Hava Durumu

#Gazze Son Dakika

Yeni Marmara Gazetesi - Gazze Son Dakika haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gazze Son Dakika haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Türkiye'nin Gazze için gönderdiği yardım gemisi Mısır'a ulaştı Haber

Türkiye'nin Gazze için gönderdiği yardım gemisi Mısır'a ulaştı

7 Ekim'den beri Gazze'yi vuran İsrail, insanlık suçu işliyor. Gazze'yi adeta bir açık hava hapishanesine çeviren İsrail'e ise dünya halklarından tepkiler yağıyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik zulmünde adeta bir insanlık dramı yaşanırken en büyük yardımlar Türkiye'den gidiyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin Gazze için sağlık seferberliğine hazır olduğunu belirtti. Bakan Koca 'hazırız' demişti Koca, "Gazze için biliyorsunuz bir gemi hastanemiz hazır bekliyor. 40'a yakın ambulans planladık ve göreve hazırlar. 8 Koca Yusuf uçakla küvözler, ventilatörler, küçüklü büyüklü çok sayıda jeneratör gönderdik. İki genel müdür arkadaşımızla birlikte 20 kişilik sağlık ekibimiz halen orada." ifadelerini kullandı. Daha sonra ise tıbbi yardım ağırlıklı kuru yük gemisi, Gazze'ye doğru yola çıktı. Yola çıkan yardım gemisiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ağırlıklı olarak sağlık malzemesi taşıyan gemi Mısır'a ulaştı Bakan Fahrettin Koca, Türkiye'den Gazze'ye gönderilen sağlık malzemelerini taşıyan geminin Mısır'a ulaştığını aktardı. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı ve geminin görüntülerine de yer verdiği paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Gazze'ye yardım amacıyla gönderdiğimiz ve ağırlıklı olarak sağlık hizmetlerinden oluşan gemi Mısır El-Ariş Limanı'na ulaştı. Sağlık hizmetleri Mısır ile ortak koordinasyon sağlanarak Gazze halkına ulaştırılacak."

Şifa Hastanesi Direktörü Salmiya: Durum tamamen kontrolden çıktı Haber

Şifa Hastanesi Direktörü Salmiya: Durum tamamen kontrolden çıktı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 36'ncı gününde devam ediyor. İsrail ordusu tarafından yoğun bombardıman altında olan bölgede hastanelerdeki yakıtın tükenmesi insani krizi büyütüyor. Gazze Şeridi'nin en büyük ve merkez hastanesi olan Şifa Hastanesi'nin Direktörü Muhammet Abu Salmiya yaptığı açıklamada, İsrail'in Şifa Hastanesi'ne ve çevresine düzenlediği saldırılara değinerek, "Dünden bu yana burada kalan yerinden edilmiş Filistinli sayısı azaldı. Hastane saldırıya uğradığından birçok kişi ayrıldı ve bazıları yakındaki okula sığındı" dedi. Onlarca kişinin öldürüldüğünü ve yaralandığını belirten Salmiya, "Burada yaklaşık 5 bin ila 7 bin yerinden edilmiş Filistinli kaldı" ifadelerini kullandı. Hastanede yakıtın tükenmesi nedeniyle dondurucuların çalışmadığını belirten Salmiya, "Bu bir trajedi. Cesetleri, çalışmadıkları için dondurucuya koyamıyoruz. Bu yüzden hastanenin yakınına bir çukur kazmaya karar verdik" şeklinde konuştu. Durumun son derece insanlık dışı olduğunu vurgulayan Salmiya, "Durum tamamen kontrolden çıktı. Yüzlerce ceset çürüyor" dedi. Hastanede tedavi gören yüzlerce yaralının çalışır durumda olan bir hastaneye nakledilmesi gerektiğini söyleyen Salmiya, "Bu yaralıların taşınması konusunda çalışmamız gerekiyor. Yaralıları, yeni doğan bebekleri ve yoğun bakım hastalarını güvenli bir şekilde taşımaya hazırız" açıklamasını yaptı.

