Hava Durumu

#Görülen

Yeni Marmara Gazetesi - Görülen haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Görülen haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da çayır tırtılı görülen ekili alanlar büyük oranda ilaçlandı Haber

Bursa'da çayır tırtılı görülen ekili alanlar büyük oranda ilaçlandı

Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonunda çayır tırtılının görülmeye başlandığı ilk günden itibaren etkili bir mücadele başlatıldığını ifade eden Esgin şunları söyledi: Yüzde 80 kontrol altına alındı Bursa'nın çeşitli ilçelerindeki özellikle ayçiçeği, mısır, şeker pancarı, karpuz ve biber ekilen tarımsal alanda rekoltenin yüzde 3'ünü etkileyen çayır tırtılına karşı mücadelemizi etkili bir şekilde sürdürüyoruz. Tırtılla havadan mücadeleye geçen hafta başlandı. Çayır tırtılı görülen ekili tarlaların tamamına yakını, kara ekipmanları ve dron hava sistemleriyle ilaçlandı. Bursa'da ayçiçeği ekili alanımız toplam 170 bin dekar alanı kapsıyor. Çayır tırtılı popülasyonu yaklaşık 6 bin dekarlık alanda görüldü. Rekoltenin yüzde 3.5'ine tekabül eden alanın yüzde 80'i hem havadan drone ile hem de yerden ekiplerle ilaçlandı. Bursa'da 6 ilçede görüldü Karacabey'de 5 köyde 1000 dekar alanda, Mustafakemalpaşa'da 7 köyde 720 dekar alan, Yenişehir ilçemizde 19 köyde 1900 dekar alan, Orhaneli ilçemizde 4 köyde 260 dekar alanda görülen çayır tırtılı drone ve yer aletleri ile Tarım İl Müdürlüğü, İlçe Belediyelerimiz ve Ziraat Odalarımız eliyle ilaçlandı. Nilüfer ilçemizde 5 köyde 1300 dekar alanda, Mudanya ilçemizde 8 köyde 620 dekar alanda görülen çayır tırtılına yönelik İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerimiz ve Ziraat Odalarımızın koordinasyonunda ilaçlama mücadelemiz devam ediyor. Çiftçimizin her zaman yanındayız Kestel, İnegöl, Keles, Yıldırım, Gürsu, Osmangazi, Orhangazi, İznik, Gemlik, Büyükorhan, Harmancık ilçelerimizde yapılan incelemeler sonucunda çayır tırtılı zararlısının önem arz eden bir zararı görülmediği tespit ettik. Bununla birlikte Çayır Tırtılı ile bulaşık sahalarda tüm çiftçilerimiz tarlalarını ilaçlamaları konusunda Tarım İl Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından bilgilendiriliyor. Ekiplerimiz sürekli sahada olup hem tespit çalışmalarına devam ediyor, hem de çiftçilerimizin bilgilendirme süreçlerini sürdürüyor.

Koronavirüs belirtilerinin görülme sıklığı değişti! İşte en sık görülen 20 semptom... Haber

Koronavirüs belirtilerinin görülme sıklığı değişti! İşte en sık görülen 20 semptom...

İngiltere'de 17 bin 500 kişiden gelen verilere göre, Kovid testi pozitif çıkanların en yaygın bildirdiği semptom artık boğaz ağrısı. Öne çıkan diğer belirtiler ise baş ağrısı, burun tıkanıklığı ve öksürük. İngiltere'de Ulusal Sağlık Sistemi'nin (NHS) listesinde ilk sıralarda yer alan yüksek ateş ve koku/tat kaybı, son dönemdeki hastalarda eskisine göre çok daha nadir görülüyor. Ses kısıklığı, hapşırma, yorgunluk, kas ağrısı ve baş dönmesi, sık bildirilen belirtilerden. İŞTE ÖNE ÇIKAN 20 BELİRTİ Zoe App adlı uygulamanın verilerine göre, öne çıkan 20 Kovid belirtisi sırasıyla şöyle: Boğaz ağrısı - %58 oranda bildirildi Baş ağrısı - %49 Burun tıkanıklığı - %40 Kuru öksürük - %40 Burun akıntısı - %40 Balgamlı öksürük - %37 Ses kısılması - %35 Hapşırma - %32 Yorgunluk - %27 Kas ağrısı - %25 Baş dönmesi - %18 Lenf bezlerinin şişmesi - %15 Göz ağrısı - %14 Koku hissinde değişim - %13 Göğüs ağrısı - %13 Ateş - %13 Terleme - titreme - %12 Nefes darlığı - %11 Kulak ağrısı- %11 Koku kaybı - %10 BBC, bu tablonun diğer araştırmalarla da tutarlı olduğunu teyit etti. İngiltere'de rastgele seçilen 150 bin kişinin verilerine dayanan React-1 araştırmasına göre, pandeminin başından bu yana Kovid semptomları değişti. Bilim insanları, bunun nedeninin virüsün zaman içerisindeki değişimi ya da mutasyonu olabileceğini kaydediyor. Orijinal Wuhan varyantından bu yana birçok Kovid varyantı ortaya çıktı. Son olarak Omicron varyantı hakim tür haline geldi. Imperial College London'dan React-1 araştırmacıları, bu varyantta koku ve tat kaybının en az görülen belirtiler olduğunu kaydetti. Bunun yerine hastalar daha çok grip benzeri semptomlar bildirdi. Bu yılın Mart ayında hızla yayılan Omicron'un BA.1 ve BA.2 tipleri, bu değişimi getirdi. Ardından Omicron'un iki alt varyantı, BA.4 ve BA.5 hakim hale geldi ve virüsün yayılma hızını artırdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.