaşlarımıza söylüyorum. Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübümüz var. Muhakkak irtibatlı olun, üye olun, etkinliklerden, aktivitelerden haberiniz olsun. Gençlik merkezleri, kütüphaneler, farklı yurt içi ve yurt dışı geziler, staj imkanları, iş imkanları, değişik kamplar ve aktivitelerle destek ve katkılar. Bunların hepsi sizler için” dedi. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz da bu şölenle yeni döneme son derece dinamik bir başlangıç yaptıklarını söyledi. 178 civarında öğrenci topluluğu olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Malum üniversite dediğimiz yer sadece eğitim öğretimin icra edildiği yer değil. Öğrencilerin bir kültürlenme mekanı. Bu sene bünyemize katılan öğrenci sayımız 13 bin civarında. Toplam öğrenci sayımız 71 bin civarında. Türkiye'nin en köklü ve öğrenci sayısı itibariyle de en büyük üniversitelerinden birisi. Bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde katkısı olan gençlerimize, Birlik Vakfına, Büyükşehir Belediyemize çokça teşekkür ediyorum. Tekrar öğrencilerimize, üniversitemize hoş geldiniz diyorum” diye konuştu. Üniversite öğrencileri adına söz alan Muhammet Yiğit Kulak, 7 yıldır büyük bir özveriyle gerçekleştirilen bu etkinliği, aynı heyecanla sürdürebilmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ve protokol üyeleri, öğrenci topluluklarının stantlarını gezerken, etkinlikte basketbol şovu da ilgiyle izlendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.