Hava Durumu

#Gıyasettin Bingöl

Yeni Marmara Gazetesi - Gıyasettin Bingöl haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gıyasettin Bingöl haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bakan Yılmaz Tunç, Mudanya Üniversitesi'nde! Haber

Bakan Yılmaz Tunç, Mudanya Üniversitesi'nde!

2024-2025 Akademik Yılı açıldı. Mudanya Üniversite Çağrışan Kampüsü'nü ziyaret eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mudanya Üniversitesi'nde ilk dersi vererek resmen yeni akademik yılı başlattı. 65. Hükümet Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan'ın ve çok sayıda misafirin katıldığı açılış güzel görüntülere sahne olurken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı konuşmada, ''Kültürün, tarihin, eğitimin, yeşilin şehri Bursa’dayız. Mudanya Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreninde kıymetli hocalarımız ve sevgili öğrencilerimizle bir araya geldik. Ülkemiz ve milletimiz için yürüttüğümüz çalışmaları konuşarak tecrübe paylaşımında bulunduk. İstiklal ve istikbalimizin teminatı genç kardeşlerimizin heyecanıyla mutlu olduk. Aydınlık yarınlarımız olan gençlerimizin, ilim ve irfan yuvası üniversitelerimizde alacağı eğitimlerle ülkemizin bugün ulaştığı kazanımları daha ileri noktalara taşıyacağına yürekten inanıyoruz. Üniversitemizin yeni akademik yılının hayırlı olmasını temenni ediyor; öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve bilim insanlarımıza başarılar diliyorum.'' dedi. Mudanya Üniversitesi Bursa'daki tek vakıf üniversitesi olarak ivme kazanmaya devam ederken, eğitimin kalitesiyle de her geçen gün takdir toplamaya devam ediyor. İşte Bakan Tunç'un açılıştan sonra yaptığı paylaşım, ???? Kültürün, tarihin, eğitimin, yeşilin şehri #Bursa’dayız.#Mudanya Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreninde kıymetli hocalarımız ve sevgili öğrencilerimizle bir araya geldik. Ülkemiz ve milletimiz için yürüttüğümüz çalışmaları konuşarak tecrübe paylaşımında… pic.twitter.com/10NWKysLGE — Yılmaz TUNÇ (@yilmaztunc) October 10, 2024

Ali Mollasalih’e önemli görev! Haber

Ali Mollasalih’e önemli görev!

Bursa'nın tek vakıf üniversitesi olan Mudanya Üniversitesi, açıldığı günden bu yana başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. Ünlü eğitimci, Mudanya Üniversitesi'nin Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl'ün önderliğindeki bu büyük başarının dilden dile yayıldığı şu dönemde, başarıda emeği olanlardan biri de kuşkusuz kamuoyunun sevdiği Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Ali Mollasalih. Bu başarıların sonucunda Başkan Gıyasettin Bingöl'ün, Ali Mollasalih'i Mudanya Üniversitesi Genel Sekreterliği görevine getirmesi Bursa kamuoyunda geniş yer buldu. Ali Mollasalih sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mudanya Üniversitesinin kuruluşunda Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl’ün Mütevelli Heyeti üyeliği teklifi götürdüğü çok değerli ağabeyim rahmetli Niyazi Pakyürek’in sağlık sorunları nedeniyle yerine beni önermesi ile 2019 yılında Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi oldum. Geçen süre içerisinde üniversitemiz kuruldu, eğitime başladı ve gelişerek yoluna emin adımlarla devam ediyor. Gelişiminin her aşamasına tanıklık ettiğim Mudanya Üniversitesinde bugün de Mütevelli Heyeti Başkanımız Gıyasettin Bingöl’ün tensipleriyle Genel Sekreterlik görevine getirildim. Öncelikle beni bu göreve layık gördüğü için çok değerli büyüğüm Gıyasettin Bingöl’e yürekten teşekkür ediyorum. Uzaktan bildiğim ama yakından tanıyınca yüreğindeki eğitim aşkının ne kadar büyük olduğunu gördüğüm Gıyasettin Bingöl’ün ufku ve vizyonu ile Mudanya Üniversitesini çok daha ilerilere taşıyacağımıza inancımız tam. Allah mahcup etmesin." dedi.

Gıyasettin Bingöl Aşevi'nde tatlı telaş! Haber

Gıyasettin Bingöl Aşevi'nde tatlı telaş!

155 yıldır hayırseverlerin bağışlarıyla Ramazan yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Kızılay'ın Muş'taki Gıyasettin Bingöl Aşevinde tatlı bir telaş bulunuyor. Türk Kızılay'ı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik insani yardım çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Bu çerçevede, aşevinde son derece özenle hazırlanan sıcak yemekler, bin 200 ailenin sofrasına ulaştırılıyor.  Türk Kızılay, sosyal sorumluluk anlayışıyla Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatmaya devam ettiğini söyleyen Türk Kızılay Muş Şube Başkanı Faik Aktaş, güneşin ilk ışıklarıyla birlikte başlayan çalışmaların, aşevinin mutfağında özverili bir şekilde sürdüğünü hatırlatarak, "Türk Kızılay’ı her alanda ihtiyaç sahibi vatandaşların uluslararası ve yurt içinde de devamlı yanlarındayız. Biz her yıl olduğu gibi bu yıl da yine kazanlarımızı ihtiyaç sahipleri için kaynatıyoruz. Günde ortalama bin 200 ihtiyaç sahibimizin evine 3 çeşit sıcak yemeği ekmeğiyle beraber sunmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda yaklaşık bin aileye 2 bin lira nakdi yardım desteğimiz oldu. Ayrıca gıda kolisi ve gıda paketleri kıyma kavurmalarımızdan dağıtıyoruz. Kızılay olarak bütün kadromuzla sahadayız. Hizmetlerimize devam ediyoruz" dedi.  Yaklaşık 13 yıldan beri Kızılay’da gönüllü olarak çalışan Dilek Ağa, insanlığın en temel değerlerinden biri olan yardımlaşma ve dayanışmanın güzel bir örneğini oluşturduklarını ifade ederek, "Bizim tek amacımız ihtiyaç sahibi ailelerin iftarda mutlu olmalarını sağlamak. Evlerine bir tas sıcak yemek giriyor. Özellikle annelerimiz bu gün ne pişireceğim diye kara kara düşünürken, Kızılay'dan almış oldukları günlük yemekleri ile çocuklarını mutlu ediyorlar. Bu açıdan bu işi zevkle aşkla yapıyoruz. Burada işimi bitirdikten sonra evime gidiyorum bu kez aileme iftar yemeğini hazırlıyorum. Gerçekten çok yoruluyorum ama o insanların mutlu olması ailemin de mutlu olması demektir" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.