Hava Durumu

#İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

Yeni Marmara Gazetesi - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bakan Yerlikaya: "Kurdukları Tuzakları Da Yerle Bir Edeceğiz" Haber

Bakan Yerlikaya: "Kurdukları Tuzakları Da Yerle Bir Edeceğiz"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize sosyal medya destekli 'oyun kurmaya' çalışıyorsa; onların oyunlarını da, kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz" dedi.  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize sosyal medya destekli 'oyun kurmaya' çalışıyorsa; onların oyunlarını da, kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dün olduğu gibi bugün de organize suç örgütlerine, şehir eşkıyalarına, uluslararası kartel haline gelmiş zehir tacirlerine, uluslararası örgütlenmiş göçmen kaçakçılarına, yabancı istihbarat servisleriyle irtibatlı illegal yapılara ve suç odaklarına göz açtırmadık, açtırmıyoruz ve açtırmayacağız" dedi.  "Kimler FETÖ'vari gizli tanık taktikleriyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını istiyorsa onların o düzenlerini de başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Yerlikaya, şöyle devam etti:  "Hangi kurum içinde Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize yönelik bir yapılanma varsa, sonuna kadar gidip, o yapıları tespit edip adalete teslim edeceğiz. Mülkiye müfettişlerinin ilgili raporu kısa süre içinde tamamlanacak. Atılan her adımı, telefon kayıtlarını tek tek inceliyorlar. Hazırlanan bu raporu en ince ayrıntısına kadar kamuoyu ile de paylaşacağız. Ve gereğini yapacağız. Aziz milletimiz müsterih olsun; nasıl bölücü terör örgütü (BTÖ) ve FETÖ ile mücadelede hainlerin inlerine kadar girdiysek; bu suç odaklarını da saklandıkları her delikten bulup çıkartacağız."

Ali Yerlikaya: Terör Örgütü'nün patlayıcıları ele geçirildi! Haber

Ali Yerlikaya: Terör Örgütü'nün patlayıcıları ele geçirildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik operasyon gerçekleştiğini duyurdu. Yerlikaya'nın paylaşımı şöyle; Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kırsalda kış aylarında eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik gerçekleştirilen "BOZDOĞAN-8" operasyonlarında 9 ilde 59 mağara, sığınak ve patlayıcı deposu imha edildi. 1 adet AT-13 metis tanksavar füzesi, 2 adet güdümlü füze, 701 adet el bombası, 184 Adet RPG-7 anti tank mühimmatı, 64 kg C4 patlayıcı olmak üzere çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; Teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Tek bir hedefimiz var; O da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmadan, duraksamadan mücadele etmek! Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; Mardin, Hatay, Bitlis, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Tunceli, Bingöl ve Hakkari'de Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucularından oluşan 204 tim, 2.866 Jandarma Personelinin katılımı ve J-SİHA ile ATAK helikopterlerinin desteğiyle "BOZDOĞAN-8" operasyonları düzenlendi. Nusaybin, İskenderun, Dörtyol, Payas, Mutki, Hizan, Sehi, Kulp, Lice, Uludere, Silvan, Ergani, Genç, Pervari, Ovacık, Cudi ve Gabar kırsalında gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda: AT-13 metis tanksavar füzesi, 2 adet güdümlü füze, 184 adet RPG-7 roketatar sevk fişeği, 42 adet RPG-7 anti-tank mühimmatı, 701 adet el bombası, 1303 adet fünye, (EYP yapmak üzere hazırlanan) 63 kg C4 ve amonyum nitrat, 10 adet EYP ve anahtar sistemi, 4012 adet mühimmat (piyade ve makineli tüfek fişekleri) 5 adet lav silahı, 8 adet roketatar (anti-personel harp başlığı), 57 adet 12,7 mm çapında Zagros ve uçaksavar mühimmatı, 2 adet anti-tank mayını, Bombaatar, 8 adet bombaatar mühimmatı, 7 adet Dragunov ve Zagros Keskin Nişancı Tüfeği, 7 adet AK-47 piyade tüfeği, 2 adet basma düzeneği, Havan mühimmatı, 2 adet lazer mesafe ölçer, 2 adet Dragunov dürbünü, 18 adet Dragunov şarjörü, 32 adet AK-47 Piyade Tüfeği şarjörü, 6 adet araç ve el telsizi, 47 adet tüp, Çok sayıda örgütsel doküman, mutfak, sağlık ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı sığınaklar tek tek tespit edilip imha edildi. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle.