Gazze'de ölü sayısı artıyor Haber

Gazze'de ölü sayısı artıyor

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, düzenlediği basın toplantısında, İsrail saldırıları nedeniyle yaşanan can kayıpları ve yıkımın boyutlarına ilişkin bilgi verdi. Maruf, İsrail saldırılarında Gazze'de 7 Ekim'den bu yana öldürülenlerin sayısının 3 bin 900'ü çocuk, 2 bin 509'u kadın olmak üzere 9 bin 500'e çıktığını belirtti. İsrail saldırılarında 55 cami, 3 üniversite, 3 kilise ve Vakıflar Bakanlığına bağlı 3 binanın yıkıldığı bilgisini veren Maruf, 16 hastane, 32 sağlık ocağı, 27 ambulans ve 105 sağlık merkezinin zarar gördüğünü kaydetti. 40 BİN KONUT TAMAMEN YIKILDI Maruf, saldırılar nedeniyle 40 bin konutun tamamen yıkıldığını, 220 bin konut ve 88 hükümet binasının zarar gördüğünü ya da kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Filistinli yetkili, İsrail ordusunun 220 okulu vurduğunu ve bunlardan 60'ının tamamen hizmet dışı kaldığını belirtti. BLINKEN'IN ZİYARETİYLE EŞ ZAMANLI OLARAK İSRAİL'İN SALDIRGANLIĞI ARTTI ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın bölgeye ziyaretiyle eş zamanlı olarak İsrail'in son 24 saatte Gazze'ye yönelik saldırganlığını artırdığına dikkati çeken Maruf, İsrail güçlerinin katliamlar gerçekleştirerek Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ve Gazze kentinde hayatı, tümüyle ortadan kaldırmaya çalıştığını dile getirdi. Maruf ayrıca İsrail'in daha fazla hastaneyi hedef almak istediği konusunda uyarıda bulunarak, masum canların kurtarılması için acilen hastanelere yakıt girmesi çağrısı yaptı.

Gazze'deki çatışmalarda İsrailli bir yarbay öldürüldü Haber

Gazze'deki çatışmalarda İsrailli bir yarbay öldürüldü

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 188. Zırhlı Tugay 53. Tabur Komutanı olan Yarbay Salman Habaka'nın, Gazze'nin kuzeyindeki çatışmalarda yaşamını yitirdiği belirtildi. Çatışmalarda 3 İsrail askerinin de yaralandığı aktarılan açıklamada, 31 Ekim'den bu yana Gazze'deki çatışmalarda ölen İsrail askeri sayısının 18'e yükseldiği kaydedildi. İSRAİL'İN SALDIRILARINDA BATI ŞERİA'DA 4 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlediği baskınlarda 2'si çocuk, 4 Filistinli öldürüldü. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın Kalkilya kentinde İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu 14 yaşındaki Eyhem Mahmud eş-Şafi'nin hayatını kaybettiği belirtildi. İsrail askerlerinin Kalkilya'daki saldırısında 2 Filistinlinin de yaralandığı kaydedildi. Bakanlığın açıklamasında ayrıca El-Bire kentinde 19 yaşındaki Filistinli Kusay Mezyun Karan'ın ve 24 yaşındaki Yezn Şeyha'nın, Nablus'ta da 14 yaşındaki Hamdan Amr Hamdan'ın İsrail askerlerinin kurşunlarıyla yaşamını yitirdiği aktarıldı. İşgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı 134'e yükseldi. İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315'i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail'e göre 31 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 18'e yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail saldırılarda 3 bin 648'si çocuk, 2 bin 290'ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinliyi öldürürken, 22 bin 219 kişiyi yaraladı. Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterilirken İsrail ordusu El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini vurdu, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini bombaladı. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.