Hava Durumu

#Göçmen Kaçakçılığı

Yeni Marmara Gazetesi - Göçmen Kaçakçılığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Göçmen Kaçakçılığı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Göçmen kaçakçılığı operasyonlarında 10 organizatör tutuklandı Haber

Göçmen kaçakçılığı operasyonlarında 10 organizatör tutuklandı

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince son 1 ayda düzenlenen operasyonlarda 10 organizatör tutuklandı. Suça karıştığı tespit edilerek Türkiye’den yasadışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adasına geçmeye çalışan Afganistan uyruklu 214 kaçak göçmen hakkında işlem yapıldı. 250 kaçak göçmen ise Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.   Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince 1 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında göçmen kaçakçılığı suçunun engellenmesi ve organizatörlerin yakalanmasına yönelik operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda organizatörlük yaptığı tespit edilen 17 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı. Organizatörden 10’u tutuklandı. 3 organizatör adli kontrol şartıyla, 3 organizatör ise savcılık kararıyla serbest bırakıldı. Firari olan 1 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.  Operasyonlarda 14 araç, 37 can yeleği, 33 şambrel, 8 el hava pompası, 9 can simidi ve 83 bin 600 TL, 110 Amerikan Doları ve 20 Euro ele geçirildi. Suça karıştığı tespit edilerek Türkiye’den yasadışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adasına geçmeye çalışan Afganistan uyruklu 214 kaçak göçmen hakkında adli işlem yapıldı. 250 kaçak göçmen ise Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.  Öte yandan, operasyonlarda hakkında Türk vatandaşı veya yabancının yurtdışına çıkmasına imkan sağlamak suçundan arama kararı bulunan 3 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden, 2’si tutuklandı. 1 şüpheli ise savcılıktan serbest bırakıldı.

Göçmen kaçakçılığı şebekesindeki kirli çarkın şifreleri çözüldü Haber

Göçmen kaçakçılığı şebekesindeki kirli çarkın şifreleri çözüldü

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz Ekim ayının 13’ünde yasadışı göçmen ve insan ticaretine yönelik geniş çaplı bir operasyona imza atmış, düzensiz göçmen kaçakçılığı yaptığı saptanan Hasan G. ve bazı adamları operasyonla gözaltına alınmıştı. Dijitallerden çıkan bulgular soruşturmayı derinleştirdi Organize suç ağının lideri Hasan G.’nin üzerinden çıkan cep telefonunu incelemeye alan polis, şebeke elebaşı ile irtibatlı oldukları kanaatine varılan 10 kuşkulu kişi yakalanmıştı. Güvenlik güçleri tarafından peş peşe yapılan operasyonla yakalanan insan kaçakçılarının dijital materyallerine ilişkin yürütülen incelemelerde yeni bilgi ve belgelere ulaşıldı. Elde edilen bulgurla 5 şüpheli daha tespit edilerek gözaltına alındı. 3’ü aktif görevde polis, biri emekli emniyet mensubu, 2’si nüfus idaresi çalışanı, 1’i de Vergi Dairesi memuru İki dalga halinde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 15 şüpheliden 3’ünün aktif görevde polis memuru, birinin ise emekli emniyet mensubu olduğu, 2’sinin nüfus idaresinde çalıştığı, birinin ise vergi memuru olduğu ortaya çıktı. Operasyonu düzenleyen İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü ekipleri, şebekenin çalışma yöntemini de deşifre etti. İddiaya göre, gözaltına alınan memurların, alınan tahdit ve pasaport bilgileri ile İl Göç İdaresi Müdürlüğü üzerinden usulsüz işlemler yaptığı, yasadışı yollarla ülkeye gelen yabancıların ikamet izni almasını sağladıkları belirlendi. Söz konusu işlemler yapılırken, suça bulaşan kimi yabancı kişilerin parmak izi kayıtlarının silindiği anlaşıldı. Yabancılara usulsüz ikamet izni Vize ihlali yapan yabancılara tahdit koyulmasının engellendiği de kaydedilirken, böylece Türkiye’ye tekrar girişlerinde herhangi bir yasakla karşılaşmadıkları anlaşıldı. Yine bazı yabancıların haklarında giriş yasağı bulunmasına karşın Türkiye’ye sorunsuz şekilde girişlerinin sağlandığı tespit edildi. Şebeke üyelerinin, oturum ve ikamet izni almak isteyen yabancıları üçüncü şahısların adreslerinde oturuyor gibi gösterildiği de belirlendi. Ev sahibinin haberi dahi olmadan dairesinde gösterilen yabancılara usulsüz ikamet izni alındığı ve tüm bu işlemleri maddi menfaat karşılığında yaptıkları ortaya çıktı. Kurye ile boş ev kontrolü Soruşturma dosyasına giren iddiaya göre şebeke boş evleri belirlemek için nüfus çalışanı S.B.’den bilgi aldı. Bu adresler motosikletli kurye F.Ö. tarafından kontrol edildi. Uygun olan adresler, sahte belgeler üzerinden yabancıların kaldığı konutlar olarak gösterildi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerden 2’si serbest kalırken 13 şüpheli adliyeye gönderildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.