Hava Durumu

#Höh

Yeni Marmara Gazetesi - Höh haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Höh haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

HÖH Yeni Başlangıç heyeti'nden, Vali Ayyıldız’a ziyaret! Haber

HÖH Yeni Başlangıç heyeti'nden, Vali Ayyıldız’a ziyaret!

  Bulgaristan’da 2 yılda 7. defa gerçekleştirilecek erken seçim öncesi, Bursa’da yaşayan göçmen nüfus arasında da seçim heyecanı başladı. Bir dizi toplantı ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bursa’da bulunan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Yeni Başlangıç heyeti, Bursa Valisi Erol Ayyıldız’ı da ziyaret etti.  Bulgaristan’daki seçimler ve Bursa’ya yansımaları ile ilgili Vali Ayyıldız’a bilgilendirmelerde bulunan HÖH Yeni Başlangıç heyetinde, Milletvekili ve Parlamento Grup Başkan Yardımcısı Bayram Bayram, Haskova Bölge Valisi ve HÖH Haskova İl Başkanı Mehmed Ataman, HÖH Milletvekili Hüseyin Hafızov, Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün, Cebel Belediye Başkanı Necmi Ali ve Varbitsa Belediye Başkanı Merdin Bayram ile HÖH Sofya İl Başkanı Ediz Saidov hazır bulundu.  Ziyarette Bulgaristan’daki seçimlerin Türkiye’de ve Bulgaristan’da yaşayan Türkler için öneminin altını çizen Parlamento Grup Başkan Yardımcısı Bayram Bayram, Bursa’daki Bulgaristan Türkleri’nin kullanacağı her reyin, Türkiye’de ve Bulgaristan’da yaşayan Türkler için büyük önem arz ettiğini belirtti. Bayram, Vali Ayyıldız’a ayrıca seçimi kazanmaları halinde yürütülecek, HÖH “Yeni Başlangıç” koalisyonunun Bulgaristan Cumhuriyeti yönetim programı hakkında da bilgiler verdi.  HÖH Yeni Başlangıç heyeti öte yandan Bursa’daki göçmen nüfusu sivil toplum kuruluşları ve temsilcileriyle de görüşmeler yaparak 27 Ekim’deki seçimlerle ilgili bilgilendirmelerde bulundular.

Bulgaristan’daki Türk partisi Milletvekili Eşref Eşref Orhangazi'de Haber

Bulgaristan’daki Türk partisi Milletvekili Eşref Eşref Orhangazi'de

Bulgaristan’da son 3 yılda yaşanan hükümet krizleri sonrasında 9 Haziran'da yapılacak olan erken genel seçimler öncesinde Bulgaristan’daki Türk partisi Hak ve Özgürlükler Hareketi Milletvekili Eşref Eşref Bursa’ya gelerek Orhangazi’de Balgöç üyeleri ile buluştu. HÖH Milletvekili Eşref Eşref, 9 Hazirandaki Bulgaristan seçimlerinde hedeflerinin ikinci parti olmak olduğunu belirterek, bunun için de Türkiye’de oy kullanacak olan çifte vatandaşların desteğine çok fazla ihtiyaç duyduklarını ifade etti.  Bulgaristan’daki Türk Partisi Halk ve Özgürlükler Hareketi Milletvekili Eşref Eşref, Yalova’daki programlarının ardından Orhangazi’ye geçti. 9 Haziranda yapılacak olan Bulgaristan Erken Genel seçimleri için Orhangazi’de yaşayan çifte vatandaşlarla bir araya gelen ve destek isteyen Eşref Eşref, 9 Hazirandaki seçimlerin önemine vurgu yaptı.  Son 3 yılda 6’ıncı kez sandığa gidiyor  Bulgaristan’da geride kalan 3 yılda yapılan genel seçimlerde hükümet kurmak için çoğunluğun sağlanamamasından dolayı 9 Haziran Pazar günü 6’ıncı kez sandığa gidilecek. Seçimlere 1 hafta kala Türkiye’ye gelen HÖH Milletvekili Eşref Eşref, Balgöç Orhangazi Şubesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Balgöç Orhangazi Şube Başkanı Hüseyin Ali Yetim ve yöneticiler tarafından karşılanan Milletvekili Eşref Eşref, 9 Hazirandaki seçimlerin önemine vurgu yaptı.  Hedefimiz ikinci parti olmak  HÖH Milletvekili Eşref Eşref bugüne kadar Bulgaristan’da ve Türkiye’de yaşayan soydaşların tüm kazanımlarının siyaseten elde edilen başarılar sayesinde gerçekleştiğini belirterek, 3 yılda altıncı kez genel seçim için sandığa gidilecek. HÖH olarak bizim öncelikli hedefimiz bu seçimlerden ikinci parti çıkabilmek. Bunu başaracak gücümüz de var dedi. Orhangazi’ye ayrı bir teşekkür sunan Eşref Eşref, Çorlu’dan sonra seçimler için en fazla dilekçenin toplandığı şehir Orhangazi oldu. Bu anlamda Orhangazi’de yaşayan tüm soydaşlarımıza teşekkür ediyorum diye konuştu. Kazanımların devam etmesi ve artması için bu seçimlerden HÖH’e güçlü bir destek çıkması gerektiğini savunan Eşref Eşref, bizim hedefimiz Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımız ile Türkiye’deki soydaşlarımızın kazanımlarını artırmak. Bunun için mücadele veriyoruz dedi.

HÖH Genel Başkanı Karadayı’dan Gençoğlu’na teşekkür ziyareti Haber

HÖH Genel Başkanı Karadayı’dan Gençoğlu’na teşekkür ziyareti

Turhan Gençoğlu, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı’yı kabul etti. Penguen Gıda Tesisleri’nde gerçekleşen ve BAL-GÖÇ Genel Başkanı Gökhan Sözüçetin’in de katıldığı ziyarette HÖH Genel Başkanı Karadayı’ya Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Ahmedov ve Hak ve Özgürlükler Hareketi Şumnu İl Başkanı Aysel Rufad da eşlik ederken, ziyaret esnasında Karadayı tarafından Gençoğlu’na bir plaket takdim edildi. Karadayı, yaptığı açıklamada “Sayın Onursal Başkanımız, her şey için teşekkür ederiz. Bulgaristan’da bizim köylerimize gittiğimizde yaşlı dedelerimize siyaseti anlatırken, ‘Hak ve Özgürlükler Hareketimiz var’ deriz, dedemizin cevabı ise ‘Çok iyi anlatırsınız ama gidin başka birine anlatın, bizim DPS’miz, var onu biliriz başkasına oy vermeyiz’ olur. Bu açıdan biz de parti merkezinde yönetim olarak karar aldık DPS’yi uluslararası bir marka haline getireceğiz” ifadelerini kullandı. "Desteğimiz devam edecek" Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Balgöç Balkan Göçmenleri Federasyonu ve Brgk Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu ise, “Bulgaristan’daki, hepimizin tek temsilcisi olarak adlandırdığımız Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin Sayın Genel Başkanı olarak sizleri burada görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum, onur duyuyorum. Biz bugüne kadar her zaman etle tırnak gibi olduk. Cenab-ı Allah bize müsaade ettikçe de, inşallah ömrümüz oldukça da sizlere desteğimiz her zaman devam edecek. Sizlerle beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum, onur duyuyorum. Sizlerle beraber olmak, sizlere hizmet etmek bizim için büyük bir onur. Bu plaketi, bütün kardeşlerim adına alıyorum. Bizimle beraber çalışan kardeşlerim adına bu plaketi kabul ediyorum” diye konuştu. Ziyaret, gerçekleşen toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.