Suç örgütlerinden ele geçirilen ultra lüks otomobiller polis otosu oldu Haber

Suç örgütlerinden ele geçirilen ultra lüks otomobiller polis otosu oldu

Güvenlik güçlerinin suç örgütlerine yönelik operasyonları sonucu ele geçirilen İstanbul Emniyet Müdürlüğü hizmetine verilen ultra lüks araçlar mega kentin turistik noktalarında sergilendi. Her birinin piyasa değerinin 10-15 milyon lira arasında olduğu tahmin edilen araçlara yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gördü. Sergilenen araçlar havadan da görüntülendi.   Güvenlik güçlerinin suç örgütlerine yönelik operasyonları aralıksız devam ederken, yapılan operasyonlarda ele geçirilen lüks araçların da anlamlı bir görev için devirleri gerçekleştirildi. Her birinin piyasa değerinin 10-15 milyon lira arasında olduğu tahmin edilen araçları tek tek inceleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda ele geçirilen 23 lüks aracın mahkeme kararınca emniyetin hizmetine verildiğini açıklanmıştı. Araçlar yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gördü. Mega kentin bir çok noktasında sergilenen araçlar havadan da görüntülendi. Vatandaşlar Taksim'de sergilenen Bentley ve Volvo xc90 marka araçları ve Sultanahmet'te sergilenen Mercedes CLA 200 marka aracı merakla incelendi.  “Sayılarının daha da artmasını bekliyoruz”  Araçlar ilgili konuşan Ahmet Altun, “Biz Edirne’den geldik ve araçları çok beğendik. Vatana, millete hayırlı olsun. Devletimiz çok büyük, varolsun. İnşallah sayılarının daha da artmasını bekliyoruz. Operasyonlar gayet iyi ve devamlı olsun. Gerçekten çok üzgünüz. 12 tane şehitlerimiz var. Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak. Öcünü alacağız. Tüm halk bu arabaları görsün. Devletimiz görevinin başında.  “Sergilenmesi iyi olmuş. Başkası vergi kaçıramasın”  Yusuf Yazıcı ise, “Vergi kaçırılmışsa devlet iyi yapmıştır. Herkes vergi kaçırırsa devlet görevlilere nereden maaş verecek. Sergilenmesi iyi olmuş. Başkası vergi kaçıramasın. Devletimiz haklıysa hak veriyorum” diye konuştu.  "Çok isabetli bir karar"  Davut Akkavak isimli vatandaş, “Çok isabetli bir karar. Vatana millete hayırlı olsun. İnşallah güzel yerlerde kullanırlar. Hayırlı olsun. Bunlar daha çok emniyete yakışan araçlar” dedi.

