Hava Durumu

#Güney Kore

Yeni Marmara Gazetesi - Güney Kore haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Güney Kore haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Türkiye'den Sadece Bursa Uludağ Üniversitesi Haber

Türkiye'den Sadece Bursa Uludağ Üniversitesi

Güney Kore'nin köklü yükseköğretim kurumlarından olan Halla Üniversitesi, 30. kuruluş yıldönümü vesilesiyle kapsamlı bir çalışmaya imza attı. Bu kapsamda farklı ülkelerden öğrencilere ev sahipliği yapan Üniversite, Türkiye'den sadece Bursa Uludağ Üniversitesi'nin (BUÜ) 19 öğrencisini kabul etti.    Halla Üniversitesi'nin yaz okulu programı kapsamında 27 Haziran-19 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyona toplam 130 öğrenci katıldı. Etkinliklerde Güney Kore kültürü ve üniversite tarihine yönelik sunumlar da yapıldı.  Halla Üniversite ve BUÜ arasında iş birliği köprüsü  BUÜ'yü temsilen organizasyonda yer alan Öğr. Gör. Damla Eldeleklioğlu Onuk, Halla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eung Gweon Kim ve Uluslararası İş Birliği İşleri Departman Müdürü Prof. Dr. Jungki Michael Min ile birer görüşme gerçekleştirdi. BUÜ ve Halla Üniversitesi'nin kurduğu ikili ilişkilerin geliştirilerek devam etmesi yönündeki dileklerin iletildiği görüşmelerde Erasmus programı kapsamında karşılıklı adımların en kısa zamanda atılmaya başlanacağı konusunda fikir birliğine varıldı.  Programa katılan BUÜ'lü 19 öğrencisi ise Halla Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen yaz okulu ile Güney Kore'yi ziyaret etme, dilini ve kültürünü öğrenme açısından oldukça faydalı bir eğitim süreci geçirdiklerini ve bu fırsattan dolayı mutlu olduklarını beyan etti. 

Güney Koreli Kadına Kapkaç Haber

Güney Koreli Kadına Kapkaç

Beyoğlu'nda kaldırımda eşiyle birlikte yürüyen Güney Kore uyruklu bir kadın, kendilerini takip eden bir kişi tarafından kapkaça uğradı. Kapkaç anı kameralara yansırken çiftin dakikalarca kovaladığı şahsı Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan şahıs tutuklandı.   Beyoğlu'nun Taksim semti Şehit Muhtar Mahallesi'nde geçtiğimiz aylarda yaşanan olayda bir süre önce yurda gelen Güney Kore uyruklu Suyoung K., eşiyle birlikte Tarlabaşı Bulvarı üzerinden Taksim'e doğru yürümeye başladı. Çift kaldırımda yürüdükleri esnada kendilerini takip eden iki şahıstan biri tarafından kapkaça uğradı. Elinde olan ve içerisinde yaklaşık 5 bin lira, 1000 Euro (yaklaşık 35 bin lira) ve yaklaşık 56 bin lira değerinde cep telefonu bulunan çantası çalınan çift, şahsı kovalamaya başladı. Ancak şahıs ara sokaklarda gözden kaybolarak kayıplara karıştı. Kapkaç anı ve kovalamaca kameralara anbean yansıdı.  Çiftin kovaladığı şahsı polis yakaladı  Olayın ardından çiftin ihbarı üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Çiftin şikayetçi olması üzerine çalışma başlatan Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri, çevredeki kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda kapkaççının Halil A. olduğu tespit edildi. Yakalama çalışmaları devam ettiği esnada Halil A., bir silahlı yaralama olayına karışınca yakayı ele verdi.  Beyoğlu Asayiş polisi tarafından yakalanan şahıs emniyete götürüldü. Emniyette ifadeleri alınarak adli işlemleri yapılan Halil A., sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece "kapkaç" ve "kasten yaralama" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.