Hava Durumu

#Gazze Kuşatması 

Yeni Marmara Gazetesi - Gazze Kuşatması  haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gazze Kuşatması  haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gazze'de yıkılan konut sayısı 32 bin oldu Haber

Gazze'de yıkılan konut sayısı 32 bin oldu

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze'de meydana gelen yıkıma ve can kayıplarına ilişkin bilgi verdi. Maruf, saldırılarda, 200 binden fazla konutun bombalandığını, bunlardan 32 bininin tamamen yıkıldığını ya da oturulamayacak hale geldiğini belirtti. Maruf ayrıca, saldırılarda, 80 hükümet binasının, 47 caminin, 3 kilisenin ve 203 okulun bombalandığını, bunlardan 37'sinin hizmet dışı kaldığını söyledi. Ofis Başkanı Maruf, saldırılarda ayrıca 116 sağlık personeli ile kurtarma ekibinden 18 kişinin hayatını kaybettiği, 12 hastane ile 32 sağlık merkezinin de hizmet dışı kaldığı bilgisini paylaştı. "GAZZE, FELAKET BÖLGESİDİR" İsrail'in, internet hizmetinin ve iletişimin kesik olduğu iki gün boyunca 60'ı aşkın katliam işlediğini belirten Maruf, bu katliamlarda yüzlerce kişinin öldüğünü ve yaralandığını aktardı. "Bugün Gazze bir felaket bölgesidir." diyen Maruf, uluslararası topluma ve kuruluşlara üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirme çağrısı yaptı. Uluslararası toplumun, 21'inci yüzyılda yaşanan bu insani Nekbe'ye (Büyük felaket) karşı takındığı utanç verici tavrın tarihe geçeceğini kaydeden Maruf, saldırıların durması ve insani yardımların engelsiz ve muntazam bir şekilde Gazze'ye girmesi için harekete geçilmesini istedi.

İsrail ordusu son 24 saatte 250 yeri vurdu Haber

İsrail ordusu son 24 saatte 250 yeri vurdu

Sivil katliamının durdurulması yönünde dünyadan yükselen çağrılara rağmen İsrail güçleri ayrım yapmadan Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. Ordudan yapılan açıklamada, Gazze'de son 24 saatte 250 yerin vurulduğu aktarıldı. Açıklamada, vurulan yerlerin Hamas'ın askeri kanadına ait hedefler olduğu iddia edilirken, Gazze'deki makamlar saldırılarda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini belirtti. Filistinli kaynaklar son 24 saatte İsrail saldırılarında kaç kişinin yaşamını yitirdiğine ilişkin henüz açıklama yapmadı. İsrail'in dün Gazze'ye düzenlediği bir saldırıda, Al-Jazeera muhabiri Vail el-Dahduh'un eşi, kızı ve oğlu dahil olmak üzere ailesinden çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 704'ü çocuk ve 1584'ü kadın, 364'ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 kişinin öldüğünü, 17 bin 439 kişinin yaralandığını duyurdu. İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 100'ün üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi. Çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 25 gazeteci yaşamını yitirdi. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 43 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi'nden 6, Hamas'tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Gazze için sahra hastaneleri yola çıktı Haber

Gazze için sahra hastaneleri yola çıktı

Sağlık Bakanlığı tarafından Gazze’ye yönelik sürdürülen sağlık yardım çalışmaları kapsamında Samsun İl Sağlık Müdürlüğü UMKE envanterinde bulunan ‘sahra hastanesi’ ve tıbbi yardım malzemesi Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen noktada Filistin vatandaşlarına hizmet sunmak üzere Samsun’dan gönderildi. Sahra hastaneleri Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı’ndan geçerek Filistin’e ulaşacak. Konteynerlerin içerisinde bir hastanede bulunan neredeyse tüm malzemeler yer alıyor.  "Her türlü göreve hazırız"  Gönderilen sağlık yardımı ve yürütülen çalışma hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, “Gazze’de maalesef bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Bombalar altında hayatta kalma mücadelesi veren kardeşlerimiz, her geçen gün azalan sağlık imkanlarıyla daha zor günlere ilerlemektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından sürdürülen barış ve yardım çabaları kapsamında, Sağlık Bakanlığımız koordinasyonunda Gazze’ye yönelik sağlık yardımı çalışmaları devam etmektedir. Bu yardım çalışmaları kapsamında biz de bakanlığımızın talimatıyla Samsun İl Sağlık Müdürlüğü UMKE envanterinde bulunan ‘sahra hastanemizi’ ve gerekli tıbbi malzeme ve ekipmanları, Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemizin araçlarıyla bölgeye ulaştırmak üzere yola çıkarıyoruz. Samsun UMKE olarak geçtiğimiz yıllarda çeşitli afetler ve askeri operasyon bölgesi görevlerinde şartlar ne kadar zorlu olursa olsun 290 gönüllümüzle yer aldık ve yardım ihtiyacı olanların yanında olduk. Bu noktada da Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yer alan tüm sağlık çalışanlarımızla her zaman Filistin’deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve Sağlık Bakanlığımız tarafından bu anlamda verilecek her türlü göreve hazır olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.  50 yatak kapasiteli sahra hastanesinde acil servis ünitesi, laboratuvar ve görüntüleme ünitesi, cerrahi operasyonların gerçekleştirilebileceği ameliyathane, ilk yardım odaları, yoğun bakım üniteleri, doğum ünitesi, röntgen cihazları ve çeşitli tıbbi malzemeler bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.