Bakan Yerlikaya açıklamalarda bulundu Haber

Bakan Yerlikaya açıklamalarda bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hakem Halil Umut Meler'e saldırı olayına dair açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları; Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları şöyle: "Değerli arkadaşlar, dün gece Ankaragücü - Rizespor maçından sonra yaşananlar bizler için, ülkemiz için, futbol camiamız için büyük bir üzüntüydü. Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz ama Halil Umut Meler hakemimize yapılan o şiddet hepimizin tepkisini çekti. Şiddetle kınıyoruz. Gereği yapıldı. Sabah mahkeme kararlarını biliyorsunuz. Az önce kıymetli hakemimizi ziyaret ettim. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Bütün hakem camiamıza geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Temennimiz bir daha sporda hiçbir şekilde şiddettin olması. Biz hamaset için mi söylüyoruz, sporun birlik, beraberlik, kardeşlik olduğunu. Fair play'i niçin söylüyoruz. Karar hoşumuza gitmeyince başka bir şeye mi dönüşmemiz gerekiyor. Böyle enstantaneleri görmeyi hak ediyor muyuz biz. Artık konu mahkemede. Mahkeme süreci devam ediyor. Sizler de bizler de mahkemede neler olacağını göreceğiz. Adalete inanıyoruz. Başhekimimiz bilgileri paylaştı. Sayın Cumhurbaşkanımız telefonla görüştü ziyaret sırasında hakemimizle. Süreci takip ettiğini söyledi. Geçmiş olsun dileklerini belirtti. Hakemimizle ilgili şu andaki durumuyla bilgileri de aldık. Başından itibaren süreci aziz milletimize aksettiren bütün basın mensuplarımızı da tebrik ediyorum. ERDOĞAN'IN GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA İletişim Başkanlığı'ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesine ilişkin açıklamada, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Görüşmede Erdoğan, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü ifade etti. Cumhurbaşkanı, olayın ardından ilgili bakanlara ivedilikle gerekenin yapılması talimatını verdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem hakem Meler'den hem de doktorlarından sağlık durumu ile ilgili son bilgileri aldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Halil Umut Meler'i ziyaret etti TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, dün akşam Trendyol Süper Lig'de oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında saldırıya uğrayan Halil Umut Meler'i tedavi gördüğü Acıbadem Ankara Hastanesi'nde ziyaret etti. Büyükekşi, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. TFF Başkanı Büyükekşi: "Hedefimiz Türkiye'de futbolun doğru şekilde, herhangi bir sıkıntı yaşamadan bundan sonra en hızlı şekilde devam etmesidir" dedi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 'İskoçlar Çetesi' çökertildi Haber

Bakan Yerlikaya duyurdu: 'İskoçlar Çetesi' çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli Tekirdağ ve Gaziantep'te eş zamanlı olarak düzenlenen "Kafes-17 Operasyonu" ile "İskoçlar Çetesi" olarak bilinen organize suç örgütü çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul merkezli Tekirdağ ve Gaziantep'te eş zamanlı olarak düzenlenen "Kafes-17 Operasyonu" ile "İskoçlar Çetesi" olarak bilinen organize suç örgütü çökertildiğini belirterek şu bilgileri verdi: "Operasyonda örgütün elebaşı ile birlikte 38 şüpheli şahıs yakalandı. Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki, organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine, halkımızın huzurunu bozanlara hayatı dar edeceğiz. Nefeslerini keseceğiz İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğünce; İstanbul, Tekirdağ ve Gaziantep'te suç işlemek amacıyla örgüt kurarak, "Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti" yapan, "İskoçlar Çetesi" olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik düzenlenen "KAFES-17" Operasyonlarında başta örgütün elebaşı olmak üzere 38 şüpheli şahıs yakalandı. 8 'i tutuklandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Operasyonlar kapsamında örgüte ait, 23 kg kokain, 95 kg eroin, 165 kg skunk, 15 kg metamfetamin, 10 bin 500 adet sentetik uyuşturucu hap, tabancalar, büyük miktarda, altın, TL ve döviz ele geçirildi. İlk belirlemelere göre yaklaşık değeri 200-250 milyon TL arası olan organize suç örgütün tüm mal varlığına el konuldu. Operasyonları düzenleyen Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Aziz Milletimizin duaları sizlerle."

64 il için sarı ve turuncu kodlu meteorolojik uyarı Haber

64 il için sarı ve turuncu kodlu meteorolojik uyarı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, 64 il için meteorolojik uyarı yapıldığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, "26 Kasım Pazar günü Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ülkemizde yarın beklenen olumsuz hava koşullarını açıkladı. 44 ilimiz için turuncu 20 ilimiz için sarı uyarı olmak üzerine 64 ilimiz için meteorolojik uyarı yapıldı. 81 ilimizde İl AFAD Merkezlerimiz, 7/24 esasına göre ilgili TAMP grupları ile teyakkuz haline geçirilmiştir” ifadelerini kullandı. “Vatandaşlarımızdan ricamız, uyarıları hassasiyetle dikkate almaları” Bakan Yerlikaya, vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyararak, “Özellikle turuncu uyarı verilen illerimizde yaşayan hemşerilerimizin çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını bir kez daha önemle hatırlatmak istiyorum” ifadelerine yer verdi. Turuncu uyarı verilen iller şöyle: "Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.” Sarı uyarı verilen şehirler ise şu şekilde: "Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Uşak.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.